Merhaba arkadaşlar, öncelikle ben 20 yaşında bir kadınım. Yaklaşık bir buçuk sene önce çok güvendiğim erkek arkadaşımdan hpv yüksek riskli virüsü kaptım. Test yaptırdığımda o kadar para verdim ama sadece 16 ve 18 olmadığını göstermiş hangi tip olduğunu söylememiş. 1 sene önce verdiğim smear testi temiz gelmişti ve doktorum 1 sene sonra tekrar yaptır demişti. Bende bugün tekrar yaptırmaya gittim ve inanılmaz bir acı verdi. Bu kadar acı vermesi normal mi bilmiyorum ama sarı yeşil akıntım da vardı ve herhalde enfeksiyonda geçirdiğimden normaldir diye düşündüm.Umarım çok kötü bi sonuç gelmez çünkü ailemin yanındayım ve ailemin hiçbir şeyden haberi yok ve söylemem de imkansız.Eğer kolposkopi ve leep gibi operasyonları yaptırmak durumunda kalırsam en çok da bundan korkuyorum En yakın zamanda 9 lu aşı yaptırıcam smear testimin durumuna göre.Demem şu ki keşke ilk cinsel ilişkimi yaşamadan önce bi yönlendirenim olsaydı veya toplumumuzda daha açık anlatılan bir konu olsaydı. Belki bu travmayı ve onca stresi yaşamak durumunda kalmazdım. Yemin ettim bi daha kimseyle cinsel temasta bulunmayacağıma. Cinsel teması bırak öpüşmem bile. Öyle büyük bir travma yaşadım. Son olarak demek istediğim eğer benim gibi çaresiz olan varsa ve konuşcak kimsesi olmayan varsa benimle iletişimde kalabilirsiniz. Amaç birbirimize bu süreçte destek olmak. Umarım hep sağlıklı kalırsınız. Okuduğunuz için teşekkürler