ası bekar olmak ( yanı hıc cınsellıgı yasamaıs olmak lazım ) ben bu ası cıktıgında 2 aylık ewlenmıstım dr soyledıgımde gec kalındıgını soyledı sızlerı tebrık edıyorum ne kadar bılınçlısınız
İyide hpv aşısı değil bu arkadaşlar. Rahim ağzı kanseri aşısıdır bu. Hpv sadece bu kansere sebebiyet verebilecek bir virüs. Hpv ile ilgili link zaten var. Eğer çok geniş bilgi ve tecrübe paylaşımları isterseniz vajinal siğil rahatsızlıgı olan varmı linkine de bakabilirsiniz. Orda herşeyi paylaştık. Yardımcı olur umarım.
Kısaca yorum yapayım bu konuda. Bende bu hpv virüsünün yüksek kanser riskli tipini taşıyorum + siğil tabi. 2 kere donduruldu ve aldara kremi kullandım. Bağışıklıgıma da çok dikkat ettim. Epeydir yok siğil felan. Geçtiğimiz cumarteside aşının son dozunu oldum. Çok şükür gayet iyiyim. Kızım 12-13 yaşlarına gelince onada yaptıracağım aşı. Aşıyı olmak isteyenin hiçbir tereddüt taşımadan yaptırması taraftarıyım. Ayrıca her sene mutlaka smear testi. Sağlıkla kalın...
Sayın sidelya79,
Kabalık yapmam istemem, biliyorsunuz ki ben de kızıma aşı yaptırdım. ılk fırsatta kendim de aşılanacağım.
Yukarıda işaretlediğim yerde yazıklarınızın yanlış anlaşılabileceği düşüncesiyle bu mesajı yazıyorum.
Rahim ağzı kanseri aşısı olduğunuz zaman sadece kansere neden olan HPV türüne karşı değil, birçok HPV türüne karşı korunma sağlamış olursunuz. Yani bence HPV'den korunmak için bu aşıdan mutlaka olmak lazım...
Canım benim kızıma yaptırdığım aşıda gardasil.
zaten şu an eczanelerde iki tane aşı var.
biri sadece rahim ağzı kanserine etki gösteriyor.
gardasil ise rahim ağzı kanserine neden olan HPV türüyle birlikte başka HPV türlerine karşı da koruma sağlıyor.
O nedenle ben kızıma gazrdasil yaptırdım.
lutfen yanlis bilgilendirme yapmayalım
lutfen yanlis bilgilendirme yapmayalımhpv nin bazi tipleri icin gardasil, bazi tipleri icin cervarix asisi mevcuttur. Cervarix daha az tipe karsi koruyuculuk icerir. HPV virusunu tasiyanlar, tipleme yaptirmali, bu asilardan hangisinde kendisinde olmayan tipler varsa onu olmalidir. Hic hpc virusu tasimayanlar ise gardasil olabilir cunku bunda cervarix e gore daha cok tipe karsi koruyuculuk var dedigim gibi.
Her iki asida da bulunan tipleri tasiyanlarin ise asi olmasi bir fayda saglamayacaktir. Hepatit olan birinin hepatit asisi yaptirmasinin gereksiz hatta zararli olabilecegi gibi..
Bende risksiz tipler vardi, gardasil in iceriginde bunlar mevcut oldugu icin cervarix olmalisin dedi doktor, 3 dozunu da yaptirdim
GARDASıL ıLKı 2AY SONRA ıKıNCıSı 2.DEN 6AY SONRA 3.SÜ ŞEKLıNDE 8AYDA 750lira ike ömür boyu koruyan bir tedbir yaptır olayı bitir bu kadar kafaya takdıysan
Bence aşının nerde, asıl, ne zaman yapıldığı hiç önemli değil.
Önemli olan tek şey bu tehlikeden mümkün olduğu kadar çok kadını en kısa zamanda haberdar etmek. Onların da tek bir aşı olarak bu kanser türünden korunabileceklerini öğrenmeye hakkı var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?