• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hpv türleme testinin negatif çıkması yeterli mi?

bettercallponny

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2013
239
36
123
merhaba,

hpv konusunda biraz dertliyim de bilen, tecrübe sahibi birileriyle konuşmaya ihtiyacım var.

hikayem şöyle, erkek arkadaşım siğillerini yaktırmak için doktora gitmişti ve doktor test yapmamasına rağmen bunların hpv kaynaklı olduğunu söyledi. bunun üzerine ben de kadın doğuma gittim herhangi bir şikayetim olmamasına rağmen, doktor hanım rahmimin temiz olduğunu ancak siğil gördüğünü söyledi (benim göremediğim bölgede) smear ve hpv türleme yaptırmamı söyledi. bunun üzerine 2. bir doktora göründüm o siğil görmediğini söyledi. yine testler yapıldı. smear manuel testim class2, hpv ise negatif çıktı. raporda kanser riski taşıyan 16-18 ve siğile sebep olan türler dahil 28 tip hpv virüsü tarandığını ve bunların negatif çıktığı, yine de 200 civarı hpv türü olduğu yazılıydı. şimdi benim içim rahat edebilir mi? yine aşı olacağım bu stresi bir kez daha yaşayamam ama doktora gidene kadar bekleyemedim. bir de merak ettiğim hpv %100 bulaşır mı? yani biz 5-6 kez birlikte olduk ve korunduk acaba bulaşmamış olma ihtimali var mı yoksa testin güvenilirliğini mi sorgulamalıyım. kafam çok karışık.

Canım ne kadar süredir beraberdiniz? Eğer yeniyse kuluçka döneminde daha pozitiflesmemis olabilir.. oldukça bulaşıcı malesef prezervatif yeterince koruyucu değil hpv için :( bi kaç ay daha bekleyip testi tekrarla derim bu arada iliskiyede ara verin

Bence dert etmeyin. Ama aktif siğili varken korunduysanız bulaş ihtimali cok yüksek. Siğil yokken tam olmasada koruma sağlıyor. 4 ay sonra tekrardan tipleme yapmanızı öneririm ve siğil var mı yok mu kontrol etmenizi

merhaba kızlar.. bizim whatsapp grubumuz var hpv 16 ve başka bir yüksek tip pozitifler olarak katılmak ister misiniz? bilgi alışverişi yapıyoruz :) ve yeni hpvlileri almak istiyoruz aramızda yeni kan yeni bilgi yardımcı olur musunuz isterseniz özelden yazabilirsiniz inanın güzel oluyor hem daha hızlı bilgi hem de stres atılıyor grupta

merhaba kızlar.. bizim whatsapp grubumuz var hpv 16 ve başka bir yüksek tip pozitifler olarak katılmak ister misiniz? bilgi alışverişi yapıyoruz :) ve yeni hpvlileri almak istiyoruz aramızda yeni kan yeni bilgi yardımcı olur musunuz isterseniz özelden yazabilirsiniz inanın güzel oluyor hem daha hızlı bilgi hem de stres atılıyor grupta
Bana daha cok strese sokar gibi geldi😂 kolay gelsin

Sanırım whatsapp grubu kurmak yasak forumda Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Canım ne kadar süredir beraberdiniz? Eğer yeniyse kuluçka döneminde daha pozitiflesmemis olabilir.. oldukça bulaşıcı malesef prezervatif yeterince koruyucu değil hpv için :KK43: bi kaç ay daha bekleyip testi tekrarla derim bu arada iliskiyede ara verin
ilk defa geçen yıl ekim ayında birlikte olduk, uzun mesafe ilişkisi ayda 1-2 görüştük zaten. sonuncusu da mart ayındaydı. ben nisan 10'da örnek verdim. virüsün varlığı yokluğu konusunda da kuluçka dönemi oluyor mu acaba siğil için olur muhtemelen de?

Back