• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV aşısı yaptıranlar???

lostindarkness

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2010
27
0
286
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

İnternetten araştırdım ama istediğim bilgilere ulaşamadım. Bilgilerimizi gelin burada paylaşalım. Deneyimleri olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

HPV aşısı yaptıranlara virüs ömür boyu geçmiyor mu?
HPV testi nasıl yapılır?
Bu aşının ücreti ne kadardır ve kaç yaşa kadar yaptırılabilir?

merhaba,
Hpv aşısı ben yaptırdım doktorum önermişti ozaman iki yıl olucak nerdeyse..hiç bir yan etkisini görmedim
bir aşının fiyatı 250liraydı ozaman şimdi nasıl bilmiyorum ama 3 aşıdan oluşuyo..2.si iki ay sonra 3. ise ilk aşıdan 6 ay sonra yapılıyor..bence kesinlikle yaptırılması gereken bir aşı..

Bende yaptırdım hpv aşısını 3 kez uygulanıyor bır aşının fiyatı 250tl doktorum hpv asısı senı ömür boyu rahım agzı kanserınden viruslerden sigilden koruyacak dedı bu aşı artık her yasta uygulanıyormuş.bence herkezın yaptırması gereken bır ası aslında en dogrusu 12 ve 26 yaslarda uygulanması.cunku cınsel yolla bulasan bır hastalık olmasını engellıyor.daha 1yıl oluyor yaptıralı doktorum onermıstı hamılelık dusunuyordum ama ılk once hpv dedı saglıklı bır hayat yasamak ıcın asılar bıtıncede 6 ay korunma verdı cocuk olmaması ıcın cunku yapılan ıgneler cok güçlü.aşı koldan yapılıyor sınek ısırıgı kadar acıyor.yaptırın arkadaslar cok onemlı bır ası.

Arkadaşlar,

Bu gerçekten çok önemli bir konu. Ne kadar çok deneyim paylaşılırsa, o kadar iyi.

Bu aşıyı yaptırttıktan sonra siğil vs. kapanlar var mı? Tamam sonsuza kadar engelliyormuş ama erkek virüs taşıyıcıysa, yine kapılmıyor mu?

kızlar bende yaptırdım, 1 yılı geçti yaptıralı.
özellikle risk altındaki kişiler için yani ailesindeki bayanlarda rahatsızlık olanlar için çok çokk önemli. benim annem rahim ağzı kanseri geçirdi, 40 yaşındaydı rahmini aldılar ve erken menopoz oldu. doktorda ben risk altındayım diye hemen geciktirmeden yaptı.

Ben siğil geçirdim kimi doktora sordum yaptırma zaten geçmiş sana bir anlamı olmaz yaptırmanın diyor. Kimi de yaptır bir daha çıkmasını engeller diyor. Şaşırdım. Yaptırırsam çıkar mı acaba yoksa engeller mi gerçekten kafam karıştı? kafamçokkarıştı

Ben siğil geçirdim kimi doktora sordum yaptırma zaten geçmiş sana bir anlamı olmaz yaptırmanın diyor. Kimi de yaptır bir daha çıkmasını engeller diyor. Şaşırdım. Yaptırırsam çıkar mı acaba yoksa engeller mi gerçekten kafam karıştı? kafamçokkarıştı

Evet normal şartlarda virüs size bulaştıysa korumaz, ama ne hikmetse bu aşının siğili olanlarda yapılması vücut direncini artırıp tekrarlama yapmayacağı şeklinde düşünen hekimler var.Bu nedenle siğili olanlarda yapılması öneriliyor bazı hekimlerce.Bu virüs sizde varmı yokmu öğrenmek için virüs DNA testi var onu yaptırın bu test sizde virüs var mı yokmu, varsa hangi tipleri var bu bilgileri sağlar.Bu virüs ağız içi mukoza dokusuna da bulaşıp gırtlak kanseri polip gibi bir çok hastalığa da neden oluyor.Oral seks yada öpüşme ile de bulaşıyor, mukozaya bulaşan bir virüs, kondom korumuyor maalesef.
Mukoza nedir?Mukoza ağzimizin içi, boğazımız, vajina içi, barsaklar gibi (lümenli) delikli organları kaplayan ince zarlı dokudur.Bu virüsler bu dokuya yerleşiyor.Tabi el ayak gibi yerlere yerleşen siğilllerde var ama onlar farklı

aslında çok önemli bir aşı kadınlar için yapılmalı ya yaptıramayanlar maddi yönden zorlayıcı bir durum 3 aşı yapar 750 lira gerçekten de çzor A llah yardım etsin alamayanlara....

Back