- 11 Ağustos 2008
- 12.040
- 1.187
- 773
Annelere bir sorum olacak.
aylardır oğlumun çorbalarını tavuk suyuyla yada et suyuyla yapıyorum.
Ancak özellikle son zamanlarda tavuklarla ilgili çıkan haberler var.
eminim ki hepinizde okumuşsunuzdur.
"Sağlıklı diye yediğiniz tavuklar tavuk değil!
Daha yumurtadan çıkar çıkmaz civcive antibiyotik veriliyor. Kemikleri gelişmesin, sadece et yapsın diye... Tavuklar tarladaki patatesler gibi hiç kıpırdamadan yetiştiriliyor. Bıraksanız bile kıpırdayamıyorlar... Elinize aldığınızda kemikleri kırılıyor... Bu inanılmaz bir vicdansızlık... Sonra, görüyoruz her gün gencecik bir kadın meme kanserine yakalanıyor. Büyük olasılıkla daha sağlıklı diye sık sık tavuk yiyorlardır..."
şeklinde devam ediyor.
yumurtalar içinde aynı şeyler söyleniyor.organik yumurtadan sonra şimdide sürekli alışveriş yaptığımız bir markete
organik tavuk gelmiş.hatta yukarda paylaştığım yazının devamında doktorun bir hastasında (10 yaşında)
tüylenme başlamış.hergün tavuk yumurtası yiyormuş.organik yumurtaya geçince tüylenme geçmiş.
aynı şekilde bir yaşında bir bebeğinde göğüsleri büyümeye başlamış vs...
2 hafta öncede dünya gazetesi çalışanları yedikleri portakaldan rahatsızlanmış.(kusma..)
analize göndermişler ki içinde bir sürü tarım ilacı çıkmış.
bu haberleri okudukça içim daraldı kızlar.hepimizn çocukları var.aylarca tavuk suyu verdim,yumurta verdim.
hergün bıldırcın yumurtası veriyorum.Gerçi bıldırcın yumurtası ile ilgili kötü bir habere rastlamadım.ama olmadığıda malum.
meyveler malum.tarım ilacı,ot ilacı haberleri okudukça içim daraldı.
sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
nerelerden alıyorsunuz?organik mi alıyorsunuz?
çocuklarınızı nasıl koruyorsunuz?
sadece çocuklar değil tabi bizlerde yiyoruz.organik olanlar ne kadar organik??oda tartışılır.
aylardır oğlumun çorbalarını tavuk suyuyla yada et suyuyla yapıyorum.
Ancak özellikle son zamanlarda tavuklarla ilgili çıkan haberler var.
eminim ki hepinizde okumuşsunuzdur.
"Sağlıklı diye yediğiniz tavuklar tavuk değil!
Daha yumurtadan çıkar çıkmaz civcive antibiyotik veriliyor. Kemikleri gelişmesin, sadece et yapsın diye... Tavuklar tarladaki patatesler gibi hiç kıpırdamadan yetiştiriliyor. Bıraksanız bile kıpırdayamıyorlar... Elinize aldığınızda kemikleri kırılıyor... Bu inanılmaz bir vicdansızlık... Sonra, görüyoruz her gün gencecik bir kadın meme kanserine yakalanıyor. Büyük olasılıkla daha sağlıklı diye sık sık tavuk yiyorlardır..."
şeklinde devam ediyor.
yumurtalar içinde aynı şeyler söyleniyor.organik yumurtadan sonra şimdide sürekli alışveriş yaptığımız bir markete
organik tavuk gelmiş.hatta yukarda paylaştığım yazının devamında doktorun bir hastasında (10 yaşında)
tüylenme başlamış.hergün tavuk yumurtası yiyormuş.organik yumurtaya geçince tüylenme geçmiş.
aynı şekilde bir yaşında bir bebeğinde göğüsleri büyümeye başlamış vs...
2 hafta öncede dünya gazetesi çalışanları yedikleri portakaldan rahatsızlanmış.(kusma..)
analize göndermişler ki içinde bir sürü tarım ilacı çıkmış.
bu haberleri okudukça içim daraldı kızlar.hepimizn çocukları var.aylarca tavuk suyu verdim,yumurta verdim.
hergün bıldırcın yumurtası veriyorum.Gerçi bıldırcın yumurtası ile ilgili kötü bir habere rastlamadım.ama olmadığıda malum.
meyveler malum.tarım ilacı,ot ilacı haberleri okudukça içim daraldı.
sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
nerelerden alıyorsunuz?organik mi alıyorsunuz?
çocuklarınızı nasıl koruyorsunuz?
sadece çocuklar değil tabi bizlerde yiyoruz.organik olanlar ne kadar organik??oda tartışılır.