Yani tabiki eşinden süphelen demiyorum ama yuzde 90 cinsel yolla bulaşan bir sey. Evlenmeden önce kapmış olabilir. Tabi kimsenin gunahını almak olmaz sormak lazım. Coğu erkek taşıyıcı bilmeden bulaştırıyorlar. Gecmis olsun tekrardanEmin değilim.yani öteki türlü eşimden şüphe etmem gerekecek. Düşnmek istemedm o ihtimali.. erkeklerde sürüntüyle test yapılabildiğini bilmiyodum. Bu konuyu konuşucam onunla. Teşekkür ederim
Bir de yuksek riskli tip 18 var diyorsun hadi ağdacıdan 6 ve 11 kaptın diyelim. Cunku en yaygını ve siğil yapanı onlar. Ama yuksek riskli olan 18 nerden geldi? Valla ben şüpheci ve realist bakıyorum bu hpv olayına. Ve erkeklere bir sey yapmıyor olan kadınlara oluyor. Bütün ceremeyi biz kadınlar cekiyoruz.Emin değilim.yani öteki türlü eşimden şüphe etmem gerekecek. Düşnmek istemedm o ihtimali.. erkeklerde sürüntüyle test yapılabildiğini bilmiyodum. Bu konuyu konuşucam onunla. Teşekkür ederim
Haklısınız.. psikolojm alt üst zaten bide gidip onunla kavga ediyim içim rahatlasınBir de yuksek riskli tip 18 var diyorsun hadi ağdacıdan 6 ve 11 kaptın diyelim. Cunku en yaygını ve siğil yapanı onlar. Ama yuksek riskli olan 18 nerden geldi? Valla ben şüpheci ve realist bakıyorum bu hpv olayına. Ve erkeklere bir sey yapmıyor olan kadınlara oluyor. Bütün ceremeyi biz kadınlar cekiyoruz.
Yok kavga edin demiyorum olan olmus bu cok yaygın bir virüs coğu insandan var ve haberi olmadan atlatıyorlar. Sedece ağdadan kaptım deyip kendinizi suclamayın onun için yazdım zaten.Haklısınız.. psikolojm alt üst zaten bide gidip onunla kavga ediyim içim rahatlasın
Yok yok anladım ben sizi. Çok haklısınızz.Yok kavga edin demiyorum olan olmus bu cok yaygın bir virüs coğu insandan var ve haberi olmadan atlatıyorlar. Sedece ağdadan kaptım deyip kendinizi suclamayın onun için yazdım zaten.
Dün smear testi verdim rutin jinekolojik muayenede, ama önce smear testi aldı, sonrasında da biraz enfeksiyon gördü. eğer enfeksiyon smear sonucunu etkilerse daha uzunca süre rahat edemeyeceğim demektir.Smear testini her kosulda yaptırabilirsiniz yaş sınırlaması smear da yok. Ve cok uygun fiyatta. Hpv yi hem özel hastaneler hem devlet yapıyor. Ancak devlet 30 yaş altına hpv testi yapmıyor. Taramalar 30 yaştan sonra başlıyor devlette. Ama özel bir hastaneye gidip hpv testi de yaptırabilirsiniz illa 30 u beklemeye gerek yok yani. Sadece hpv testi özelde pahalı oluyor.
yani öyle ortak yüzeylerden sadece siğil yapanlar mı bulaşıyor?Bir de yuksek riskli tip 18 var diyorsun hadi ağdacıdan 6 ve 11 kaptın diyelim. Cunku en yaygını ve siğil yapanı onlar. Ama yuksek riskli olan 18 nerden geldi? Valla ben şüpheci ve realist bakıyorum bu hpv olayına. Ve erkeklere bir sey yapmıyor olan kadınlara oluyor. Bütün ceremeyi biz kadınlar cekiyoruz.
siz nasıl öğrendiniz pozitif olduğunuzu? siğil mi çıkmıştı?Bende 26 yaşındayım ve evlenmeden hemen önce gittiğim kuaförde ağda esnasında kaptım. Riskli tip 18 ve siğil yapan tip 6 çıktı. 2 yoldr bununla uğraşıyoruz. Siğilleri yaktırdm tekrar çıktı. Eşimde aynı şekilde. Özeller çok pahalı hpv testi için ama bi şekilde yaptırıp takip etmenizi önerrim çünkü fazlasyla bulaşıcı ve bitmeyen bişey.Doktorlar sadece bağışklığı güçlü tutun diyebilyorlar çünkü onlarında elnden bişy gelmıyor ilacı falan yok.okumadığım yazı araştrıp sormadığm doktor kalmadı. En kötüsüde 5 haftalk hamileym bebeğe bulaşır diyip duruyorlar. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Allaha emanet ettim.
Ben başka yollarla bulaşmaz demedim. Yuzde 90 cinsel yolla bulasıyor dedim. Ayrıca bunu ben değil doktorlar söylüyor. Ayrıca böyle (sizde olmayan bir sey için) hayatı zindan etmenize gerek yok. Hpv kapmış olanlar ne yapsın? Bunlar cok ufak ayrıntılar yani asıl olayı yaşayanlar daha zor durumda emin olun.yani öyle ortak yüzeylerden sadece siğil yapanlar mı bulaşıyor?
F Fatmazyyy size de çok geçmiş olsun. benim sigilim yok. 2 buçuk sene önce smear yaptırdım, temiz çıkmıştı. dün yine smear verdim. inanın 2 haftadır yüzüm gülmüyor. 2 twne doğum yaptım, çok şükür çocuklarımın hiç bir sıkıntısı yok ama HPV'nin sadece cinsel yolla bulasmadigini, diğer türlüsünün imkansız olmadığını öğrendiğimden beri psikolojim alt üst oldu. acaba öpüşme ile, arkadaşlarımla aynı bardağı kullandığım için, avm tuvaletlerinden bulastiysa diye çok endişe ediyorum. çocuklarıma artık yaklasmiyorum ağzımda varsa diye. Allah size de çok yakında şifa versin. epey forum ve makale okudum, tani konduktan sonra gerekli şeyler yapılırsa inşaallah iyileşme oluyor deniyor. moralinizi yüksek tutun
Evet siğil cıkmıstı. Vajinayı sarmıştı büyüyorlardı ve tek care yakılmasıydı. Bazı türleri siğil yapıyor bazı türleri siğil yapmıyor.siz nasıl öğrendiniz pozitif olduğunuzu? siğil mi çıkmıştı?
hasta olanlardan af diliyorum, emin olun tanı almış kadar acı çekiyorum ama. ne yazık ki psikolojik bir çıkmaz bu, belki bilirsiniz.Ben başka yollarla bulaşmaz demedim. Yuzde 90 cinsel yolla bulasıyor dedim. Ayrıca bunu ben değil doktorlar söylüyor. Ayrıca böyle (sizde olmayan bir sey için) hayatı zindan etmenize gerek yok. Hpv kapmış olanlar ne yapsın? Bunlar cok ufak ayrıntılar yani asıl olayı yaşayanlar daha zor durumda emin olun.
Ya gercekten neler yasıyor insanlar siz ihtimaller üzerine konusuyorsunuz bence bu kadar takmayın. Burda okuyarak psikolojinizi bozmussunuzdur. Zaten sağlıklı insanı da hasta eder burda yazanlar o yuzden cok takılmayın. Cok kafanıza takıyorsanız da hpv testi verin zaten her kadının yaptırması gereken bir şey. Gecmis olsun sağlıklı günler.hasta olanlardan af diliyorum, emin olun tanı almış kadar acı çekiyorum ama. ne yazık ki psikolojik bir çıkmaz bu, belki bilirsiniz.
%10 çok küçük bir ihtimal değil. umarım dediğiniz gibidir. size de çok çok geçmiş olsun tekrar.
Canım ben çok korkuyorum yani bilmiyorum ama tedavi esnasında cinsel birliktelikte bulaşır mı bulaşmış ise vücutta çıkmıyorsa mesela Birsen’e bilmeden bulaştırma ihtimali var mı bilmiyorum kafamda çok soru var test fıyatı nedir lütfen yardımcı olunEvet hpv öldürmüyor ama süründürüyor malesef. İnsanlar özellikle kadınları cok etkiliyor. İçiniz rahat etmiyorsa özele gidin ya da lablara onlarda yapıyor. İstanbuldaysanız Mavi lab, gelişim lab hpv testi yapıyor en kesin sonucu da veriyorlar.
Çok doğru söylüyorsun valla erkeklerde bisey yok hep biz Kadınlar düşünüyoruz 5 aydın bende böyle düşünüp düşüyorum en ufak Birsen’de şüpheleniyorum anksiyete ve panik atak var bende de kendi kendime kurup inanıyorum kurduklarımaBir de yuksek riskli tip 18 var diyorsun hadi ağdacıdan 6 ve 11 kaptın diyelim. Cunku en yaygını ve siğil yapanı onlar. Ama yuksek riskli olan 18 nerden geldi? Valla ben şüpheci ve realist bakıyorum bu hpv olayına. Ve erkeklere bir sey yapmıyor olan kadınlara oluyor. Bütün ceremeyi biz kadınlar cekiyoruz.
Sen benden de kötü durumdasın valla aynı sey bende de var anksiyete yani. Ben virüsü kaptıgım halde bu kadar kötü senaryolar kurmuyordum. Bunların hepsini anksiyete yapıyor cok iyi bilirim. Yaşın kaç? 30 is sağlık ocağı bedava yapıyor hpv testini. Oraya gidip yaptır senin için rahat etmez yoksa kurar durursun benim gibi. Ben belge görmeden hicbir seye inanmıyorum cunku sen de öylesin sanırımÇok doğru söylüyorsun valla erkeklerde bisey yok hep biz Kadınlar düşünüyoruz 5 aydın bende böyle düşünüp düşüyorum en ufak Birsen’de şüpheleniyorum anksiyete ve panik atak var bende de kendi kendime kurup inanıyorum kurduklarıma
Sorun şurda benim bi belirtim yok ama olmayacağı anlamına gelmiyor yani bunu bilmiyorum bile hani kasıntım oluyor bazen ama bunu net bilmiyorum birde olma ihtimalim yüksek Birde anksiyete ve panik atak beni bitiriyor ve aşırı kürüyorum uyku yok basım agrıyor yemeden içmeden kesildim resmen yaSen benden de kötü durumdasın valla aynı sey bende de var anksiyete yani. Ben virüsü kaptıgım halde bu kadar kötü senaryolar kurmuyordum. Bunların hepsini anksiyete yapıyor cok iyi bilirim. Yaşın kaç? 30 is sağlık ocağı bedava yapıyor hpv testini. Oraya gidip yaptır senin için rahat etmez yoksa kurar durursun benim gibi. Ben belge görmeden hicbir seye inanmıyorum cunku sen de öylesin sanırım
Önce bi sakin ol. Bunlar senin kurdugun kötü düşünceler. Hem hadi olsa diyelim ki amansız bir sey değil çaresi var. Valla bu hpv beni de mahfetti ne yalan söyleyeyim kaygı korku ne ararsan var. Cok değişik bi virüs ve kadınların baş belası. Telkin vermeye calıs kendine. Sen bi test yaptır bence için rahat etsinSorun şurda benim bi belirtim yok ama olmayacağı anlamına gelmiyor yani bunu bilmiyorum bile hani kasıntım oluyor bazen ama bunu net bilmiyorum birde olma ihtimalim yüksek Birde anksiyete ve panik atak beni bitiriyor ve aşırı kürüyorum uyku yok basım agrıyor yemeden içmeden kesildim resmen ya
Test vermekten ve gerçeklerden aşırı korkuyorum bekarım varsa napcam nasıl bi yol izleyeceğim pozitif çıkarsa kanser mi olacağım aileme ne söyleyeceğim kimseye birsey söyleyemiyorum negatifse ne olacak üçreti ne bilmiyorum bile test sonucum kaç güne çıkacak kan vermeye ve hastane gitmeye bile korkuyorum Ramazan ramazan yemeden içmeden kesildim kusacak gibi hissediyorum kendi mi migdem bulanıyor yemek yiyemiyorum çok kötüyüm psikiyatriye gitçem çok korkuyorum aşırı korkuyorum napcam kafamın içinde bir ton soru var susturamıyorum kendi mi ağlıyorum sürekliÖnce bi sakin ol. Bunlar senin kurdugun kötü düşünceler. Hem hadi olsa diyelim ki amansız bir sey değil çaresi var. Valla bu hpv beni de mahfetti ne yalan söyleyeyim kaygı korku ne ararsan var. Cok değişik bi virüs ve kadınların baş belası. Telkin vermeye calıs kendine. Sen bi test yaptır bence için rahat etsin
Negatifse pozitif mi oluyor negatif olanlar bulaşıcı mı oluyor birde bu test ücreti ne kadarBen pozitiftim sonra negatife döndüm. Evet cok para istiyorlar neden anlamıs değilim özeller bunu ticarete dökmüş sanırım. Cok fazla yaşayan insan var cunku.dediğim gibi siz rutin kontrollerinizi yaptırın smearı yani. Zaten bir sey olsa orda cıkar. Anksiyete var sanırım. Benim de var. Gercek olmayan düşünceler kurdurup inandırıyor. Ve elinde belge olmadan rahatlayamıyorsun.seni anlayabiliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?