• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hpv sürecim

Kolkoskopide bir yara gördü ve biyopsi aldı bunlarda temiz çıktı, eğer burada cin 1 cin 2 cin 3 gibi sonuçlar çıksaydı leep denilen işlem yapacaktı ama şükürler olsun basit bir yara çıktı ve bunu üç gün önce yaktı
Anladım tesekkurler. Bu vajinadaki belirenler için cildiyeye gitsem sonuc alır mıyım acaba

Pardon bu arada yeni farkettim misiz testinizin negatif çıktığını yazmışşınız negatiften tekrar enfekte olmadığınız taktirde pozitif olmazsınız ki bu süreçte şüpheli bir ilişki de yoksa çok mümkün değil acaba bu hpv testinizi tekrar mı yap
Yok şüpheli ilişkim falan olmadı, sonrasında evlendim tek eşliyim eşimde de bir problem yok şükürler olsun. Ama dediğim gibi o karnabahar görünümlü siğiller cıktktan sonra bu oluşumlar belirdi vajinamda. Damarlanma yapısı gibi siğile hic benzemiyor. En son ketemde hpv testi verdim negatif geldi. Ben en iyisi cildiyeye gidip baktırayım belki baska bir seydir

Ama sizinle sürecimiz aynı sanırım. Bende o karnabahar görünümlü siğiller cıktktan sonra vajinamda belirenler falan aynı yaşadıklarımız. Cunku benimde rahim ağzında bir problem cıkmıyor. Ancak 6 ve 11 yanında başka bi türle enfekte olmus olabilirim. Cunku bu vajinamda belirenler beni düşündürüyor baya da zaman gecti baktırmadım korkuyorum da kanser olcam diye. Zaten bu hpv beni psikolojik olarak cok fazla etkiledi

İnanın bu süreç beni de çok yordu sürekli kendimi kontrol etmem paranoyak yaptı, tek eşliyim, evliyim ve şoktayım, sadece şunu biliyorum ki bu hpv virüsünün çok fazla çeşidi olduğundan yapılan testlerde sık rastlanan riskli ve risksiz siğil yapan türlerine bakılıyormuş tiplendirmede ve risksiz bir tip saptanırken sonrasında kuluçkadaki riskli tipler tespit edilmemiyormuş aynen de bendeki gibi

Siz bence de hpv testinizi yenileyin negatif çıkar ise o zaman bir de cildiyle ye gözükün riske atmamak lazım ama kendimize iyi bakarsak inanıyorum ki bu pislikten kurtulacağız

1 sene önce vajina girişinde karnabahar görüntüsünde bir oluşum sonrası panikle doktora gittiğimde bana semear ve hpv testi yapıldı ve tip 11 çıktı. Anestezili ortamda bölgeden temizlendi ve düşük riskli olduğundan bana yapacağı en kötü şey buydu dendi. Sonrasında hiç bir konuda uyarılmadım oysaki jilet ve cilt bütünlüğünü bozacak her girişimin bunu tekrarlatacağı söylenmedi 2 ay sonra farklı yerlerde bazı küçük oluşumlar oldu, daha kesin bir çözüm olacağını düşündüğümden bir hpv merkezinde muayene oldum ve bunlar yakıldı 3 seans denildi 1.seansta 3700 TL ödedim 2.seansta 2300 TL ödedim ve ilk alınan biyopsi örneklemeleri laboratuvar inceletmişler tip 31 39 45 ve 59 tiplerinin olduğunu söylediler bu arada bağışıklığım çok düşmüş kanım çok düşükmüş ve bunun içinde tedaviye başladım bu son tipler tehlikeli olduğundan detaylı araştırmalarımla da. Filip Taşhan gittim ama ona gitmeden önce zerdeçal zencefil karışımlar. Siyah üzüm . Ahcc. Beta glukon ve propolis gibi pek çok şey kullandım sigarayı bırakamadım ama günde 5 ile sınırladım . Dr.bey inanılmaz pozitif ve insana huzur veren biriydi. Bana kolkoskobi yaptı ve biyopsi yaptı. Rahim ağızındaki yara varmış .sonucum temiz geldi çok şükür yaramı yaktı ve beni 6 ay sonra tekrar çağırdı hpv tahlil yenilemesi için, inanın 1 yıldır maddi ve manevi çok yoruldum ama şimdi inşallah yolun sonuna geldiğime inanmak istiyorum. Aynı zamanda aldara krem de kullanıyorum kısacası risksiz bir tip sen riskli 4 tip taşımış olduğumu öğrendim, çok iyi bir takip gerekiyor umarım negatif sonucumu alıncaya buradan yazarım herkese geçmiş olsun

1 sene önce vajina girişinde karnabahar görüntüsünde bir oluşum sonrası panikle doktora gittiğimde bana semear ve hpv testi yapıldı ve tip 11 çıktı. Anestezili ortamda bölgeden temizlendi ve düşük riskli olduğundan bana yapacağı en kötü şey buydu dendi. Sonrasında hiç bir konuda uyarılmadım oysaki jilet ve cilt bütünlüğünü bozacak her girişimin bunu tekrarlatacağı söylenmedi 2 ay sonra farklı yerlerde bazı küçük oluşumlar oldu, daha kesin bir çözüm olacağını düşündüğümden bir hpv merkezinde muayene oldum ve bunlar yakıldı 3 seans denildi 1.seansta 3700 TL ödedim 2.seansta 2300 TL ödedim ve ilk alınan biyopsi örneklemeleri laboratuvar inceletmişler tip 31 39 45 ve 59 tiplerinin olduğunu söylediler bu arada bağışıklığım çok düşmüş kanım çok düşükmüş ve bunun içinde tedaviye başladım bu son tipler tehlikeli olduğundan detaylı araştırmalarımla da. Filip Taşhan gittim ama ona gitmeden önce zerdeçal zencefil karışımlar. Siyah üzüm . Ahcc. Beta glukon ve propolis gibi pek çok şey kullandım sigarayı bırakamadım ama günde 5 ile sınırladım . Dr.bey inanılmaz pozitif ve insana huzur veren biriydi. Bana kolkoskobi yaptı ve biyopsi yaptı. Rahim ağızındaki yara varmış .sonucum temiz geldi çok şükür yaramı yaktı ve beni 6 ay sonra tekrar çağırdı hpv tahlil yenilemesi için, inanın 1 yıldır maddi ve manevi çok yoruldum ama şimdi inşallah yolun sonuna geldiğime inanmak istiyorum. Aynı zamanda aldara krem de kullanıyorum kısacası risksiz bir tip sen riskli 4 tip taşımış olduğumu öğrendim, çok iyi bir takip gerekiyor umarım negatif sonucumu alıncaya buradan yazarım herkese geçmiş olsun
Merhaba bende smear testi yaptırdım ve hpv virüsü pozitif çıktı %69 dendi 2 yıldır herpes hastasıyım zovirax kullandım 3 ay kesinlikle işe yaramadı sonra vi ilaç verdiler geçti dendi kontrolde ama daha sonra tekrarlamaya başladı şimdi de virüs pozitif 69 dendi bu ne anlama geliyor bilen var mı doktorlar tedavi de yok dedi 1 yıl sonra tekrar test ona göre Rahim alma dediler

merhaba bana da tip 11 teşhisi konulmuştu. (belirtilerim kıvamlı, sarı ve kokulu akıntıydı. kokulu derken de bildiğiniz çürük balık gibi bir kokuydu normal olmadığını fark ettim ayrıca adet döngüm normalde düzenli olmasına rağmen 2 hafta gecikiyordu.) ilk doktora gittiğimde o bölgede inanılmaz derece enfeksiyon olduğunu ve rahat göremediğini söyledi. (eğer bu tarzda şikayetleriniz varsa gecikmeden mutlaka doktora gidin.) smear ve yakma işlemi yaptırdım sadece. yakma işleminden yaklaşık 1 ay sonra kontrole gittiğimde tekrarlamış olduğunu öğrendim. bu illet sinsi gibi deri altında gizlenip bağışıklığın düştüğü anda tekrardan ortaya çıkıyormuş. yani 2 kere yakma işlemi yapıldı bir tür antibiyotik ve krem kullandım. hepatit b aşısı ve gardasil yaptırdım.fakat arada bir genital bölgemde iç dudak dediğimiz kısımlarda aşırı derecede kaşınma oluyor hatta o kadar çok kaşınıyor ki peçetede silik renkte kan görüyorum. bu durum beni çok endişelendiriyor fakat alakası olabilir mi bilmiyorum lazer epilasyon yaptırıyorum acaba onunla ilgili olabilir mi tüyler çıkıyor diye? sonuçta kısaltmak için jilet kullanıyorum. en son 2 ay önce kontrolde herhangi bir şey çıkmadı çok şükür ve bu uzun süreçte bir daha hiç cinsel birlikteliğim olmadı. yine de insanın aklının bir köşesinde hep acaba yine mi tekrar ediyor diye endişe oluyor. umarım bu virüse yakalananlar en kısa sürede hem fiziksel hem de zihinsel açıdan bir an önce toparlanır ve iyileşir kızlar

Merhabalar, hpv sürecimin ardından bugün negatif sonucunu aldım. çok şükür, kimse umutsuzluğa kapılmasın lütfen, o kadar kötü süreçlerden geçtim o kadar psikolojim yerle bir oldu ki, sağlıklı düşünemez olduğum günlerim, karamsar düşüncelerim..... ama sonuç işte, buraya gelene kadar çok çaba sarf ettim, çok uğraştım, çok maddi kaybım oldu, bir takım vitaminler, iyi beslenme, sigarayı tamamen bırakamasam da azalttım, doktorlardan çok doktor oldum diyebilirim, rabbim bütün bu sorunu yaşayan arkadaşlara da nasip etsin, ben inanıyorum, sürecim ile ilgili sormak istediğiniz en ufacık bir şey dahi olsa sizlere yardımcı olmak isterim,

Bunlar hep maliyetli farkındayım durumunuzu bilmiyorum ama hepsi ağır gelirse ahcc muadili ilaç ve aldara krem(270tl) 4 ay kullanmalısınız, doktorum bana aynen şunu dedi bu iki şeyi 4 ay kullanan hiç bir hastamda tekrar ettiğini görmedim, birde şu zerdeçal karışımını tüketin bence
Iyilestiniz mi ?? Çok çaresizim bana da yardımcı olup sürecini anlatır mısınız

Iyilestiniz mi ?? Çok çaresizim bana da yardımcı olup sürecini anlatır mısınız
Kusura bakmayın burayı pek takip etmiyorum yeni gördüm, öncelikle sizin durumunuz nedir acaba, ben iyileştim negatif sonucumun üstünden 7 ay geçti çok şükür normal hayatıma döndüm ama o cehennemi dibine kadar yaşadım diyebilirim umudunuzu kaybetmeyin bana önce durumunuzu bir özetlermisiniz

Back