• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV aşısı ile ilgili yorumlarınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi efor
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

efor

Ziyaretçi
Arkadaşlar bana da bi öneride bulunursanız sevinirim.Sorum şu:jinekolojik muayeneden geçtim smear testi yaptırdım sonuç negatif,hpv aşısı vurdukmak istedim dr.gardasıl 0.5mL yazdı aldım fakat yaptırmakla yaptırmamak arasında kaldım.Aşıyı yaptırırsam sanırım bi 6 ay gebe kalmamam gerekiyor .Yaşım 24 2 senelik evliyim 1 senedir korunmuyoruz artık bebek istiyorum bu aşısıyı sizce şimdi yaptırayımmı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili efor,
Aşı yapıldıktan sonra gebe kalınırsa, aşıya ara verilebilir ve gebelik sonlandıktan sonra devam edilebilir. Benim bildiğim kadarıyla aşının gebelikte güvenilirliği çok yüksek, hatta başka hiçbir aşıda olmayan güvenilirlik seviyesinde ama yine de insanlar kendilerini daha rahat hissetme için aşıya gebelik döneminde ara veriyorlar.
Emzirme döneminde aşıya devam edilmesinin de hiçbir sakıncası yok.
Burada önemli olan şey 1 sene içersinde aşının 3 dozunun da yapılması durumu. Bu nedenle doktorlar ikinci dozdan sonra gebe kalınmasını öneriyor.
Bence hazır aşıyı almışken, mutlaka yaptırın.

Aşılanmaya karar veren bir bayan olarak bunu bilmiyordum, açıklamalar için çok teşekkür ederim Sn aceliker.
Gerçi ben evli değilim ama bilgilenmek çok önemli:)

Sevgili PinkFloyd (bu arada süper bir nick, tebrik ederim),
Bence bu konuyla ilgili detaylı bilgiyi doktorunuzdan almalısınız. Size virüsün tehlikesini ve aşının önemini anlatmalı.
Bu sayede doktorunuzla görüşürken kafanızda belirecek olan sorulara da gerçek zamanlı olarak cevap bulabilirsiniz.

Dünya Sağlık Örgütü'nün onayladığı ve insanlara önerdiği bir aşının hamilelik konusunda sorun çıkaracağını zaten düşünmüyordum.
Sayın aceliker'in yukarıdaki mesajı da konuyu özetliyor zaten.
Teşekkürler...

Hello dergisinin son sayılarından birinde ünlü doktor Tekzen Bey ile sayfalar dolusu röportaj yapmışlar, konu rahim ağzı kanseri ve aşısı. Dergide çıkan o yazıyı internette bulabilseydim buraya yapıştıracaktım ama yok. Eğer okuma ihtimaliniz varsa derginin o sayısını bulup okuyun hanımlar. Çok yararlı bilgiler var.
O yazıda doktor bey aşıyla ilgili kafalardaki soru işaretlerini yok edecek birçok bilgi veriyor.

ben ilk dozuma ekimde 2. dozumu aralıkta yaptırdım. 3. dozumda nisan ayında olacak. 6 ayda tamamlayacağız demişti doktorum.pko sorunun hazır düzelmişken çocuk düşünmelisin artık dedi. ama önce aşın bitsin gebeyken bu aşıyı yapmam sana dedi. neden dedim içinde canlı antikorlar var gebeler üzerinde de yeterli çalışma yok dedi. ben de peki ne kadar süre korunucam aşı bittikten sonra dedim. 1 aylık süre yeterli dedi doktorum. ve kendisi çok iyi bir doktordur arkadaşlar ben her söylediğine çok önem veririm

ben ilk dozuma ekimde 2. dozumu aralıkta yaptırdım. 3. dozumda nisan ayında olacak. 6 ayda tamamlayacağız demişti doktorum.pko sorunun hazır düzelmişken çocuk düşünmelisin artık dedi. ama önce aşın bitsin gebeyken bu aşıyı yapmam sana dedi. neden dedim içinde canlı antikorlar var gebeler üzerinde de yeterli çalışma yok dedi. ben de peki ne kadar süre korunucam aşı bittikten sonra dedim. 1 aylık süre yeterli dedi doktorum. ve kendisi çok iyi bir doktordur arkadaşlar ben her söylediğine çok önem veririm

Selamlar,
Öncelikle rahim ağzı kanseri olup bu hastalıktan korunma yolunu seçtiğiniz için sizi tebrik etmek isterim.
Ancak yukarıdaki yazınızı okuyunca kendi bildiklerimden şüphe duydum ve eve gelir gelmez web'de bir araştırma daha yaptım.
Rahim ağzı kanseri aşısının içinde canlı virüs yok. Dolayısıyla hastalık yapması söz konusu değil. Ancak gebelikte kullanımı konusunda şu ana kadar yapılan klinik çalışmaların boyutu henüz çok büyük olmadığı için en ufak bir sorun çıkma ihtimali düşünülerek gebelikte yapılmaması genellikle daha uygun bulunuyor.
Yani gebelik konusunda yapılan çalışmalara göre aşı güvenli ama çalışmaların belki süresi, belki denek sayısı az olduğu için olası sorunlara karşı gebelik sırasında uygulaması şu an için önerilmiyor.
Eminim belli bir süre sonra bu konudaki çalışmalar da rapor haline getirilir ve tıp literatürüne geçecek sonuçlara kavuşuruz.

Evet rahim ağzı kanseri aşısının içinde canlı virüs olmadığı bilimsel bir gerçek. Kimse bunun tersini düşünerek ne kendini ne de başkasını üzmesin...

Ben de Gardasil isimli aşının gayet güvenli olduğunu, tüm incelemelerinin yapıldığını biliyorum. Eğer böyle olmasaydı Dünya Sağlık Örgütü önermezdi diye düşünüyorum. Zaten doktorum aşıyı önerdikten sonra ilk etapta kızımı aşılatmıştım. O süreçte birçok araştırma yaptım. Aşının bu tarz bir tehlike barındırabileceğini ilk kez okuyorum. Bence bu tarz şeylere kulak asmadan rahim ağzı kanseri aşısı yaptırmak gerekiyor.

arkadaşlar sanırım bir yanlış anlaşılma var. ben size bu aşı güvensiz demedim. doktorum da öyle dedi demedim. güvensiz olsa ne ben yaptırırdım ne doktorum bana bu aşıyı yapardı. içinde canlı antikor taşıdığı (ki bu kötü bir şey değildir bir sürü ilaç içinde de hastalığa karşı bağışıklık kazandırılması için var olan bir durumdur) ve hamileler üzerinde yeterli çalışma yapılamadığı için aşı bittikten sonra hamile kalmak gerekiyor dediğini söyledim.çünkü bu aşının belli bir zaman dilimi içinde 3 dozunun tamamlanması gerekiyor. sanki ben bu aşı güvensiz dedim gibi bir hava yaratılmış. yani sonuçta hamileyken alınmaması gereken milyon tane aşı ilaç var. bu da onlardan biri. ve gayet normal bir durum.

arkadaşlar sanırım bir yanlış anlaşılma var. ben size bu aşı güvensiz demedim. doktorum da öyle dedi demedim. güvensiz olsa ne ben yaptırırdım ne doktorum bana bu aşıyı yapardı. içinde canlı antikor taşıdığı (ki bu kötü bir şey değildir bir sürü ilaç içinde de hastalığa karşı bağışıklık kazandırılması için var olan bir durumdur) ve hamileler üzerinde yeterli çalışma yapılamadığı için aşı bittikten sonra hamile kalmak gerekiyor dediğini söyledim.çünkü bu aşının belli bir zaman dilimi içinde 3 dozunun tamamlanması gerekiyor. sanki ben bu aşı güvensiz dedim gibi bir hava yaratılmış. yani sonuçta hamileyken alınmaması gereken milyon tane aşı ilaç var. bu da onlardan biri. ve gayet normal bir durum.

Merhabalar,
Bence bir yanlış anlaşılma söz konusu değil. Siz rahim ağzı kanserinin içinde canlı virüs olduğunu söylüyorsunuz. Bense bunun yanlış bilgi olduğunu, Gardasil isimli aşının içinde canlı virüs bulunmadığını söylüyorum.
Ve ben söylediğime eminim. Bu kadar üstüne basa basa yazmamın nedeni ise bilgilerinizi güncellemenize yardım etme isteğim.
Yoksa ikimizde zaten aşı olmuşuz:) Bence tek önemli nokta sizin de en doğru bilgilere sahip olma hakkınız. Bu bilgileri size doktorunuz veremiyorsa veya yanlış bilgi veriyorsa o zaman bu sadece sizin sorununuz olur. Ki o durumda da bu yazılanları okuyarak bilgilenmek isteyenlere, siz de yanlış bilgiler verir hale gelirsiniz ve sorun yine hepimizin sorunu olur. Umarım anlatabilmişimdir.

Ortalıkta çok fazla bilgi kirliliği var özellikle de internet sayfalarında.
Bu yüzden internet aksini yazsa bile doktorumun söylediğine inanırım çünkü onlar güncel gelişmeleri de takip ediyorlar ya da bizim anlayabileceğimiz dilde anlatıyorlar. Onun canlı var dediği başka birşeydir...

Domuz gribi aşılarında da tartışılmadı mı iki çeşit aşı var amerikadakinde virüs var bizdekinde yok diye... Bu da onun gibidir belki hem ne önemi var...

Ben iki senedir düzenli smear testi oldum. Aşı olmayı düşünüyordum ama şu anda düşünmüyorum vazgeçtim. Çünkü zaten tek eşliyiz ve her sene düzenli muayene oluyorken boşuna kimyasal madde almaya gerek yok. Herpes sorunum da yok çok şükür. Allah korusun erken safhada birşey çıkarsa zaten tedavisi var.

Evet internette gerçekten inanılmaz bilgi kirliliği var. Çoğu bilgiler hep 3-4 sene öncesi yayınlara ait. insan okuyunca hangisi doğru diyor. Sinir bir durum. Bu durumda gerçekten doktorumuzla görüşmemiz gerek.

Hiç evlenmemiş bekar kızlara da yapılıyormu bu smear testi ?
Sigorta kapsamına giriyormu peki bu aşı ve de smear testi ?

Son düzenleme:
Hiç evlenmemiş bekar kızlara da yapılıyormu bu smear testi ?
Sigorta kapsamına giriyormu peki bu aşı ve de smear testi ?

Hayır canım bu testi bakireler yaptıramaz ama aşıyı yaptırabilirsin hatta çokta iyi olur çünkü gelecekteki eşinin kim olacağını bilemessin. Benim bir arkadaşım eşinden kaptı üstelik eşi de farkında değilmiş bu illeti taşıdığının çünkü erkeklerde hiç belirti vermiyor, şimdi çok zorluk çekiyor sürekli doktora gidiyor.

Sigortaya girip girmediğini bilmiyorum ama sağlık herşeyden önce gelir zaten aşı da belli aralıklarla yapıldığı için sigorta karşılamassa bile sen kendi imkanlarınla bu parayı biriktirebilirsin.

Hayır canım bu testi bakireler yaptıramaz ama aşıyı yaptırabilirsin hatta çokta iyi olur çünkü gelecekteki eşinin kim olacağını bilemessin. Benim bir arkadaşım eşinden kaptı üstelik eşi de farkında değilmiş bu illeti taşıdığının çünkü erkeklerde hiç belirti vermiyor, şimdi çok zorluk çekiyor sürekli doktora gidiyor.

Sigortaya girip girmediğini bilmiyorum ama sağlık herşeyden önce gelir zaten aşı da belli aralıklarla yapıldığı için sigorta karşılamassa bile sen kendi imkanlarınla bu parayı biriktirebilirsin.

teşekkürler canım

Doktor söylüyorsa içinde canlı virüs vardır mantığı doğru değil. Doktorun da üzerinde olan bilimsel kurullar rahim ağzı kanseri aşısının içinde canlı virüs olmadığını söylüyor. Demek ki bu aşının içinde canlı virüs yok.
O zaman kendini düşünen, sağlığını düşünen, geleceğini düşünen herkes bu aşıyı olacak!

Bugüngü Tercüman gazetesinde de ünlü doktor Tekzen Çamlıbel HPV virüsünün tehlikelerini anlatıyordu ve rahim ağzı kanseri aşısı öneriyordu.

Back