lutfen yanlis bilgilendirme yapmayalım
hpv nin bazi tipleri icin gardasil, bazi tipleri icin cervarix asisi mevcuttur. Cervarix daha az tipe karsi koruyuculuk icerir. HPV virusunu tasiyanlar, tipleme yaptirmali, bu asilardan hangisinde kendisinde olmayan tipler varsa onu olmalidir. Hic hpc virusu tasimayanlar ise gardasil olabilir cunku bunda cervarix e gore daha cok tipe karsi koruyuculuk var dedigim gibi.
Her iki asida da bulunan tipleri tasiyanlarin ise asi olmasi bir fayda saglamayacaktir. Hepatit olan birinin hepatit asisi yaptirmasinin gereksiz hatta zararli olabilecegi gibi..
Bende risksiz tipler vardi, gardasil in iceriginde bunlar mevcut oldugu icin cervarix olmalisin dedi doktor, 3 dozunu da yaptirdim
Sevgılı arkadaslarımmm
ıkı tıp ası var dunya uzerındeee zatennnn
1 -gardesıl:garesıll 4 tıp vurusten koruyorr.cınsel ılıskı baslamadan vurulursa gardesıl daha etkılı oncelıkle bunu bılınız...
2 - cervılaxx: benım ıkı dr var su an ıkı doktorumada sordum hpv gecırdım ıcın benım dr bana cervılaxsın daha etkılı olucanıgını soyledı. cervılaxta 2 tıp vurusten koruyor.
sımdı dıceksınız bırı 4 bırı ıkı tıp vurusten koruyor. 4 tıp vurusten koruyan daha ıyı dılmıııı cınsel yasanta baslamadıysa evet daha etkılıdır gardesıl ama ben hpv gecırdım ıcın benım dr bana cervılazsı yaptırmamaı soledı
asının ewlı olmasnız veyaz bekar olmanızın bı onemı yok yaptırınnn.. ası vurulduktan sonara koruma süresii 5 YILDIR. HER hangı bırr yaşşşş sınırlaması yokkkk lutwen arkadaslar yas sınırlaması yok ustune basa basa soyluyorm 15 -16 yasından sonra tum bayanlar yaptırabılır. her 5 yılda bır
AŞININ UCRETI 270 _250 YTL ARASINDA TEK DOZU DEYISMEKTEDIR . BEN DOKTORUMA RICA ETTIMM DR BEY BANA GETIRIRMISIZZ DIYEE DOKTORLARA ILACCILAR INDIRIM YAPIYOR 277 YTL YERINEE BAN 170 YTL VERDIMMMMM.... :lepi:
KIZLARINIZI ASI YAPTIRIN BARI BIZIM CEKTIKLERIMIZI CEKMESINNNkaydirigubbakcemile