E
efor
Ziyaretçi
- Konu Sahibi efor
-
ben ilk dozuma ekimde 2. dozumu aralıkta yaptırdım. 3. dozumda nisan ayında olacak. 6 ayda tamamlayacağız demişti doktorum.pko sorunun hazır düzelmişken çocuk düşünmelisin artık dedi. ama önce aşın bitsin gebeyken bu aşıyı yapmam sana dedi. neden dedim içinde canlı antikorlar var gebeler üzerinde de yeterli çalışma yok dedi. ben de peki ne kadar süre korunucam aşı bittikten sonra dedim. 1 aylık süre yeterli dedi doktorum. ve kendisi çok iyi bir doktordur arkadaşlar ben her söylediğine çok önem veririm
arkadaşlar sanırım bir yanlış anlaşılma var. ben size bu aşı güvensiz demedim. doktorum da öyle dedi demedim. güvensiz olsa ne ben yaptırırdım ne doktorum bana bu aşıyı yapardı. içinde canlı antikor taşıdığı (ki bu kötü bir şey değildir bir sürü ilaç içinde de hastalığa karşı bağışıklık kazandırılması için var olan bir durumdur) ve hamileler üzerinde yeterli çalışma yapılamadığı için aşı bittikten sonra hamile kalmak gerekiyor dediğini söyledim.çünkü bu aşının belli bir zaman dilimi içinde 3 dozunun tamamlanması gerekiyor. sanki ben bu aşı güvensiz dedim gibi bir hava yaratılmış. yani sonuçta hamileyken alınmaması gereken milyon tane aşı ilaç var. bu da onlardan biri. ve gayet normal bir durum.
Hiç evlenmemiş bekar kızlara da yapılıyormu bu smear testi ?
Sigorta kapsamına giriyormu peki bu aşı ve de smear testi ?
Hayır canım bu testi bakireler yaptıramaz ama aşıyı yaptırabilirsin hatta çokta iyi olur çünkü gelecekteki eşinin kim olacağını bilemessin. Benim bir arkadaşım eşinden kaptı üstelik eşi de farkında değilmiş bu illeti taşıdığının çünkü erkeklerde hiç belirti vermiyor, şimdi çok zorluk çekiyor sürekli doktora gidiyor.
Sigortaya girip girmediğini bilmiyorum ama sağlık herşeyden önce gelir zaten aşı da belli aralıklarla yapıldığı için sigorta karşılamassa bile sen kendi imkanlarınla bu parayı biriktirebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?