HPV yüksek riskli pozitif..

Benimde hpv 16,18 değil diğer yüksek tiplerden biri kolposkopi yapıldı. Konizasyon yapılacak o bölge traslancak bende 24 yasındayım doktorum böyle karar verdi
benimde diğer yüksek tiplerden biri ama hangisi belli değil
kolposkopi sonrasımı diğer tür belirlendi?
kolposkopi nasıl bir işlem bu arada acı oldumu bende 27 yaşındayım

Peki siz de ne kadar süre sonra çıktı?
Bünyeden bünyeye bağışıklığımızdan kaynaklı bu durum değişebilir fakat benim 1.5 ay gibi süreçte oldu, siğil çıkartan türe sahip olduğunuzda bağışıklığınızın düşük olduğu an denk gelirse direkt belli edebilir kendini

Sizin sadece smearle mi karar verildi?
Benim smear sonucum temizdi hpv yüksek riskli geldi kolposkopi yapıldı CIN2 geldi mutlaka kolposkopi yaptırmanızı öneririm.
Ben anlamıyorum bu sistemi. Smear yapılıp temizse bırakıyor benim doktorum. Kime nasıl güveneceğim şaşırdım. Smear o zaman güvenilir değil. Sizin smearde tam olarak ne yazıyor ?

Ben anlamıyorum bu sistemi. Smear yapılıp temizse bırakıyor benim doktorum. Kime nasıl güveneceğim şaşırdım. Smear o zaman güvenilir değil. Sizin smearde tam olarak ne yazıyor ?
Endoservikal/transformasyon zon komponenti mevcut değil.
İntraepitelyal lezyon veya malignite açısından NEGATİF..

yazıyor aynı anda HPV testi yapıldı yapılmasaydı pozitif ve riskli tipler oldugunu bilmicektim. Hpv testim riskli gelince kolposkopi yapıldı CIN2 geldi konizasyon oldum sonucumu bekliyorum

yazıyor aynı anda HPV testi yapıldı yapılmasaydı pozitif ve riskli tipler oldugunu bilmicektim. Hpv testim riskli gelince kolposkopi yapıldı CIN2 geldi konizas

yazıyor aynı anda HPV testi yapıldı yapılmasaydı pozitif ve riskli tipler oldugunu bilmicektim. Hpv testim riskli gelince kolposkopi yapıldı CIN2 geldi konizasyon oldum sonucumu bekliyorum

Bethesta 2014 hepsini kapsar mı? Yani hem hpv hem smear testi midir? Size yapılan yöntem kağıtta yazıyor mu? Ben son yapılan smear testinde aynı zamanda hpv bakıldı mı bilmiyorum. Devlet hastanesinde yapıldı

Ya bende hpv var smear verdim temiz çıktı hpv testine gerek yok dedi şuan bilgisi olan birde vajinamda iltihap çıktı smear de doktor ilaç yazdı krem fitil antibiyotik

Bethesta 2014 hepsini kapsar mı? Yani hem hpv hem smear testi midir? Size yapılan yöntem kağıtta yazıyor mu? Ben son yapılan smear testinde aynı zamanda hpv bakıldı mı bilmiyorum. Devlet hastanesinde yapıldı
Bende de hpv var
Benim smear sonucum temizdi hpv yüksek riskli geldi kolposkopi yapıldı CIN2 geldi mutlaka kolposkopi yaptırmanızı öneririm.
Pk
Ya ben smear yaptırdım smear temiz çıktı vajinada iltihap çıktı smear sonucunda hpv dna testine gerek yok dedi sizce yapmalımıyım zaten ilçede otıyırum sağlık ocağını bekliyorum bugün yarın getirecekmiş hpv dna yaptıracam da kokrttum ama sizin smear temiz gelmiş

Şuan aynı durumdayız canım biliyor musun kafam karıştı doktor gerek yok diyor ne yapacaz şimdi

Şuan aynı durumdayız canım biliyor musun kafam karıştı doktor gerek yok diyor ne yapacaz şimdi
Kolposkopi sonucuna göre hareket et muhakkak. Çünkü görüldüğü üzere smearde bir hata var. Cin3 olmadan tedavi ol 🙏🏻 umarım bir an önce iyileşirsin. O kadar kötü durumdayım ki çok korkuyorum ağlıyorum hep. Senin içinde dua ettim şimdi. İnşallah en kısa sürede atlatırsın

Kolposkopi sonucuna göre hareket et muhakkak. Çünkü görüldüğü üzere smearde bir hata var. Cin3 olmadan tedavi ol 🙏🏻 umarım bir an önce iyileşirsin. O kadar kötü durumdayım ki çok korkuyorum ağlıyorum hep. Senin içinde dua ettim şimdi. İnşallah en kısa sürede atlatırsın
Canım doktor sadece smear yaptı temiz çıktı cin 3 falan yok yani bende sadece hpv testine gerek yok dedi ama sağlık ocağında yapacam sadece vajinada iltihap çıktı

Yani demek istediğim madem smear temiz hpv testine gerek yok diyor ama forumdaki arkadaşlar öneriyor kafam karmakarışık

Ya bu kadar üzme kendini en azından erken tanı yöntemi var ya olmasaydı neden bu kadar kendine dert ediyorsun hpv değil stres bitirir insanı takma ben hiç ntakmıyorum bende geçmişte ağlardım ama anladım ki bana faydası yok bende sağlık ocağını bekliyorum kit getirecek hpv testi dna bekliyorum onuda yapsın en azından negatif pozitif beni yönlendirir ona göre tedavi sürecimi olurum Allah ın izniyle

Ya bu kadar üzme kendini en azından erken tanı yöntemi var ya olmasaydı neden bu kadar kendine dert ediyorsun hpv değil stres bitirir insanı takma ben hiç ntakmıyorum bende geçmişte ağlardım ama anladım ki bana faydası yok bende sağlık ocağını bekliyorum kit getirecek hpv testi dna bekliyorum onuda yapsın en azından negatif pozitif beni yönlendirir ona göre tedavi sürecimi olurum
Ya bu kadar üzme kendini en azından erken tanı yöntemi var ya olmasaydı neden bu kadar kendine dert ediyorsun hpv değil stres bitirir insanı takma ben hiç ntakmıyorum bende geçmişte ağlardım ama anladım ki bana faydası yok bende sağlık ocağını bekliyorum kit getirecek hpv testi dna bekliyorum onuda yapsın en azından negatif pozitif beni yönlendirir ona göre tedavi sürecimi olurum Allah ın izniyle

X