HPV yüksek riskli pozitif..

Bethesta 2014 hepsini kapsar mı? Yani hem hpv hem smear testi midir? Size yapılan yöntem kağıtta yazıyor mu? Ben son yapılan smear testinde aynı zamanda hpv bakıldı mı bilmiyorum. Devlet hastanesinde yapıldı
Hayır kapsamaz
Ya bende hpv var smear verdim temiz çıktı hpv testine gerek yok dedi şuan bilgisi olan birde vajinamda iltihap çıktı smear de doktor ilaç yazdı krem fitil antibiyotik
Smear vajinadan alınan sürüntüdür HPV testi icin rahim ağzından sürüntü alınır arada fark var. benim doktorum hem smear hem Hpv yaptırdı bu sekilde öğrendim

Hayır kapsamaz

Smear vajinadan alınan sürüntüdür HPV testi icin rahim ağzından sürüntü alınır arada fark var. benim doktorum hem smear hem Hpv yaptırdı bu sekilde öğrendim
Bilmiyorum doktora sordum smear rahim ağzından sürüntü alınır dedi zaten rahim ağzı bakılmış temiz vajinada iltihap çıkmış doktor dedi hpv testini sağlık ocağı yapıyormuş oda şuan kit yok dedi merak ediyorum hpv dna pozitif mi hangi tip ama doktor gerek yok smear yeterli dedi neden bizi riske koyuyorlar

Merhaba
Geçen sene bu ayda rutin olarak yaptırdığım smear testi yaptırdım. Sonucunda ise Endoservikal ve/veya metaplastik hücre grupları izlenmiştir çıktı. O zamanlar sadece kaşıntı vardı ve smear testinin sonucunu bile önemsemedim açıkçası ama doktorun verdiği fitili ve kaşıntı merhemini de kullandım. 4 ay sonra vajimda bir iki nokta gördüm sivilce gibi geçer diye bekledim doktora da tekrar gittim. Doktor kendi yapısıdır bu bir cildiyeye görün siğilse yakarım dedi bu süreçte ise başka doktorlara da gittim pek önemsemediler ta ki büyüyene kadar( sivilce gibi görüldüğüm için elimle patlatmak istedim baya da kanadı ve sivilce olmadığını anladım) psikolojim bozulmuştu. Doktorun anlamadığına mı yanayım vajinamdaki belirsiz şeylere mi sürekli doktor değiştirmeme mi😔. 1 ya önce cildiyeye gittim siğil bu dedi ve dondurma işlemi içim dermocerrahi ye yönlendirdi. Orda 1-2 sn kadar püskürtme yapıldı pek yararını görmedim 2 hafta sonra başka cildiyeye gittim ve baya bir ilaç püskürtüldü. Belogent diye bir merhem verdi. Burda da bitmiyor tabi kadın doğum a tekrar gittim smear testi istedim. Smear de yine metaplastik hücre grupları çıktı. Hpv testi için gidemiyorum smear in üstünden 3 ay geçmesi lazımmış. 16 aralıkta tekrar cildiyeye gidip dondurma işlemi yapılacak. Kafayı yemek üzereyim beklemek sinirlerimi bozuyor ve ben bu siğillerden kurtulurmuyum bilemiyorum. Yorumlara baktığımda da pek iç açıcı bir durum da yok korkuyorum açıkçası kanser bulgusu mu bunlar (doktoruma bunu da sordum bana ilişkiden olmadığını vücudun kendi ürettiğini siğillerle smear sonucunun alakası olmadığını söyledi ve Rahim ağzı kanseri olmadığımı söyledi. 3 ay da bir smear testiyle kontrol edilecekmiş kansere dönüştürmezmiş ama ihtimal bile olsa 7-8 yıl sonra olurmuş dedi) bunların çaresi yokmu??

Merhaba
Geçen sene bu ayda rutin olarak yaptırdığım smear testi yaptırdım. Sonucunda ise Endoservikal ve/veya metaplastik hücre grupları izlenmiştir çıktı. O zamanlar sadece kaşıntı vardı ve smear testinin sonucunu bile önemsemedim açıkçası ama doktorun verdiği fitili ve kaşıntı merhemini de kullandım. 4 ay sonra vajimda bir iki nokta gördüm sivilce gibi geçer diye bekledim doktora da tekrar gittim. Doktor kendi yapısıdır bu bir cildiyeye görün siğilse yakarım dedi bu süreçte ise başka doktorlara da gittim pek önemsemediler ta ki büyüyene kadar( sivilce gibi görüldüğüm için elimle patlatmak istedim baya da kanadı ve sivilce olmadığını anladım) psikolojim bozulmuştu. Doktorun anlamadığına mı yanayım vajinamdaki belirsiz şeylere mi sürekli doktor değiştirmeme mi😔. 1 ya önce cildiyeye gittim siğil bu dedi ve dondurma işlemi içim dermocerrahi ye yönlendirdi. Orda 1-2 sn kadar püskürtme yapıldı pek yararını görmedim 2 hafta sonra başka cildiyeye gittim ve baya bir ilaç püskürtüldü. Belogent diye bir merhem verdi. Burda da bitmiyor tabi kadın doğum a tekrar gittim smear testi istedim. Smear de yine metaplastik hücre grupları çıktı. Hpv testi için gidemiyorum smear in üstünden 3 ay geçmesi lazımmış. 16 aralıkta tekrar cildiyeye gidip dondurma işlemi yapılacak. Kafayı yemek üzereyim beklemek sinirlerimi bozuyor ve ben bu siğillerden kurtulurmuyum bilemiyorum. Yorumlara baktığımda da pek iç açıcı bir durum da yok korkuyorum açıkçası kanser bulgusu mu bunlar (doktoruma bunu da sordum bana ilişkiden olmadığını vücudun kendi ürettiğini siğillerle smear sonucunun alakası olmadığını söyledi ve Rahim ağzı kanseri olmadığımı söyledi. 3 ay da bir smear testiyle kontrol edilecekmiş kansere dönüştürmezmiş ama ihtimal bile olsa 7-8 yıl sonra olurmuş dedi) bunların çaresi yokmu??
Mutlaka HPV testi yaptırın hem smear sıkıntılı hem siğiliniz var. Gecmiş olsun.

Ne alaka ya kim dedi bunu ben aynı zamanlarda yaptırdım hpv ve smear.
Ketem e gittim 5 yılda bir hakkınız var dedi yakın zamanda smear yaptırdınız mı dedi 2 hafta önce yaptırmıştım smear i. Evet 2sini aynı anda yapıyorlarmış ama hpv yi smeardan 3 ay sonra yapıyorlarmış. Eğer hastane yapıyorsa beklemeyim direk gidim

Ketem e gittim 5 yılda bir hakkınız var dedi yakın zamanda smear yaptırdınız mı dedi 2 hafta önce yaptırmıştım smear i. Evet 2sini aynı anda yapıyorlarmış ama hpv yi smeardan 3 ay sonra yapıyorlarmış. Eğer hastane yapıyorsa beklemeyim direk gidim
Ben hastanede yaptırdım her ikisini de eğitim arastırma hastanesine gidin olmadı

Ben hastanede yaptırdım her ikisini de eğitim arastırma hastanesine gidin olmadı
Adetime 2 gün var bittikten sonra hastaneye giderim. Araştırma hastanesi bulunduğum yerden 1 saat uzakta 2 çocuğum var ve eşimden boşanmışım çocuklarımı bırakabileceğim kimse yok. Devlet hastanesine gidebiliyorum ancak. Zor bi durum umarım atlatırım

Merhaba
Merhaba öncelikle geçmiş olsun, kesinlikle bu durumunu erteleme smear sonucunda da hücresel değişiklikler başlamış ve 3 ay geçmesi lazım gibi birşey hiç duymadım, özele gidebiliyorsanız bunları o kadar bekletmeden yaptırabilirsiniz ben mecburen daha fazla vakit kaybetmemek adına öyle yapmıştım, HPV testinizi en kısa sürede olun, siğilinizde var çünkü

Yani demek istediğim madem smear temiz hpv testine gerek yok diyor ama forumdaki arkadaşlar öneriyor kafam karmakarışık
merhaba geçmiş olsun, benimde bakıldığında Smear testim doktorumun ağzından çıkan kelimelere göre Temiz fakat yine de Yüksek Riskli Hpv yakalanmışım, sonucun temiz çıkması daha yeni yakalandığım süreçten kaynaklı bünyeleri etkileyebilir değişebilir fakat uzun süreli olsaydı ihtimalen Cın1-2 sonucunu alacaktım doktorumun dediğine göre. Şuan sadece hücresel değişikliklerin olduğunu enfeksiyon olarak düşünebileceğimi söyledi daha başındaki belirtiler yani ( bu yüzden yinede temiz dendi ) Görüyorsunuz ki öyle olsada hpv pozitifim, durumlar değişebilir o yüzden Hpv testide şart :) en azından hpv olduğumu biliyorum ki Smear sonucumu dahada temize çıkartıp ilerlememesi için uğraşıcam

Merhaba öncelikle geçmiş olsun, kesinlikle bu durumunu erteleme smear sonucunda da hücresel değişiklikler başlamış ve 3 ay geçmesi lazım gibi birşey hiç duymadım, özele gidebiliyorsanız bunları o kadar bekletmeden yaptırabilirsiniz ben mecburen daha fazla vakit kaybetmemek adına öyle yapmıştım, HPV testinizi en kısa sürede olun, siğilinizde var çünk

Merhaba öncelikle geçmiş olsun, kesinlikle bu durumunu erteleme smear sonucunda da hücresel değişiklikler başlamış ve 3 ay geçmesi lazım gibi birşey hiç duymadım, özele gidebiliyorsanız bunları o kadar bekletmeden yaptırabilirsiniz ben mecburen daha fazla vakit kaybetmemek adına öyle yapmıştım, HPV testinizi en kısa sürede olun, siğilinizde var çünkü
3 Ay beklemek istemiyorum bende adetim biter bitmez üniversite hastanesine gitcem. Ketem 3 ay nasıl bekletebilir son derece önemli bir şeyi anlamış değilim. Nette araştırdım böyle birşey yazmıyor. Gittiğim kadın doğum doktorları da cildiye doktoru da gayet rahatlardı sanki birşey yokmuş gibi. Stresten bişey yiyemez oldum. Her an bişey olacak korkusu var içimde. Bide ketem deki bayan belirtileri yoksa korkmayın demez mi daha belirtilerini mi beklicem korkmak için ya nasıl insanlar bunlar aklım almıyor😔

merhaba geçmiş olsun, benimde bakıldığında Smear testim doktorumun ağzından çıkan kelimelere göre Temiz fakat yine de Yüksek Riskli Hpv yakalanmışım, sonucun temiz çıkması daha yeni yakalandığım süreçten kaynaklı bünyeleri etkileyebilir değişebilir fakat uzun süreli olsaydı ihtimalen Cın1-2 sonucunu alacaktım doktorumun dediğine göre. Şuan sadece hücresel değişikliklerin olduğunu enfeksiyon olarak düşünebileceğimi söyledi daha başındaki belirtiler yani ( bu yüzden yinede temiz dendi ) Görüyorsunuz ki öyle olsada hpv pozitifim, durumlar değişebilir o yüzden Hpv testide şart :) en azından hpv olduğumu biliyorum ki Smear sonucumu dahada temize çıkartıp ilerlememesi için uğraşıcam
Aramadığım sormadığım yer kalmadı üni araştırma hastanesi de özel hastaneler de yapmıyor bu testi ve 3 ay beklenmesi gerekiyomuş mecburen beklicem elimden bişey gelmiyor. Şuan da düşündüğüm şey siğillerin gitmesi 2 hafta önce dondurma yapılmıştı geçmedi hatta çoğaldı gibi ne kadar süre sonra yakılır bilginiz varmı? Kriyoterapi çözüm olmadı kadın doğum a gidip yaptırmak istesem yaparlar mı tamamen geçer mi bi de o var

Aramadığım sormadığım yer kalmadı üni araştırma hastanesi de özel hastaneler de yapmıyor bu testi ve 3 ay beklenmesi gerekiyomuş mecburen beklicem elimden bişey gelmiyor. Şuan da düşündüğüm şey siğillerin gitmesi 2 hafta önce dondurma yapılmıştı geçmedi hatta çoğaldı gibi ne kadar süre sonra yakılır bilginiz varmı? Kriyoterapi çözüm olmadı kadın doğum a gidip yaptırmak istesem yaparlar mı tamamen geçer mi bi de o var
Çok ilginç, canım ben özel hastanede yaptırdım Hpv Dna testini sonrasında tekrar gittim adet dönemime denk gelmişti 2 hafta içerisinde gidip Smear Testi yine verdim. Bence özel hastaneleri telefonla ulaşıp bir sor özellerin yapmaması gibi seçenek olamaz diye düşünüyorum😲 Siğil konusunda da ben devlette cildiyeciye gittiğimde dondurma işlemi gerçekleştirildi, ilk işlemden sonra 2 hafta sonrasına tekrar randevu vermişti ve ikinci dondurma işlemide tamamlandı, ben iyi sonuçlar gördüm şuan hiç siğilim kalmadı şükür. Genital bölgeni lütfen dikkat et jiletleme ince bir makasla temizleyebildiğin kadar temizle, jilet siğilleri çoğaltıyor, Hpv Dna testinden sonra sonuca göre yorum yaparız lütfen içini ferah tut. Bu arada Kriyoterapiyi cildiyeciler yapıyor diye biliyorum.

Çok ilginç, canım ben özel hastanede yaptırdım Hpv Dna testini sonrasında tekrar gittim adet dönemime denk gelmişti 2 hafta içerisinde gidip Smear Testi yine verdim. Bence özel hastaneleri telefonla ulaşıp bir sor özellerin yapmaması gibi seçenek olamaz diye düşünüyorum😲 Siğil konusunda da ben devlette cildiyeciye gittiğimde dondurma işlemi gerçekleştirildi, ilk işlemden sonra 2 hafta sonrasına tekrar randevu vermişti ve ikinci dondurma işlemide tamamlandı, ben iyi sonuçlar gördüm şuan hiç siğilim kalmadı şükür. Genital bölgeni lütfen dikkat et jiletleme ince bir makasla temizleyebildiğin kadar temizle, jilet siğilleri çoğaltıyor, Hpv Dna testinden sonra sonuca göre yorum yaparız lütfen içini ferah tut. Bu arada Kriyoterapiyi cildiyeciler yapıyor diye biliyorum.
2 hafta önce cildiyeye gittim dondurma işlemi yaptı 2 gün sonra tekrar gidicem dondurma işlemi için eğer ki sen sonuç aldıysan yaktırma düşünmeyim dondurma işlemi ile geçiyorsa. İnan içim rahat değil asla jilet değdirmiyorum lazere gidiyordum azaldı tüyler ama geri kalanları ağdayla alıyorum zarar vermez dimi ? Peki ilk dondurma da şişti mi siğiller sende ? Özel hastaneleri aradım bu smear testi yapıldı diye hpv yapmıyorlar çıldırcam inan ki

2 hafta önce cildiyeye gittim dondurma işlemi yaptı 2 gün sonra tekrar gidicem dondurma işlemi için eğer ki sen sonuç aldıysan yaktırma düşünmeyim dondurma işlemi ile geçiyorsa. İnan içim rahat değil asla jilet değdirmiyorum lazere gidiyordum azaldı tüyler ama geri kalanları ağdayla alıyorum zarar vermez dimi ? Peki ilk dondurma da şişti mi siğiller sende ? Özel hastaneleri aradım bu smear testi yapıldı diye hpv yapmıyorlar çıldırcam inan ki
Ağda da yapma canım o da sıkıntılı ben kremle alıyorum siğilim çıkmıyor
Ben üniversite hastanesinde hpv testini yaptırdım sana nasıl yapmıyolar anlamadım yasın nedir?

Ağda da yapma canım o da sıkıntılı ben kremle alıyorum siğilim çıkmıyor
Ben üniversite hastanesinde hpv testini yaptırdım sana nasıl yapmıyolar anlamadım yasın nedir?
Ağda da yapmam yeterki geçsin. Senin yorumuna baktım diye aradım üniversite hastanesini bende gidim orda yaptırim dedim. Bana hpv kiti yok dediler şuan da da yapmıyoruz ve 35 yaş üstüne yapılmıyormuş. Bende anlamadım canım 37 yaşındayım psikolojik olarak bitmişim gerçekten stres bende kilo kaybına sebep oluyor üstüne de sigarayı çoğalttım

Ağda da yapmam yeterki geçsin. Senin yorumuna baktım diye aradım üniversite hastanesini bende gidim orda yaptırim dedim. Bana hpv kiti yok dediler şuan da da yapmıyoruz ve 35 yaş üstüne yapılmıyormuş. Bende anlamadım canım 37 yaşındayım psikolojik olarak bitmişim gerçekten stres bende kilo kaybına sebep oluyor üstüne de sigarayı çoğalttım
Emin misin hangi sehirdesin sen asıl 35 yas altına yapılmıyor belirtiler olmadığı sürece 24 yasındayım ben siğilim oldugu icin ücretsiz yapıldı üniversite hastanesinde cok saskınım su an

Emin misin hangi sehirdesin sen asıl 35 yas altına yapılmıyor belirtiler olmadığı sürece 24 yasındayım ben siğilim oldugu icin ücretsiz yapıldı üniversite hastanesinde cok saskınım su an
Vallahi canım sormadığım yer kalmadı yapılmıyor Allah kahretsin. Hataydayım ben. Yok yani özel hastanelerde aynı yapılmıyor. Özellikle üniversite hastanesini aradım bana hpv kiti yok dedi ve 35 yaş üzeri yapılmıyormuş. Ben şimdi ketem i mi beklicem

Yaklaşık 6 ay önce genital bölgemde siğillerin çıkmasıyla başlayan sürecimi yaptırdığım testlerden sonra buraya yazmak istedim elimden geldiğince uzun yazacağım çünkü bu süreçte uzun örneklere ve yazılara benim de ihtiyacım olmuştu belki aynı hikayeye ihtiyacınız vardır. 25 yaşındayım ve nasıl bu hastalıkta bilinçlenemediğimize şaşıyorum hastalığı ve aşılarının olduğunu bilseydim şuan bunları yaşamıyordum, ne yapın ve edin virüsü kapın veya kapmayın aşınızı olun. Bu çıkan iki adet küçük siğilimi önemsememekle beraber erkek arkadaşimla ilişkimizi devam ettirdim ve bu pinpon etkisi yarattıkça siğillerim çoğalmaya başladı (ki en son radde canım yanmaya başlamişti) internetteki araştırmalarımla elim ayağıma dolaşmaya başlamıştı sonrasında cildiyeciden randevu aldım ve hpv virüsüne sahip olduğumu öğrenmemle birlikte insanın psikolojisi diye birşey kalmıyor okumadığım yazı girmediğim site kalmamıştır, çok vakit kaybettim iyi bir doktor bulana kadar nedir ne değildir ne doğrudur diye uğraşana kadar siğillerim çoğaldı ve en sonunda devlet hastanesinde iyi bir kadın doğumcudan randevu aldım dilersem o an onları yakabileceğini ve buna kısa sürede karar vermem gerektiğini söyledi (fakat benim sağ tarafımda lezyonlarım fazla olduğu için dondurma işlemini tavsiye etti) bununla birlikte yine devlet hastanesinden randevu alana kadar vakit kaybettim fakat cildiyeciye çıkmamla birlikte ilk dondurma işlemini gerçekleştirdik 2 hafta sonrasına tekrar kontrol için çağırdı ve 2. defa dondurma işlemi yaptırdım. bu süreçte özel hastanelere para harcamayın ben gayet memnun kaldım ve çok şükür ki şuana kadar tekrarı olmadı. bunun tekrarı olmaması için sizde dikkat edin jilet asla ve asla kullanmayın ben bu süreçte küçük makasla tüyleri kısalttım bu siğiller için çok önemli aynı kuralda ilerliyorum. bu süreçte tabiki erkek arkadaşimdan şüphelenmiştim çünkü bünyem hassastır ve ondan bana bulaştığına emindim psikolojik açıdan kötüyken bu teranenin ortasında korkaklık ederek bahane türetti ve ayrılmak istedi, ben onun da tedavi görmesi gerektiğini söylerken nedense doktora gitmemeyi tercih etti ve sonradan anladim ki zaten bu hastalığa sahipti geçti gitti diye düşünüyordu fakat geçmemişti! bu sürecimde beni yalnız bırakmıştı fakat ilişkiyi tek başınıza yaşamıyorsunuz sağlık söz konusuyken korkaklık edip gitmesine asla izin vermeyin. Şu süreç tamda çalışmadığım döneme denk geldiği için alınacak gıda takviyeleri pahalı ve bunu onunla konuştum ücret konusunda yanımda oldu mecburiyetinden.

Dondurma işleminden sonrasında ahcc takviyesi almaya karar verdim iki ay boyunca hergun 1 mg kullandım (gunluk 3 mg almalısınız o yüzden bu markayı daha hesaplı olan başka markayla değiştirdim) amıno up 45 kapsül aldım ilk başta. bu süreçtede hpv dna testi olmak için özel hastane de kadın doğumcudan randevu aldım, testim 3 hafta sonra elime ulaştı fakat ayrıntılı yazmamıştı hpv 16 18 değildim fakat diğer yüksek riskli hpv grubundan birini taşıyordum ama hangisini? o kadar ücret ödedim hangisi olduğunu bilmiyorum ayrıntılı olup olmayacağınızı mutlaka sorun. ek olarak sonrasında smear testi yaptırdım ve dün sonucunu aldım bu sonuçları alana kadar yaşadığım travmaların haddi hesabı yok sanırım. smear sonucuma göre doktor şuan ilk aşamada olduğumu hücresel değişikliklerin başladığını ve bunu enfeksiyon olarak düşünebilirsin diye söyledi temiz dendi(aslında yani class2 grubundayım). ve ayriyetten tam da tahmin ettiğim gibi daha yeni yeni bulaşma sürecini yaşamışım.

şimdi ise time health ahcc siparişi verdim onunla devam edeceğim, smear sonucuma göre bunu geriletmek adına da deflagyn adında jel var onu kullanacağım. (isterseniz tercihen ıside hpv vajinal ovül var onu da kullanabilirsiniz) bunlar tamamen smear sonuçlarında ilk aşamaları geriletebilmek adına piyasada olan içerikler. ayriyetten de yediğime içtiğime dikkat ediyorum bol bol yeşil çay için, zencefil çayı yapın, meyve sebze tüketimine dikkat edin, ben propoliste aldım sizde alın, folik asit içeren vitamin kullanmayı unutmayın, doktorum muhakkak aşıyı olmamı söyledi ayın sonunda olacağım. siğillerinizi fark ettiğiniz gibi benim gibi süre kaybı yaşamayın direkt dondurtun. jilettende uzak durun.
Tekrar test verdiğimde süreci paylaşacağım.. kendinize stres yaratmayın kendinizi sevin yanınızda duramayacak erkek arkadaşlarınıza yolu gösterin sağlığınızın ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız ve eminseniz yakasını da bırakmayın elini kolunu sallayarak gidemez sinirlendim yine.. sağlıklı kalın.
Ahcc o kadar pahalı ki eğer günde 6 tane içiliyorsa 20 günde biter sanırım mecbur bende kullanacağım çok geçmiş olsun

X