• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan...

kurbikim aaaah aaah her erkek bir değil tebi emme benim herüfümde böyleydi
ne anlayışlı ne cömert ne centilmen bi irkek dirdim :asigim:
meğer içindeki canavar kış uykusundaymış uyanıverdi -tatlicadiarzu-

evlenince hiçbirşey eskisi gibi olmuyor dimi...
annem yalvara yalvara kaldırıyor şmdi sahuraa...
uykuya yenik düşüp kalkamazsam tepsiyle getiriyor..
anne sen keyfine bak deyincede ben bakamam keyfime falan diyordelikafadulden
canım annem ya:asigim
:

kurbikim aaaah aaah her erkek bir değil tebi emme benim herüfümde böyleydi
ne anlayışlı ne cömert ne centilmen bi irkek dirdim :asigim:
meğer içindeki canavar kış uykusundaymış uyanıverdi -tatlicadiarzu-

valla ben de içimdeki kutup ayısını uyandırırsam o zaman gorur o -tatlicadiarzu-

mbarek_ay.jpg

günler uzun olduğu için herkeze sabır versin rabbim,aman beslenmenize dikkat hanımlar,a.s.:1hug:

canım bu ramazan olsun üzme kıss anneni,ilk seslenişte kalk hemen,
bizde seni özlicez,ya oralarda da girersin bee,sanki abd,pc yokmu
.hayırlısı olsun da aman aman,sen mutlu ol yeter yavrusu..opuyorumnanaktan

ablacım çoook teşekkür ederim opuyorumnanaktan
bu sene bi değişiklik yapıp annemle beraber sahur sahirlamayı düşünüyorum mafoldumben

herkesin ramazan ayı hayırlı olsun inşallah rabbim bütün ibadetlerimizi makbul eylesin inşallah:Saruboceq:

Kankaa sana da bu yakışır. :lepi: Çok güzel bir konu açmışsın. yerimseniben

Ben Ramazan'ı çok seviyorum, böyle ayrı bir havası var... İnsana manevi bir güç veriyor.

Ama bizim için buruk bir Ramazan olacak... Babamsız ilk Ramazan'ımız... İftar soframız, sahur soframız onsuz olacak... Farkındayım her sofraya oturduğumuzda onu arayacağız... Allah'ım bize ve bizim durumumuzdaki herkese sabır versin... mafoldumben
Annem sahurda kalkar telaşla sofrayı kurmaya hazırlanırdı, babamda yardım ederdi ona... İkisi de kardeşime bana kıyamaz son dakika uyandırırlardı bizi...
Artık bizim bayramlarımız, Ramazan'ımız buruk... Ama yine de heyecanla bekliyorum ben...

evlenince hiçbirşey eskisi gibi olmuyor dimi...
annem yalvara yalvara kaldırıyor şmdi sahuraa...
uykuya yenik düşüp kalkamazsam tepsiyle getiriyor..
anne sen keyfine bak deyincede ben bakamam keyfime falan diyordelikafadulden
canım annem ya:asigim:

ya işte boşuna dememişler ana gibi yar olmaz diye canım anam ya :gitme:

valla ben de içimdeki kutup ayısını uyandırırsam o zaman gorur o -tatlicadiarzu-

ablacım çoook teşekkür ederim opuyorumnanaktan
bu sene bi değişiklik yapıp annemle beraber sahur sahirlamayı düşünüyorum mafoldumben

aman aman uyandırmayın canavarları kutup ayılarını
sakin sakin geçinip gidin kaydirigubbakcemile3

inşallah uyanabilirsin de annenle hazırlarsın kuzum Şeniz

Kankaa sana da bu yakışır. :lepi: Çok güzel bir konu açmışsın. yerimseniben

Ben Ramazan'ı çok seviyorum, böyle ayrı bir havası var... İnsana manevi bir güç veriyor.

Ama bizim için buruk bir Ramazan olacak... Babamsız ilk Ramazan'ımız... İftar soframız, sahur soframız onsuz olacak... Farkındayım her sofraya oturduğumuzda onu arayacağız... Allah'ım bize ve bizim durumumuzdaki herkese sabır versin... mafoldumben
Annem sahurda kalkar telaşla sofrayı kurmaya hazırlanırdı, babamda yardım ederdi ona... İkisi de kardeşime bana kıyamaz son dakika uyandırırlardı bizi...
Artık bizim bayramlarımız, Ramazan'ımız buruk... Ama yine de heyecanla bekliyorum ben...

merak etme sen kanki ben gelcem size 1 gecede olsa
sahurunuzu ve iftarınızı capcanlı yapcamopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
:lepi::lepi::lepi:

Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum :Saruboceq:
Çok şükür erdik mubarek Ramazan ayına ....
Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı kabul buyursun inşaallah....

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)bir hadisi şerifinde :Ramazan bereket ayıdır. Allah bu ayda, günahları bağışlar, duaları kabul eder.) [Taberani] :Saruboceq:

özlemim süpersin bu konu aklımdan geçiyordu...Ramazan boyunca burada olup bildiklerimi paylaşmaya çalışacağım...
BU GECE AYIN EVVELı
AÇILDI ıSLAM'IN GÜLÜ
GELDı MÜBAREK RAMAZAN
MESRUR ETTı CÂN Ü DıLı.

1880.gif
[/url][/IMG]

Hz. Ali anlatıyor
Peygamberimize(s.a.s.) ramazan ayında kılınan teravih namazının üstünlükleri soruldu.O da şöyle cevap verdi:
1. Gecesi, mümin kıldığı teravih namazı ile geçmiş günahlarından arınarak anasından ilk doğmuş gibi olur.
2. Gecesi, kendisiyle birlikte eğer iman sahibi iseler ana babası da affedilir.
3. Gecesi, Arşın altından bir melek seslenir <ey mümin orucunu sırf Allah için tut ki Allah geçmiş günahlarını bağışlasın.>
4.Gecesi, Müminin sevap defterine Tevrat İncil Zebur ve kuran okumuş kadar sevap yazılır.
5.Gecesi, Kabede, Medinede, Mescidi aksada namaz kılan kadar sevaba erişir.
6. Gecesi, kabeyi tavaf eden ve taş toprakla şeytanı taşlayan hacının kazandığı kadar sevap kazanır.Ayrıca hacının attığı her bir taş toprak ta bu gecede teraviyi kılan için dua ve istiğfar eder.
7. Gecesi, Musa Peygambere yetişip Firavun ve Haman&#8217;a karşı yardım etmiş gibi derecesi yükselir.
8. Gecesi, Ulu Allah İbrahim peygambere verdiği nimetleri verir.
9.Gecesi, Peygamberimiz gibi Alllaha ibadet etmiş sayılır.
10.Gecesi, Allahu Teala kılan kişiye dünya ve ahretin en seçkin rızkını bahşeder.
11. Gecesi, Günahsız olarak ruhunu teslim eder.
12.Gecesi, Kıyamet günü Allahın huzuruna yüzü parlak olduğu halde çıkar.
13.Gecesi, Kıyamet gününde bütün kötülüklerden korunur.
14.Gecesi, Bütün melekler teravih namazını tastamam kıldığına şahitlik ederler. Kıyamet günü sorguya çekilmez.
15.Gecesi, arş ve kürsideki bütün melekler dua ve rahmet okurlar.
16. Gecesi,Allah kişiye bir tane cehennemden kurtuluş bir tanede cennete giriş beraati yazar.
17.Gecesi, Peygamberlerin sevabına erişir.
18.Gecesi, bir melek <ey Allahın kulu şunu bil ki Allah senden ve ana babandan hoşnuttur.>diye seslenir.
19.Gecesi, Allah Firdevs cennetindeki derecesini yükseltir.
20.Gecesi, şehitlerin ve Salih kulların sevaplarına denk sevap yazılır.
21.Gecesi, Allah ona cennette nurdan bir köşk hazırlanır
22.Gecesi, kıyamet günü her türlü gam ve düşünceden uzak kalır
23.Gecesi, Allah Cennet&#8217;te bir şehir inşa eder.
24.Gecesi, yirmi dört duası Allah katında kabul olur.
25.Gecesi, Allah kabir azabını kaldırır.
26.Gecesi, Allah kırk yıllık sevap bahşeder.
27.Gecesi ,Sırat köprüsünden şimşek gibi geçer.
,Allah derecesini bin kat yükseltir.
28.Gecesi, Allah teravih kılan mümine bin kabul olunan delil sevabı verir.
29.Gecesi, Bin makbul hac sevabı verilir.
30.Gecesi, ulu Allah teravihi tastamam kılan kuluna şöyle buyurur:
<Ey kulum!... Rengarenk cennet meyvelerinden dilediğince ye.Selsebil suyu ile yıkan;Kevser havzından kana kana iç.Ben senin rabbin, sende benim kulumsun.

Herkese hayırlı ramazanlar....Allah sofralarımızdan bereketi evimizden huzuru,sağlığımızı eksik etmesin bu mübarek günlerde....

inşallah kendimizi yenileme fırsatını yakalarız bu ramazanda kızlar.herkese ve sevdiklerimize hayırlı bir ömür diliyorum.bol bol dua edelim bacılarrr!

işte yine bir ramazan ayına kavuştuk... rabbim tekrarlarını nasib etsin... oruçlarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin...

Peygamber Efendimiz (S.A.V): &#8220;Kim Ramazan-ı Şerif ayının girmesiyle sevinirse, Cenab-ı Hak o kimsenin cesedini cehennem ateşine haram kılar.&#8221;

:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:​

tüm islam alemıne hayırlı uğurlu olsun
topiğei açar arkideşim oslemede teşşekür ediyorum...
bu gece kalkcess çilidiriğimmmmm oleyyyy.))))))))))

herkese hayırlı ramazanlar inşallah Allah herkese tutmayı ve ramazanı hayırlı bi şekilde yaşamayı ve tüm hayırlara vesile olmasını nasip etsin

Herkese hayırlı ramazanlar.a.s.Rabbim hepimize bu ayı hakkıyla eda etmemizi nasip etsin.Herkesin dualarını kabul etsin inşallah.:Saruboceq:

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Ramazan-ı Şerifin fazileti hakkında buyuruyor ki:

'Ramazan ayı mübarek bir aydır. Allahü teâlâ, size Ramazan orucunu farz kıldı. O ayda rahmet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır. O ayda bir gece vardır ki, bin aydan daha kıymetlidir. O gecenin [Kadir gecesinin] hayrından mahrum kalan, her hayırdan mahrum kalmış sayılır.'

'Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden kurtuluştur.'

'Allahü teâlânın, gözlerin görmediği, kulakların işitmediği ve hiç kimsenin hayaline bile gelmeyen nimet dolu sofrası, ancak oruçlular içindir.'

Back