lutfen yanlis bilgilendirme yapmayalım
hpv nin bazi tipleri icin gardasil, bazi tipleri icin cervarix asisi mevcuttur. Cervarix daha az tipe karsi koruyuculuk icerir. HPV virusunu tasiyanlar, tipleme yaptirmali, bu asilardan hangisinde kendisinde olmayan tipler varsa onu olmalidir. Hic hpc virusu tasimayanlar ise gardasil olabilir cunku bunda cervarix e gore daha cok tipe karsi koruyuculuk var dedigim gibi.
Her iki asida da bulunan tipleri tasiyanlarin ise asi olmasi bir fayda saglamayacaktir. Hepatit olan birinin hepatit asisi yaptirmasinin gereksiz hatta zararli olabilecegi gibi..
Bende risksiz tipler vardi, gardasil in iceriginde bunlar mevcut oldugu icin cervarix olmalisin dedi doktor, 3 dozunu da yaptirdim
ası bekar olmak ( yanı hıc cınsellıgı yasamaıs olmak lazım ) ben bu ası cıktıgında 2 aylık ewlenmıstım dr soyledıgımde gec kalındıgını soyledı sızlerı tebrık edıyorum ne kadar bılınçlısınız
Bende asi oldum, gardasil...3 tane yapiliyor...gecenlerde televizyonda bir programda izledim tesadüfen, doktor bu asilardan bahsediysordu ve kesinlikle yapilmasini söylüyor. Nerdeyse 100% korumasi var diyor yani o tür hastaliga yakalanmak nerdeyse asi yapanlarda hayal...
Bende asi oldum, gardasil...3 tane yapiliyor...gecenlerde televizyonda bir programda izledim tesadüfen, doktor bu asilardan bahsediysordu ve kesinlikle yapilmasini söylüyor. Nerdeyse 100% korumasi var diyor yani o tür hastaliga yakalanmak nerdeyse asi yapanlarda hayal...
Aşı üç doz halinde koldan yapılıyor. Eczaneden aşıyı satın alıp istediğiniz yere yaptırabilirsiniz. Veya doktorunuz aşıyı temin edip size yapabilir.
Bence aşı olma kararını vermişken zaman yitirmeden eyleme de geçin:)
Rahim ağzı kanseri olan herkese Allah acil şifalar versin. Bu virüsü kapan tüm insanlara da acil şifalar diliyorum. kimin ne olacağını bilemeyiz.
HPV virüsünü kapmış olmak, okuduğum kaynaklara göre cinsel yolla bulaşan bir hastalık.
Ben ya da eşim bu virüsü taşıyorsa, sağlığımızın tehditi yanı sıra, manevi anlamda da insanı hayal kırıklığına uğratan bir durum teşkil etmiyormu ?
Çok zor :1no2:
Ağırlıklı olarak cinsel ilişkiyle bulaşsa bile tek bulaşma yöntemi cinsel ilişki değil.
Araştırmalar gösteriyor ki tokalaşma esnasında bile HPV virüsünün bulaşması mümkün.
Bu nedenle bence eşler arasındaki sakadatten çok, korunma yöntemleri üzerine odaklanmak gerekiyor.
Sanırım siz de aşı olup, rahim ağzı kanserinden %100 korunmak isteyenlerdensiniz.
Umarım en kısa zamanda aşı olduğunuz haberini de alırız:)
Evet, en kısa zamanda smear testi yaptırıp, aşı olmak istiyorum. peki hpv virüsü taşıyanlara da bu aşı yapılırmı ?
Sevgili ReinedelAmour,
Bu forumdaki başka bir başlığa daha önce yazdığım bir yazıyı arayıp, buldum. Kopyala - yapıştır yöntemiyle aşağıya ekliyorum. Eminim sizin sorunuza cevap verecektir.
Eğer sizde HPV virüsü varsa bile rahim ağzı kanseri aşısının, bu lezyonu tetiklemesi gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü aşının içinde canlı virüs (virüs DNA'sı) yok. Dolayısıyla başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere birçok kuruluş aşıyı yaptırmadan önce smear testine gerek olmadığını da bu nedenle söylüyor. Eğer kanser lezyonu olan birine yapıldığında kanser tetikleniyor olsa, bu kuruluşlar da aşıyı olmadan önce mutlaka smear testi yaptırın derlerdi.
**
Virüsü taşıyan bir kişiye uygulanabilecek herhangi bir tedavi yok. Bu virüsü ya vücut kendiliğinden temizliyor ya da HPV tipine göre hastalıklardan birine doğru yol alabiliyor. Herhangi bir hastalık oluşursa tedavi ancak o zaman söz konusu oluyor. Ancak bugüne kadar bu virüsü aldıysanız, bu diğer tipleri de alma ihtimaliniz var anlamına geliyor. Bu nedenle, şu an sizde olmayan diğer tiplere karşı korunmak için aşı olmanız gerekiyor. Onun dışında sizde bulunan HPV türünün herhangi bir hastalığa sebep olup olmadığını düzenli smear testi yaptırarak öğrenebiliyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?