• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Hormonlu, İlaçlı Yiyecekler...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dirim

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2008
12.040
1.187
773
Annelere bir sorum olacak.
aylardır oğlumun çorbalarını tavuk suyuyla yada et suyuyla yapıyorum.
Ancak özellikle son zamanlarda tavuklarla ilgili çıkan haberler var.
eminim ki hepinizde okumuşsunuzdur.

"Sağlıklı diye yediğiniz tavuklar tavuk değil!
Daha yumurtadan çıkar çıkmaz civcive antibiyotik veriliyor. Kemikleri gelişmesin, sadece et yapsın diye... Tavuklar tarladaki patatesler gibi hiç kıpırdamadan yetiştiriliyor. Bıraksanız bile kıpırdayamıyorlar... Elinize aldığınızda kemikleri kırılıyor... Bu inanılmaz bir vicdansızlık... Sonra, görüyoruz her gün gencecik bir kadın meme kanserine yakalanıyor. Büyük olasılıkla daha sağlıklı diye sık sık tavuk yiyorlardır..."
şeklinde devam ediyor.

yumurtalar içinde aynı şeyler söyleniyor.organik yumurtadan sonra şimdide sürekli alışveriş yaptığımız bir markete
organik tavuk gelmiş.hatta yukarda paylaştığım yazının devamında doktorun bir hastasında (10 yaşında)
tüylenme başlamış.hergün tavuk yumurtası yiyormuş.organik yumurtaya geçince tüylenme geçmiş.
aynı şekilde bir yaşında bir bebeğinde göğüsleri büyümeye başlamış vs...

2 hafta öncede dünya gazetesi çalışanları yedikleri portakaldan rahatsızlanmış.(kusma..)
analize göndermişler ki içinde bir sürü tarım ilacı çıkmış.

bu haberleri okudukça içim daraldı kızlar.hepimizn çocukları var.aylarca tavuk suyu verdim,yumurta verdim.
hergün bıldırcın yumurtası veriyorum.Gerçi bıldırcın yumurtası ile ilgili kötü bir habere rastlamadım.ama olmadığıda malum.
meyveler malum.tarım ilacı,ot ilacı haberleri okudukça içim daraldı.
sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
nerelerden alıyorsunuz?organik mi alıyorsunuz?
çocuklarınızı nasıl koruyorsunuz?
sadece çocuklar değil tabi bizlerde yiyoruz.organik olanlar ne kadar organik??oda tartışılır.

Kızım tavuk sevmediği için haftada 2 gün tavuk suyuna çorba yapıyordum. Bu haberlerden sonra çorbasını bile yedirmiycem artık. Yumurta da köy yumurtası buldum organik onu alıyorum. Vicdansızlar insanların sağlığı ile çok kolay bi şekilde oynuyorlar. 3 kuruş daha fazla kazanmak için küçücük civcivleri ilaçlar ile 28 günde tavuk yapıyorlar. Yada bayat tavukları çamaşır suyu ile yıkayıp tekrardan satıyorlar. Allah biraz vicdan versin böyle insanlara

Ananemin tavuklarını yumurtasıyla bakkaldan aldıklarımızı kıyaslayınca içim acıyor.. Turuncu turuncu olurdu ananemin yumurtalarının sarısı bunlarsa açık sarı.. Kar etmek için insanların sağlıklarıyla oynuyorlar..

bence yapabiliceğimiz tek şey herşeyi mevsiminde yemek, ve tavuk yumurta konusunda da ,
eğer etrafınızda köylü birileri varsa ya da pazara getirenler onlarla anlaşıp almak.
paket almaktan daha sağlıklıdır bence.bende bu haberleri gördükten sonra böyle yapmayı düşünüyorum.
yoğurtlarda da katkı maddesi var.

artık ne yiyeceğimizi şaşaırdık. ve kanserde acayip bi patlama var maalesef:(:(

canım mevsiminde yemeye bende dikkat ediyorum.ama mevsiminde olupta
ilaçlı olan besinler için napıcaz.anca dediğin gibi köylerde tanıdık vs. olacakta o şekilde getittiricez.
bende köyden yumurta getirmeye çalışıyorum ama her zaman olmuyor malesef.
kızlar şu habere de bakın
neden bu kadar tüp bebek merkezleri var diye
http://haber.gazetevatan.com/Haber/440869/1/Gundem
ayrıca buğdayda bile olduğunu söylüyor.
bu yazıdan size bir alıntı yapayım
" Ben size ağır örneği söyleyeyim; geçen sene Adana’dan aradılar, bir kanser ilacına ihtiyaç varmış. Bir hormon bu. Gönderdik, birkaç ay sonra haberi geldi. Meğer bu ilacı hastada değil, ağaçlarda kullanıyorlarmış. Eritip limonlara kökten veriyorlarmış. Çünkü bu hormon olgunlaşmayı durduruyor, limonun da olgunlaşmasını durduruyormuş."
birde şu başlığa bakın
Salkl diye yediiniz tavuklar tavuk deil! - GAZETEVATAN.COM

Son düzenleme:
sankı dağ başına yaşıyoruz..bu ülkede denetleme mekanızması yok..

Herkes herşeye herşey katıyor

Tarım bakanlıgı ne iş yapıyor anlamış değilimmm

gönderdiğin sayfayı okudum. bi kez daha içim karardı.

annemde yarın göğüs kanseri şüphesiyle film çektirecek, inşallh kötü bişey çıkmaz.

bu tür haberleiri okuyunca çok canım sıkılıyor:(

Ben oğluma hep organik sebze meyve alıyorum.Tavuğun ne kendini ne suyunu asla kullanmadım.Doktorumuz zaten kesinlikle tavuk vermeyin dedi eğer güvendiğiniz biri varsa tavuk yetiştiren onu ancak verebilirsiniz dedi.Organik alıyoruz ama onlar da ne kadar güvenilir belli değil.Geçen gün gazetede bir yazı vardı en sağlıklı yetiştirilen yurtdışına ithal ediliyo geri kalan ilaç kalıntılı tüm meyve sebze bize kalıyo.Çünkü elin gavuru bir sürü testten geçirip öyle sokuyo memleketine yiyecekleri.Sağlıksız olanları sokmuyo.Biz de gdo lu gıdaları sokmak için uğraşıyoruz.

evet canım bizimde doktorumuz yemeklerine tavuktan çok kırmızı et koy demişti.
ama ben faydalı olsun diye son 4 aydır kırmızı et suyunun yanında tavuk suları da koyuyordum.
organik yumurtaya geçtik ama bıldırcın yumurtası hakkında bilgim yok?bıldırcın yumurtasının da orrganiği var mı?
hiç göremedim marketlerde...
ayrıca aşağıda linkini verdiğim haberdede
(Salkl diye yediiniz tavuklar tavuk deil! - GAZETEVATAN.COM)
alıntılıyorum aynen şunlar yazıyor
"Bizde de gün geçmiyor ki gencecik bir sanatçı meme kanserine yakalanmasın. Arkadaşlarımın çoğu meme kanseri. Özellikle meme kanserindeki artışın nedeni ne?

Bilinmiyor. Ama çok büyük olasılıkla bu insanlar sağlıklı besleneceğiz diye tavuk yiyorlardır, tavuktan aldıkları birtakım hormonlar var. Biz bu işin hormon kısmını bilmiyoruz. Ama 8 ayda bu kadar büyütebiliyorsa danayı, mutlaka birtakım hormonal manipülasyonlar yapmak zorunda. Ya androjenle yapıyorlar bunu ya başka bir büyüme hormonuyla... Nitekim bir arkadaşımız 25 sene Hollanda’da tarım bakanlığında çalıştı, “Hocam, özellikle Kurban Bayramlarında hormonsuz hayvan yok. Hepsine büyüme hormonu veriyorlar. Hayvanlar şişiyor, pazara gönderiliyor” diyor."

kurbanlık hayvanlarada güvenmiceksek artık,ne alıcaz.
gerçekten bende organiklere güvenemiyorum.ama yinede belki diğerlerine göre daha az zararlılar vardır içinde.

bebeğim yok da yaz sonundan beri eşimin kızı yanımızda kalıyor. 9 yaşında. o gelince yediklerimize dikkat etmeye başladık
allahım çer çöp ilaç dışında birşey yemiyormuşuz yıllardır
başlarda biraz pahalı da geldi ama şimdi bir yer bulduk yumurta tavuk süt alıyoruz organik ürün piyasasına göre de uygun
ben ömrümde hiç tavuk yememişim dedim ilk yediğimde, inanılmaz da lezzetli
sebze de yetiştiriyorlar ama meyveye bi çözüm bulamadık henüz
pazardan aldıgım elmaya elim gitmiyor yiyemiyorum artık
herkese sağlıklı günler diliyorum :)

Back