- 7 Mayıs 2024
- 45
- 3
- Konu Sahibi kaygilibirisi
Merhaba bekar bir kadınım aktif cinsel hayatım var. çok sık partner değiştiren birisi değilim son yaklaşık 4 haftadır genital bölgemde günden güne büyüyen et beni gibi parça farkettim vajina girişine yakın yerde. endişe edip hastaneye gittim hpv siğili dedi doktor. bunun için ketem de hpv ve smear testi verdim. sanırım hpv6 ve hpv11 virüsü aldığım için siğillendim. bu konu aşırı canımı sıkıyor doktorum 2 antibiyotik ilaç 1 tane fitil ve verrutol asit verdi. bu asiti 6 ay boyunca kullanmam gerekiyormuş uzun ve zahmetli bir tedavi. hatta bugün ucu incelip koptu ama ben asiti siğil üzerine sürmeye devam ediyorum bana günde 1 kere yapmam gerektiğini söyledi ama ben süreci hızlandırmak için sabah akşam uyguluyorum. umarım tek korkum yayılması. size şunu sormak istiyorum bende siğil yapan bir virüs var şuan bunu anladım ben aşı olursa bu siğillerim yeniden herhangi bir ilişki sonrasında yeniden çıkarmı? vücuduma hangi tip virüs girdi bilmiyorum ama gardasil 9 lu aşıyı olursam ve bağılıklık sistemimi sürekli korursam siğil tekrar oluşur mu?