HPV CONDİLOM VİRÜSÜYLE BAŞIM DERTTE

cekirdek_aile

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2012
16
6
16
Ankara
Merhaba arkadaşlar ben 24 yaşındayım 5 buçuk senelik evliyim
Evlendikten 1 sene sonra adet düzensizliklerim başladı ve erken menopoz olduğu ortaya çıktı
İlaç kullanmadan adet olmuyorum artık ve hiç yumurtlamam yok bundan dolayıda tüp bebek şansımızda yok
Bu durumuma artık alıştık sayılır
Fakat 1 - 2 ay önce vajine girşimde 2 tane sivilce benzeri bişey çıktı bi hafta sonra büyümeye başladığını farkettim.
Hacettepe üniversitesi'nde Mehmet Coşku SALMAN a gittim.
Çıken şeylerin siğil olduğunu söyledi küçük bi operasyonla alındı biyopsiye gitti.
HPV yani condilom muş.şimdi çıkan tehlikeli türü değilmiş tekrarlarsa yine alıncap biyopsiye gitcek türü belirlencekmiş.
Ama ileriki dönemde oluşabilecek rahim ağzı kanserinin haberciside olabilirmiş.
Bulaşıcı bişeymiş eşinede bulaşabilir prezevatifle korunun ama kesin koruma değil bi ilacı ya da tedavisi yok dedi
ve bi kaç gün önce eşiminde kasığında bende çıkan siğillerin aynısından olduğunu farkettik

Bu durumu yaşayan başına gelen birileri varmı nasıl engelliyeceğiz bunun bulaşmasını doktoru farklı bişey söyleyen var mı ?

Bende dün doktora gittim. Benimde rahim Ağzına yakın biryerde siğil var. Hpv virüsü olduğunu ömür boyu vücutta kaldığını aşı olmam gerektiğini söyledi. Fakat aşı alınmış olan virüse değil bundan sonra kapılabilebilecek sizde olmayan hpv türlerine karşı koruyucu önlem. Prezervatifle korunun dedi prezervatifsiz yapılan her birleşme virüs partikül sayısını her defasında artırır dedi. Tedavisi olmayan bir hastalık maalesef. Bende ömür boyu prezervatife bağlı yaşamaya kalmaktan hiç hoşnut değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…