Merhaba arkadaşlar, eminim ki aramızda hpv ile sorun yaşayanlar var. kendi hikayemi anlatarak biraz da olsa sizleri motive etmek istedim. Bu anı o kadar heyecanla bekledim ki.2020 yılında rutin kontrol için hpv ve smear testi yaptırmam ile birlikte hpv tip 16 pozitif ve cın1 sonucunu aldım. Dünyam başıma yıkıldı. bu konuyla ilgili herşeyi okudum diyebilirim. doktorum çok rahat bir şekilde endişe etmememi söyleyerek kolposkopi yaptı. sonuç yine cın1 ve sadece takip edeceğiz dedi. 6 ay sonra smear verdim tekrar cın1 geldi. doktorum takibe devam dedi. ben kanser olacağım düşüncesiyle yaşamaya devam ettim. geceler uykusuz geçiyordu. bu süreçte anksiyete bozukluğu başladı.Hem durumun daha da ilerleyeceğinden korkuyor hem de kötü sonuç duymaktan korkuyordum. ve bu şekilde 2 yıl boyunca kontrole gitmedim. sakın böyle bir ihmalkarlık yapmayın.korkunun ecele faydası yok diye boşuna söylememişler.sonunda 31 yaşındaydım ve kendime hadi bakalım cesaretini topla dedim. 15 gün önce hpv ve smear testi yaptırdım. bugün sonucumu aldım veeee hpv negatif, smear negatif. arkadaşlar ikisinden de kurtulmuşum. Peki bu süreçte ne mi yaptım. Düzenli uyudum ve sigara kullanmadım. kadın doğum alanında en iyi doktorlarla çalışan arkadaşlarım hpvnin birçok kadında bulaşıp sonrasında iyileşen birşey olduğunu anlatıp duruyordu ancak asla inanmıyordum.sonuç olarak düzenli kontrol çok önemli kızlar.ve lütfen sigara kullanmayın.