• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hpv muayenede belli olur mu?

Jasmim3

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2020
13
2
1
26
Merhaba, ben 20 yaşında ilk kez cinsel birliktelik yaşadım bu birliktelikten birkaç ay sonra genital kaşıntılarım oldu ve kendimi kontrol ettiğimde iç bölgede küçük küçük bir şeyler gördüm onları daha önceden hiç görmemiştim. Doktora gittim ve doktor mantar ilaçları yazdı ve bir şey olmadığını söyledi fakat şimdi baktığımda yine küçük bir şey gördüm bu sefer biraz daha yukarda iç kısımda. Hpv olduğumdan çok şüpheleniyor ve korkuyorum gözüme uyku girmiyor. Sürekli ağlıyorum. Doktor muayenede anlamamış olabilir mi kimseye derdimi anlatamıyorum. Şu anki yaşım 21

Evet anlamamış ya da es geçmiş olabilir.
Küçük küçük şeyler dediğin bir tane değil sanırım daha fazla.
Başka bir doktora görünmeni tavsiye ederim.

korkma, bir an önce doktora görün. eğer hpv ise mantar ilacı değil antiviral bir ilaç kullanmalısın.

smear testiyle belli olur sanırım ama emin değilim. ücretsiz nerde yaptırabilirsin bilmiyorum. devlet hastanesinin kadın doğum bölümünde yapıyorladır. ama dediğin gibi ufak ufak siğil gibi şeylerse, idrar değdiğinde yanma vs oluyorsa mutlaka doktora git

smear testiyle belli olur sanırım ama emin değilim. ücretsiz nerde yaptırabilirsin bilmiyorum. devlet hastanesinin kadın doğum bölümünde yapıyorladır. ama dediğin gibi ufak ufak siğil gibi şeylerse, idrar değdiğinde yanma vs oluyorsa mutlaka doktora git
Yanma olmuyor ama gideceğim doktora

Yanma olmuyor ama gideceğim doktora
Smearı 30yaş üstüne yapıyorlar canım özeldede çok para istiyorlar biraz sıkıntılı anlıyacağın evlenmedende bu işi yapmayın drye gidemiyorsunuz sonra zor durumda kalıyorsunuz daha yaşında küçük ne diyin geçmiş olsun🙏

Merhaba, ben 20 yaşında ilk kez cinsel birliktelik yaşadım bu birliktelikten birkaç ay sonra genital kaşıntılarım oldu ve kendimi kontrol ettiğimde iç bölgede küçük küçük bir şeyler gördüm onları daha önceden hiç görmemiştim. Doktora gittim ve doktor mantar ilaçları yazdı ve bir şey olmadığını söyledi fakat şimdi baktığımda yine küçük bir şey gördüm bu sefer biraz daha yukarda iç kısımda. Hpv olduğumdan çok şüpheleniyor ve korkuyorum gözüme uyku girmiyor. Sürekli ağlıyorum. Doktor muayenede anlamamış olabilir mi kimseye derdimi anlatamıyorum. Şu anki yaşım 21
Devlete tabiiki de gidebilirsin. Eğitim Araştırma hastanesi kadın doğum bölümüne git hem smear hem hpv taraması iste. Yalnız sonuçlar biraz geç çıkıyor. Doktora da söylersin o da kontrol eder o bölgeni siğil vs derse ona göre de bi tedavi söyler sana Ya da uygular. Ama hpv ve smear testini mutlaka yaptır.

Smear 21 yaşından itibaren yapılıyor diye biliyorum. Bu ay gideceğim doktora randevu aldım

sigil idrarda yanmaya sebeb olur mu ?

Merhaba
Smear testinde sonuç ascus çıkarsa, hpv testi istiyorlar ekstradan. Sigorta da özel sigorta da hpv ödemiyor bildiğim kadarıyla 600tl civarı bir ücreti var. Ben iki sene önce ve bu sene de yaptırdım fiyat değişikliği yoktu. Bu testte hpv dna testi deniyor, sahip olduğunuz hpv nin tipine bakıyor. Bazı hpv ler siğil yapr bazıları kanser yapar ama yıllar alır. Test yaptırırsanız doktor ona göre tedaviyi düzenliyor. Ama test yaptırmadan bilmenin imkanı yok. Belirti gösterdiği zaman zaten çok ilerlemiş oluyor. Hpv nin özelliği hiç belirtisiz ilerlemesi.

Bendede var, bağışıklık sistemini güçlendir.propolis, Melisa kullan muhakkak. Geçmiş olsun

Merhaba, ben 20 yaşında ilk kez cinsel birliktelik yaşadım bu birliktelikten birkaç ay sonra genital kaşıntılarım oldu ve kendimi kontrol ettiğimde iç bölgede küçük küçük bir şeyler gördüm onları daha önceden hiç görmemiştim. Doktora gittim ve doktor mantar ilaçları yazdı ve bir şey olmadığını söyledi fakat şimdi baktığımda yine küçük bir şey gördüm bu sefer biraz daha yukarda iç kısımda. Hpv olduğumdan çok şüpheleniyor ve korkuyorum gözüme uyku girmiyor. Sürekli ağlıyorum. Doktor muayenede anlamamış olabilir mi kimseye derdimi anlatamıyorum. Şu anki yaşım 21smearde
Peki direkt smear testi yaptırsam orda görünür mü ve bu testi ücretsiz yaptırabileceğim yer var mı?
Smear alırken hpv örneği de alabilir canım doktorun eş zamanlı. Smear ile dolaylı yoldan anlar arkadaşların da dediği gibi anormal hücre görürse hpvden şüphelenir doktorun bana öyle olmuştu

Back