Hostes olabilir miyim problem yaratır mı?

asdefkymal

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mart 2020
30
39
26
20 yaşındayım açık lise okuyorum oyunculuk ve şan eğitimi alıyorum fakat eğer oyuncu olamazsam bir tanınırlık sağlayamazsam oyunculuğu bırakıp liseyi bitirip o sırada İngilizcemi geliştirip hosteslik başvurusunda bulunmak istiyorum Türkiyedeki hava yolu şirketleri 2 yıllık ünide istiyor malesef yurt dışındaki havayolu şirketleri için lise mezunluğu yeterli Emirates'ta falan ayrıca maaş olarakta daha iyi sizce hostes olabilir miyim İngilizcemi geliştirip lise mezunu olduktan sonra ve açık lise mezunu olmam problem yaratır mı?

Yurtdışındaki havayollarında istenen lise düzeyindeki eğitimle açık lisenin denkliği var mı? Onlar kendi ülkelerindeki lise düzeyinde eğitim istiyordur. Bazı ülkelerin lise eğitimi bizim önlisans düzeyinde oluyor. Bir de vatandaşlık/çalışma izni durumları var.

20 yaş İngilizce’yi advanced seviyeye getirmek için çok geç. Şu anki seviyenize de bağlı bu tabii, upper intermediate düzeyindeyseniz yapılabilir. Bir de artık sadece İngilizce yetmiyor. Intermediate ve üstü en az 1-2 dil daha lazım hosteslik için.

Boy kilo kısıtlamaları da var. Boyunuz 160-180 arası olmak, kilonuz da en fazla boyunuzun son iyi basamağı kadar olmak zorunda. Yani boy 162, en fazla 62 kilo, boy 170 en fazla 70 kilo olmak durumundasınız.

20 yaşındayım açık lise okuyorum oyunculuk ve şan eğitimi alıyorum fakat eğer oyuncu olamazsam bir tanınırlık sağlayamazsam oyunculuğu bırakıp liseyi bitirip o sırada İngilizcemi geliştirip hosteslik başvurusunda bulunmak istiyorum Türkiyedeki hava yolu şirketleri 2 yıllık ünide istiyor malesef yurt dışındaki havayolu şirketleri için lise mezunluğu yeterli Emirates'ta falan ayrıca maaş olarakta daha iyi sizce hostes olabilir miyim İngilizcemi geliştirip lise mezunu olduktan sonra ve açık lise mezunu olmam problem yaratır mı?
Dil olduktan sonra çok sıkıntı olmuyor diye biliyorum .

Ingilizce seviyeniz nedir?
Emirates'e kabul edilmek sandığınız kadar kolay değil.
Ben Ingiliz Dili Ve Edebiyatı okudum. Haliyle İngilizceyi ana dilim gibi biliyorum. Almanca da ana dilim. Ben bile kendime bu kadar güvenmiyorum 😁
Bu arada üniversiteden arkadaşlarımsan basvuranlar var hem Emirates'e hem Qatar'a fakat kabul edilmediler.

Yurtdışındaki havayollarında istenen lise düzeyindeki eğitimle açık lisenin denkliği var mı? Onlar kendi ülkelerindeki lise düzeyinde eğitim istiyordur. Bazı ülkelerin lise eğitimi bizim önlisans düzeyinde oluyor. Bir de vatandaşlık/çalışma izni durumları var.

20 yaş İngilizce’yi advanced seviyeye getirmek için çok geç. Şu anki seviyenize de bağlı bu tabii, upper intermediate düzeyindeyseniz yapılabilir. Bir de artık sadece İngilizce yetmiyor. Intermediate ve üstü en az 1-2 dil daha lazım hosteslik için.

Boy kilo kısıtlamaları da var. Boyunuz 160-180 arası olmak, kilonuz da en fazla boyunuzun son iyi basamağı kadar olmak zorunda. Yani boy 162, en fazla 62 kilo, boy 170 en fazla 70 kilo olmak durumundasınız.
Boyum 169 kilo verebilirim o sorun değil fakat kendim araştırdım Emirates'ta falan Türkiye için özel seçmeler oluyor yani illa liseyi kendi ülkesindeki lise olması gerekmez ve seçilen adaylara Dubaide yaşama hakkı ve vatandaşlık veriyormuş pasaportumda var zaten. İngilizcem zaten orta düzeyde tabi geliştirmem gereken yine çok konu var ezberim çok iyidir yani dilimi geliştirebilirim artı tip olarakta uygunum.

Ingilizce seviyeniz nedir?
Emirates'e kabul edilmek sandığınız kadar kolay değil.
Ben Ingiliz Dili Ve Edebiyatı okudum. Haliyle İngilizceyi ana dilim gibi biliyorum. Almanca da ana dilim. Ben bile kendime bu kadar güvenmiyorum 😁
Bu arada üniversiteden arkadaşlarımsan basvuranlar var hem Emirates'e hem Qatar'a fakat kabul edilmediler.
Hımm ingilizcem orta düzeyde ama ezberim çok iyidir 1 yılda gayet geliştirebilirim yani.

Emirates her ırktan almiyor hava hostesi yer hostesi icinde turkiyede havaalaninda çalışabilirsin anca genelde rus filipinli vs alınıyor sadece ingilizce degil arapça bilgisi de onem taşıyor ve deneyimsiz çalışanları asla almiyorlar

Gayret ederseniz olursunuz bence,neden olmasın.
Ama yukarıda bir arkadaş şartlarını yazmış mesela,gerçekten adamanız lazım kendinizi.Ayrıca ezberim iyi denilecek bir şey değil dil öğrenmek,ne yazık ki yanlış anlaşılıyor bu konu.Kelime öğrenince dil öğrenmiyorsunuz,üstelik siz uluslararası çalışmak istiyorsunuz anadile yakın konuşmanız lazım.Tavsiyem : Bir kursa başlayın en yakın zamanda.Sonuçta dili sadece kağıtta öğrenmiyorsunuz,insanlar size soru sorduğunda '' ezberim iyi '' bir işe yaramayacak,o an pratik düşünmeniz şart.Kısacası yol yakınken özel eğitimi bir araştırın derim.

Sanırım kendimi yanlış anlattım bu sadece Emirates için geçerli değil çoğu yabancı havayolu şirketleri için geçerli genelde lise mezunlarınıda alıyorlar. İyi akşamlar. 😊 👋

Özgüven güzel bir şey ama boş özgüven insanı yanlışa götürür, hayal kırıklığı yaratır.
Lise mezunu alıyorlar ama hadi gel çalış demiyorlar.
Önce sağlam bir genel kültür genel yetenek sınavına alıyorlar. Bu sınavlardan %70 alamazsan yabancı dil sınavına bile sokmuyorlar. Sen daha kendi dilini düzgün yazamıyorsun, o sınavları açık lise eğitimiyle geçmen mümkün değil. Eğer hedefin gerçekten buysa çok çalışman, çok emek vermen gerek. Kimse seni bir yabancı dil biliyorsun diye işe almaz.

Özgüven güzel bir şey ama boş özgüven insanı yanlışa götürür, hayal kırıklığı yaratır.
Lise mezunu alıyorlar ama hadi gel çalış demiyorlar.
Önce sağlam bir genel kültür genel yetenek sınavına alıyorlar. Bu sınavlardan %70 alamazsan yabancı dil sınavına bile sokmuyorlar. Sen daha kendi dilini düzgün yazamıyorsun, o sınavları açık lise eğitimiyle geçmen mümkün değil. Eğer hedefin gerçekten buysa çok çalışman, çok emek vermen gerek. Kimse seni bir yabancı dil biliyorsun diye işe almaz.

Hele İngilizce için hiç almaz.Dünyada bilmeyen kalmadı zaten,fark atmak için başka bir dil daha iyi bile olabilir.Almanca bence gayet iyi gider İngilizce'nin yanına.Ben benzerliklerini kullanarak onu da yavaştan çalışmanızı öneririm.C1+ olması şart değil,ortalama öğrenseniz yine artı bir puan.

Gayret ederseniz olursunuz bence,neden olmasın.
Ama yukarıda bir arkadaş şartlarını yazmış mesela,gerçekten adamanız lazım kendinizi.Ayrıca ezberim iyi denilecek bir şey değil dil öğrenmek,ne yazık ki yanlış anlaşılıyor bu konu.Kelime öğrenince dil öğrenmiyorsunuz,üstelik siz uluslararası çalışmak istiyorsunuz anadile yakın konuşmanız lazım.Tavsiyem : Bir kursa başlayın en yakın zamanda.Sonuçta dili sadece kağıtta öğrenmiyorsunuz,insanlar size soru sorduğunda '' ezberim iyi '' bir işe yaramayacak,o an pratik düşünmeniz şart.Kısacası yol yakınken özel eğitimi bir araştırın derim.
Zaten 6 ay dil eğitimi aldım yani biliyorum sadece geliştirmem lazım.

Birkaç seneye ne değişir bilemeyiz.
Ben olsam açık liseyi normal lise diploması alacak şekilde ilerlerdim.
(Açık lise ne bilmiyorum ama liseyi sonradan bitirmek gibi düşündüm ben)
Hosteslik olmazsa başka bir şey olur.
Emiratesin işe alım koşulları türkiyedekilerden daha katı ayrıca.
Yaşınız daha çok küçük. Tek bir hedefe odaklanmayın.

Birkaç seneye ne değişir bilemeyiz.
Ben olsam açık liseyi normal lise diploması alacak şekilde ilerlerdim.
(Açık lise ne bilmiyorum ama liseyi sonradan bitirmek gibi düşündüm ben)
Hosteslik olmazsa başka bir şey olur.
Emiratesin işe alım koşulları türkiyedekilerden daha katı ayrıca.
Yaşınız daha çok küçük. Tek bir hedefe odaklanmayın.
Zaten asıl hedefim oyunculuk 2 yıldır tiyatro ve şan eğitimi alıyorum yaza oyunculuk için İstanbul'a taşıncam. Eğer oyunculuk olmazsa bi tanınırlık sağlayamazsam hosteslik düşünüyorum.

Zaten 6 ay dil eğitimi aldım yani biliyorum sadece geliştirmem lazım.

Ingilizcenin c1 c2 olmasi için altı ay yetmez bana kAlırsa ki ondan aşağısı kaldırmaz. Ben bu isin içindeyim birleşik arap emirliklerine ondan biliyorum size genelde calisan hosteslerden ornek verirsem hepsi en az 3 dil biliyor 2 Si anadili gibi olmak sartiyla universite mezunu ve en az 5 yil buyuk uluslararası firmalarda deneyimleri var.