• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV sürecim ve merak ettiklerim

gokyuzu214780

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2025
3
0
1
21
Öncelikle herkese merhaba. Sizlere hpv sürecimden bahsedeceğim yaşım 21 :( ve atlatan varsa eğer bana yardımcı olursanız çok sevinirim
2024 mayıs haziran aylarında hpv olduğumu öğrendim tip 16 (yüksek riskli) pozitifti smear testimde bişi çıkmadı fakat doktor kolkoskopi yapalım dedi yaptık ve cin3 çıktı o gün hayatımın en kötü günüydü diyebilirim her yerde araştırmaya başladım doktorum çok iyiydi çok ilgiliydi birçok sorumu da yanıtladı ama ben yine de üzgündüm eski bir ilişkimden kapmıştım ve o zaman ve tabii şimdi çok güzel bir ilişkim vardı ve ben hpv yi canımdan çok sevdiğim adama da bulaştırdım :( yine de bırakmadı beni çünkü benim hatam olmadığını biliyordu ondan önce bir kere birlikteliğim oldu ve o birliktelikten kapmıştım neyse uzatmiyim doktorum leep önerdi hemen başka hastanelere leep için bir sürü arama yaptım çoğu hastane yapmıyordu en son 30 eylül 2024 te leep oldum ve cerrahi sınırlar temiz geldi 4 ay geçti üstünden tekrar smear ve hpv verdim hov sonucumda 18 16 ve daha birçok yüksek riskli tipler çıktı sadece 16 vardı nasıl böyle oldu anlamadım erkek arkadaşımla ilişki bile yaşamadım doğru dürüst bu süreçte bir kere denedik onda da çok ağrım oldu yapmadım smear için çarşamba günü gideceğim bakalım umarım sonuçlarım temiz gelir çok endişeliyim çok üzgünüm bu durumu yaşayan varmı varsa nasıl atlattı bilgi verirse çok mutlu olurum bu arada aşılarımı oldum son bir dozum kaldı onu da mayısta olacağım

Ben de 25 yaşında bekarım, cinsel birlikteliğin hiç olmadı siğillerim var doktor bekar ve 30 yaş olmadığım için test yapmadı. Atlatanlardan tavsiye almak istiyorum ben de

Back