Arkadaşlar merhaba, başlıktan anlaşılacağı gibi 15 ayın sonunda hpv negatif ve smear temiz haberi aldım :) Bu süreçte neler yaptım, tavsiyelerim, yapılması ve yapılmaması gerekenler vs. hepsini profilime girerek forumdaki konulara yazdığım yorumlarda görebilirsiniz. Buraya tekrar yazmıyorum. Yapılması gereken en önemli şeyler özetle AŞI OLMAK, sigara içmemek, partnerden virüsü almaya devam etmemek ve bağışıklığı düşürmemek. Siğil varsa düzenli yaktırmak ve kesinlikle jilet-ağda kullanmamak.
Negatif olduğumu öğrendim ama bunu kesinleştirmek için üç kere üst üste negatif sonucu almak gerekiyor. Bu sebeple 6 ay sonra tekrar kontrolüm var. İnşallah böyle negatif olarak devam eder. Hangi tip diye sorarsanız benim iki hafta arayla verdiğim iki farklı testte de farklı tipler çıktı. Bu süreçte gördüm ki 16-18 olmadığı sürece tip o kadar da önemli değil, teste göre değişebiliyor.
Eylül 2023 - Hpv pozitif
Kasım 2023 - Kolposkopi, sonuç Cin 1
Haziran 2024 - Smear testi, Cin 1 devam
Aralık 2024 - Smear temiz, HPV negatif
İlk öğrendiğimde herkes gibi çok korktum, kendimi paraladım, anksiyete sahibi oldum o yüzden bu süreçten geçen herkesi anlıyorum, sadece sabırlı olup, kurallara uyduğumuz ve düzenli kontrollere gittiğimiz sürece inşallah büyük bir sıkıntı olmayacak
Negatif olduğumu öğrendim ama bunu kesinleştirmek için üç kere üst üste negatif sonucu almak gerekiyor. Bu sebeple 6 ay sonra tekrar kontrolüm var. İnşallah böyle negatif olarak devam eder. Hangi tip diye sorarsanız benim iki hafta arayla verdiğim iki farklı testte de farklı tipler çıktı. Bu süreçte gördüm ki 16-18 olmadığı sürece tip o kadar da önemli değil, teste göre değişebiliyor.
Eylül 2023 - Hpv pozitif
Kasım 2023 - Kolposkopi, sonuç Cin 1
Haziran 2024 - Smear testi, Cin 1 devam
Aralık 2024 - Smear temiz, HPV negatif
İlk öğrendiğimde herkes gibi çok korktum, kendimi paraladım, anksiyete sahibi oldum o yüzden bu süreçten geçen herkesi anlıyorum, sadece sabırlı olup, kurallara uyduğumuz ve düzenli kontrollere gittiğimiz sürece inşallah büyük bir sıkıntı olmayacak