Hpv 16/18/45 negatif diğer yüksek riskli gruplarım pozitif. Beta glukan ve propolis takviyesi kullanan varsa sormak istediklerim vardı..

avestaaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2023
36
12
34
Herkese merhaba ve geçmiş olsun arkadaşlar.. 1 hafta önce Hpv tiplerinden 16/18/45 dışında ki diğer riskli tiplerden en az 1 tanesinin pozitif olduğunu öğrendim. Smear sonucum da ascus çıktı. Yarın jinekoloji/onkoloji bölümünden randevu aldım sonuçları doktor ile paylaşacağım. Kolposkopi isteyeceğim mutlaka ama devlet hastanelerinde hemen sıra gelmeyeceğini düşünüyorum. Bu arada 34 yaşında ve bekârım. Çok büyük endişelerim var malesef, durumu öğrendiğimden beri kendimi iyi hissetmiyorum ama üzerimde ki ölü toprağını da atmak zorundayım biliyorum.
Ben bağışıklık sistemi zayıf biriyim. Pozitifliğimi öğrendikten sonra yeşil çay, kefir, çörek otu, sabah 1 diş sarımsak, bol meyve ve sebze tüketimine başladım. Sigara tek tük içiyordum artık içmeyeceğim. Alkol olarak sosyal içici olan biriyim ayda 1 gibidir gerekirse onu da zaten içmem.
Şuan belirsiz bir süreç beni bekliyor beni bu zaman diliminde de ekstra takviyeler kullanmak istiyorum.
Şu etapta ahhc alamayabilirim bütçem elverişli değil çünkü. Propolis ve beta glukan takviyeleri almak istiyorum. Sormak istediğim soru şu? Beta glukan ve propolisi hergün ve negatifliği görene kadar mı kullanmak gerekiyor? Beea propolis için günlük 20 damla denilmiş ne kadar süreçte şişe bitiyor mesela? Beta glukan 30 kapsül ve yetişkinler için günde 2 adet deniliyor. Ahhc alabilirsem onu ne kadar süreyle kullanmam gerekiyor? Çok soru sordum forum da araştırdım da ama göremedim bu sorularımın cevabını ya da gözden kaçırdım. D vitamini için ocean d3k2 ile ilgili ne düşünüyorsunuz ona başlamayı düşünüyorum çünkü d vitaminim her zaman yerlerde, en azından şu süreçte kendime çok iyi bakmam gerekiyor, hepimiz için de öyle elbette.. Çok uzun yazmış olabilirim kusura bakmayın, negatif olacağımız günler gelsin diliyorum hepimiz için.. 🌸

Merhaba oncelikle gecmis olsun. Bu kadar moralini bozma bir defa en riskli tiplerden biri cikmamis. Ascus olmasi da hemen kansere donecegi anlamina gelmiyor cin1, cin2, cin3 evreleri var ve bu evrelerden cok buyuk oranda geri donus oluyor. Basigisikligini yuksek tutarsan 1 ya da 2 yil icinde belki de daha erken virusu atacaksin. Beta glukan doktorlarin en cok onerdigi bagisiklik guclendirici ve onu almanda fayda var. D3k2 de yine bagisiklik icin cok elzem ama d vitamini degerlerine de baktir almadan once cunku d vitaminin fazlasi vucutta birikiyor. B12 vitamini almani da tavsiye ederim. Bagisiklik icin yine cok onemli. Bende de tip 68 cikti birkac hafta once. Asili degilsen asini olman onemli. Benim doktorum bir sey onermedi, takipte kalalim dedi ama ben kendi kendime papiloff kullanmaya basladim. Olusmus lezyonlari gerlettigini iddia ediyor. Istersen bir de ona bak. Ayrica lactobasillus glasii probiyotigi kullanmaya basladim. Okudugum bir bilimsel makalede rahim agzi kanseri olanlarin cogunda vajinal florada dogal olarak bulunan bu bakterinin az oldugunu tespit etmisler.

Merhaba oncelikle gecmis olsun. Bu kadar moralini bozma bir defa en riskli tiplerden biri cikmamis. Ascus olmasi da hemen kansere donecegi anlamina gelmiyor cin1, cin2, cin3 evreleri var ve bu evrelerden cok buyuk oranda geri donus oluyor. Basigisikligini yuksek tutarsan 1 ya da 2 yil icinde belki de daha erken virusu atacaksin. Beta glukan doktorlarin en cok onerdigi bagisiklik guclendirici ve onu almanda fayda var. D3k2 de yine bagisiklik icin cok elzem ama d vitamini degerlerine de baktir almadan once cunku d vitaminin fazlasi vucutta birikiyor. B12 vitamini almani da tavsiye ederim. Bagisiklik icin yine cok onemli. Bende de tip 68 cikti birkac hafta once. Asili degilsen asini olman onemli. Benim doktorum bir sey onermedi, takipte kalalim dedi ama ben kendi kendime papiloff kullanmaya basladim. Olusmus lezyonlari gerlettigini iddia ediyor. Istersen bir de ona bak. Ayrica lactobasillus glasii probiyotigi kullanmaya basladim. Okudugum bir bilimsel makalede rahim agzi kanseri olanlarin cogunda vajinal florada dogal olarak bulunan bu bakterinin az oldugunu tespit etmisler.
Çok teşekkür ederim sana da çok geçmiş olsun. Açıkçası çok üzgünüm bunu yaşadığım için, hayatımda sadece 2 kişi oldu ve son ilişkimden bu illeti kaptım. Erkeklere bir şey olmuyor olan malesef biz kadınlara oluyor.
Benim smear sonucumda epitelyal hücre anormalliği, skuamöz hücre atipisi ve sitoloji sonucu olarak da ascus çıktı. Bu ascus ifadesine bazı kaynaklarda iyimser yaklaşılmış, bazı kaynaklarda her türlü sonucun da olabileceği yazılmış. Yani sitolojisi ascus çıkan birinin cin3e ilerlemiş olma hatta rahim ağzı kanseri olmuş olma ihtimali bile var. İnan kafam çok karışık. 33 yaşında bekâr bir kadınım, ailemle yaşıyorum. Kötü bir sonuç çıkarsa ailemle durumu tam olarak nasıl paylaşacağımı da bilmiyorum. Sanırım yarın doktor görüşmesinden sonra bazı şeyler netleşecek bakalım hakkımızda hayırlısını diliyorum hepimiz için.. Ben öğrendiğimden beri 2 kupa yeşil çay, kefir, çörek otu ve aç karına sarımsak tüketmeye başladım. Pancar, biber, yeşillikler, sebze ve meyve ağırlıklı besleniyorum. Doğal ev yoğurduna da geçiş yapacağım, hazır ekmek zaten tüketmem evde ekşi mayalı ekmek yapıyorum. Hergün bunları yapıyorum. Sigaram yok, alkol çok nadir. D vitaminim ve demirim her zaman düşüktür. Aynı zamanda da haşimato hipotiroidim var. Malesef otoimmün sistemle alakalı bütün hastalıklara yenik düşüyorum.. omega 3, folik asit ve b12 de almam lazım ekstra sanırım ama bunları da kafama göre kullanmam doğru mu? Bilemedim. Papiloffu ben de duydum bunu doktora sorayım mı yarın yoksa kendim de temin edebilir miyim? Çok uzun yazdım kusura bakma lütfen:KK43:

Buyuk ihtimalle senden kolposkopi isteyecek daha ileri tetkik icin. Oldu ki cin2, cin3 cikti leep islemi olacaksin ki olan cok fazla kisi var korkulacak bir sey degil. Ailene soyleyemezsen de yaninda olacak arkadaslarin varsa onlardan destek istersin. Deflagyyn de kullanabilirsin, memnun olan cok kisi var. Papiloff ben internet uzerinden aldim. B12 kullanabilirsin b vitaminleri vucutta birikme yapmiyor. Cok fazla strese girip bir suru sey kullanmana da gerek yok. Sigara ve alkol kullanmaman zaten cok buyuk arti. Asili misin peki?

Buyuk ihtimalle senden kolposkopi isteyecek daha ileri tetkik icin. Oldu ki cin2, cin3 cikti leep islemi olacaksin ki olan cok fazla kisi var korkulacak bir sey degil. Ailene soyleyemezsen de yaninda olacak arkadaslarin varsa onlardan destek istersin. Deflagyyn de kullanabilirsin, memnun olan cok kisi var. Papiloff ben internet uzerinden aldim. B12 kullanabilirsin b vitaminleri vucutta birikme yapmiyor. Cok fazla strese girip bir suru sey kullanmana da gerek yok. Sigara ve alkol kullanmaman zaten cok buyuk arti. Asili misin peki?
En kötü ihtimalle cin2 cin3 çıkacağını düşünüyorum ben de. 2022den bu yana çok ilerlemiş olabileceğini düşünmek istemiyorum. 9 aydır cinsel ilişkim yok, bu saatten sonra da zaten istemiyorum. Yanımda olacak kişiler var çok şükür yakın arkadaşlarım var 2 ablam var onlara da durumu anlattım. Bakalım beni bu süreçte neler bekliyor. Sen evli misin? Kaç yaşındasın ve negatife dönebildin mi acaba. Umarım dönmüşsündür ya da dönersin..

Ben de cok kotu bir sonuc cikacagini dusunmuyorum. Ben 39 yasindayim, evli degilim. Ben zaten asiliydim ama iki hafta once asinin kapsamadigi tur olan 68 cikti. Smear temiz cikti. Doktorum kolposkopi onermedi, takipte kalalim dedi. Aktif cinsel hayati olanlarin yuzde 80 i bu virusle karsilasiyor zaten, tedavisi de var o yuzden stres yapmamak en iyisi cunku stres en buyuk bagisiklik dusurucu biliyorsun. Ikimize de gecmis olsun.

Ben de cok kotu bir sonuc cikacagini dusunmuyorum. Ben 39 yasindayim, evli degilim. Ben zaten asiliydim ama iki hafta once asinin kapsamadigi tur olan 68 cikti. Smear temiz cikti. Doktorum kolposkopi onermedi, takipte kalalim dedi. Aktif cinsel hayati olanlarin yuzde 80 i bu virusle karsilasiyor zaten, tedavisi de var o yuzden stres yapmamak en iyisi cunku stres en buyuk bagisiklik dusurucu biliyorsun. Ikimize de gecmis olsun.
Ben aşılı değilim ama maddi imkanlarımı oturtunca ilk işim aşı yaptırmak olacak. Umarım senin de her zaman böyle temiz sonuçların olur, psikolojik olarak çok zor bir süreç. Ama başa gelen de çekilir. Peki şuan cinsel hayatın var mı yoksa ara mı verdin? Negatife dönene kadar bir şey yaşamamak gerek sanırım. Benim öyle bir düşüncem de yok gerçi ama hayatın karşıma ne çıkaracağını da bilmiyorum. Sanırım hayatıma biri girerse de test yaptırmadan asla birlikte olmam travma oldu çünkü. Stresten 10 gün erkenden regl oldum :KK43:

Benim erkek arkadasim var ama ara verdim cunku pin pon etkisi ile tekrar bulas olabiliyormus. Erkek arkadasim da asili aslinda ama tip 68 asinin kapsamadigi bir tur. Erkeklerde sigil olmadigi surece tespiti cok zor. Suruntu testi varmis ama her zaman dogru sonuc vermiyormus. En iyisi tekrar birliktelik yasamayi dusundugunde asili biriyle olman ya da asi yaptirmayi kabul eden biri olmali. En tehlikeli turler rahim agzi kanserlerinin yuzde yetmisinden sorumlu o yuzden asi yaptirman cok onemli daha sonrasinda korunmak icin. Ahcc ye para verecegine asiya vermek daha mantikli. Stres yapmamaya calis. Bir defa kansere donme olasiligi dusuk en kotu leep olursun. Zaten buyuk ihtimalle bagisikligin yenecektir. Moralini yuksek tut, spor yap, iyi beslen, vitaminlerini al ve alternatif olarak papiloff ve deflagyyn kullanirsan bence negatif olursun.

Benim erkek arkadasim var ama ara verdim cunku pin pon etkisi ile tekrar bulas olabiliyormus. Erkek arkadasim da asili aslinda ama tip 68 asinin kapsamadigi bir tur. Erkeklerde sigil olmadigi surece tespiti cok zor. Suruntu testi varmis ama her zaman dogru sonuc vermiyormus. En iyisi tekrar birliktelik yasamayi dusundugunde asili biriyle olman ya da asi yaptirmayi kabul eden biri olmali. En tehlikeli turler rahim agzi kanserlerinin yuzde yetmisinden sorumlu o yuzden asi yaptirman cok onemli daha sonrasinda korunmak icin. Ahcc ye para verecegine asiya vermek daha mantikli. Stres yapmamaya calis. Bir defa kansere donme olasiligi dusuk en kotu leep olursun. Zaten buyuk ihtimalle bagisikligin yenecektir. Moralini yuksek tut, spor yap, iyi beslen, vitaminlerini al ve alternatif olarak papiloff ve deflagyyn kullanirsan bence negatif olursun.

Bütün olumlamaların için çok ama çok teşekkür ederim. Söylediklerini dikkate alacağım deflagyn zaten aklımdaydı, hemen papiloff bakayım. Umarım negatife dönüş sağlarız, geçmiş olsun🌸

Beta glukan en fazla üç kutu öneriyorlar, beta glukan içeren multi vitaminler kullanabilirsiniz en az 100 mg olsun, kutular arası bir hafta ara vermek iyi olur herhalde. Ben 9 ay içinde 4-5 kutu kullandım kıştı zaten hasta olmadım, enerji verdiği de bir gerçek. D vitamini ben de o dediğiniz markayı kullanıyorum her gün. Düzenli probiyotik de iyi olur her gün bir kase ev yoğurdu ve önerirse doktor hap olarak da alabilirsiniz. AHCC’yi benim güvendiğim doktorlardan öneren olmadı zaten siz haşimato hastasıymışsınız onlar kullanamıyor diye biliyorum. Yeşil çay da bağışıklık için güzel ama demleme olması lazım. Ama tüm bunlara para dökmeden önce kendiniz için yapabileceğiniz en iyi şey aşı olmak gerekirse bir yakınınızdan borç isteyin.

Beta glukan en fazla üç kutu öneriyorlar, beta glukan içeren multi vitaminler kullanabilirsiniz en az 100 mg olsun, kutular arası bir hafta ara vermek iyi olur herhalde. Ben 9 ay içinde 4-5 kutu kullandım kıştı zaten hasta olmadım, enerji verdiği de bir gerçek. D vitamini ben de o dediğiniz markayı kullanıyorum her gün. Düzenli probiyotik de iyi olur her gün bir kase ev yoğurdu ve önerirse doktor hap olarak da alabilirsiniz. AHCC’yi benim güvendiğim doktorlardan öneren olmadı zaten siz haşimato hastasıymışsınız onlar kullanamıyor diye biliyorum. Yeşil çay da bağışıklık için güzel ama demleme olması lazım. Ama tüm bunlara para dökmeden önce kendiniz için yapabileceğiniz en iyi şey aşı olmak gerekirse bir yakınınızdan borç isteyin.
Ahhc benim de okuduğum birkaç kaynakta haşimato hastalarına önerilmiyordu, yarın doktora da soracağım. Ev yoğurdu yiyeceğim o aklımda, kefir tüketiyorum durumu öğrendiğimden beri. Yeşil çayı sizin de söylediğiniz gibi demleme usülü günde 2 3 kupa şeklinde tüketiyorum. D vitamini değerime bakıp mı kullanayım yoksa kullanmaya başlayabilir miyim? Şöyle söyleyeyim benim zaten d vitaminim, demirim çok çok düşük. Yakın zamanda d colefor kullanıyordum o bitti, şimdi direk hayatımdan hiç çıkarmayacağım şekilde d vitamini kullanmaya geçebilir miyim? Aşı konusu mühim evet, mutlaka yaptıracağım dediğiniz gibi gerekirse borç harç edeceğim bir şekilde yaptıracağım. 16, 18, 45 negatif. Belki bunlara karşı bir koruma sağlar.

Merhabalar. Bende rahim ağzında yara var ilişkiden sonra kanama oluyor diye gittim bu teşhis koyuldu sonra smear yapıldı temiz çıktı 2 ay sonra hpv yaptırdım tip 45 çıktı. 2 farklı özeldeki doktorlar kolposkopi olamanı gerektirecek bişeyin yok diyor. Araştırma hastanesinde olman gerekiyor pekte iyi konuşmadı yara için. Size doktorlar smearde bir sorun olunca çıkıyor dediler mi bazı insanlar smearde çıkmayabiliyor diyorlar. Bir de sizde akıntı oluyor mu enfeksiyon

X