Arkadaşlar bir yakınım 55+ yaşında ve daha önce hpv pozitif öyküsü var. Yıllar sonra yine tip16 pozitif çıktı. Şuan smear sonucunu bekliyoruz ve kolposkopi olacak. Sorum şu
Hpv virüsü yeni bulaş olmadan kendi kendine tekrar pozitif olur mu ? Bu kadın tek eşli, her türlü kocasından bulaşmış ama geçmişten mi kalmış yoksa yeni bir durum mu bilebilir miyiz ?
Ayrıca Bu süreci yaşayanlar bu yaşlarda nasıl negatife dönebilirler ?
Merhaba araştırmalara göre kendi kendine bağışıklığa bağlı olarak tekrar etme durumu var maalesef hiçbir zaman tam anlamıyla vücuttan atılmıyor diye biliyorum
Arkadaşlar bir yakınım 55+ yaşında ve daha önce hpv pozitif öyküsü var. Yıllar sonra yine tip16 pozitif çıktı. Şuan smear sonucunu bekliyoruz ve kolposkopi olacak. Sorum şu
Hpv virüsü yeni bulaş olmadan kendi kendine tekrar pozitif olur mu ? Bu kadın tek eşli, her türlü kocasından bulaşmış ama geçmişten mi kalmış yoksa yeni bir durum mu bilebilir miyiz ?
Ayrıca Bu süreci yaşayanlar bu yaşlarda nasıl negatife dönebilirler ?
Merhaba aynı süreci yaşamış ve negatife dönmüş biri olarak doktorum yeni bulaş olmadığı sürece bağışıklık düştü diye tekrarlayan bir hastalık değil demişti bana sonuç olarak bu virüs cinsel yolla bulaşan bir virüs olduğu için tekrardan nüksetmesi zor demiş di doktorum valla şuan korkmuyor değilim bende.
chat gpt'ye sordum. Benim de bildiğim çoğu tip eğer negatife donmusse yeni bulaş olmadan tekrar pozitif olmaz çünkü vücuttan atılmıştır. Ama yüksek riskli tipler vücutta uykuda kalabiliyor sanırım.
Merhaba aynı süreci yaşamış ve negatife dönmüş biri olarak doktorum yeni bulaş olmadığı sürece bağışıklık düştü diye tekrarlayan bir hastalık değil demişti bana sonuç olarak bu virüs cinsel yolla bulaşan bir virüs olduğu için tekrardan nüksetmesi zor demiş di doktorum valla şuan korkmuyor değilim bende.
Teşekkür ederim. Bir tanıdığımda yıllar sonra tekrarladı fakat yeni bulaş mı emin olamıyoruz. Kadın 50 yaş üstü zaten bağışıklık düşünce tekrar ediyor mu bilemedim