evet canım bizimde doktorumuz yemeklerine tavuktan çok kırmızı et koy demişti.
ama ben faydalı olsun diye son 4 aydır kırmızı et suyunun yanında tavuk suları da koyuyordum.
organik yumurtaya geçtik ama bıldırcın yumurtası hakkında bilgim yok?bıldırcın yumurtasının da orrganiği var mı?
hiç göremedim marketlerde...
ayrıca aşağıda linkini verdiğim haberdede
(
Salkl diye yediiniz tavuklar tavuk deil! - GAZETEVATAN.COM)
alıntılıyorum aynen şunlar yazıyor
"Bizde de gün geçmiyor ki gencecik bir sanatçı meme kanserine yakalanmasın. Arkadaşlarımın çoğu meme kanseri. Özellikle meme kanserindeki artışın nedeni ne?
Bilinmiyor. Ama çok büyük olasılıkla bu insanlar sağlıklı besleneceğiz diye tavuk yiyorlardır, tavuktan aldıkları birtakım hormonlar var. Biz bu işin hormon kısmını bilmiyoruz. Ama 8 ayda bu kadar büyütebiliyorsa danayı, mutlaka birtakım hormonal manipülasyonlar yapmak zorunda. Ya androjenle yapıyorlar bunu ya başka bir büyüme hormonuyla... Nitekim bir arkadaşımız 25 sene Hollanda’da tarım bakanlığında çalıştı, “Hocam, özellikle Kurban Bayramlarında hormonsuz hayvan yok. Hepsine büyüme hormonu veriyorlar. Hayvanlar şişiyor, pazara gönderiliyor” diyor."
kurbanlık hayvanlarada güvenmiceksek artık,ne alıcaz.
gerçekten bende organiklere güvenemiyorum.ama yinede belki diğerlerine göre daha az zararlılar vardır içinde.