- 20 Aralık 2021
- 141
- 77
- 26
- Konu Sahibi dreampregnantsu
Merhaba arkadaşlar regl olmaya başladığımdan beri düzenli adet gören biriyim. 23 yaşındayım ve yeni evliyim. Evlendiğimden beri son 3 aydır adetlerim 28 günden 32-33 lere çıktı bu ay ise 36. Gün halen adet görmedim. 1 ay yumurta takibi yaptım ve yumurtlama göremeyince günlerim de geciktiğinden jinekoloğa gittim. Doktor önce tam kan testi yaptı hormonlarım prolaktin tsh vs hepsi referans arkalığında normal. ultrasonda evet polikistik görüntüsü var dedi ve kıllanmam olup olmadığını sordu. Ben de evet sırtım yüzüm vs kıllanıyor dedim. Doktor ben üzerimi giyene kadar odadan çıktığı için sadece sekreteri bi sorun yok ilacı kullanın dedi. Verdiği ilaç tarlusal ama ben adet söktürücü olduğunu bile eczaneden öğrendim. Doktorla görüşmediğim için çok pişmanım o anın telaşıyla kendimi dışarı atmasaydım keşke. Şimdi sizden ricam şu sorulara olabildiğince cevap vermeniz:
1) polikistik over sendromum var ise neden adet düzensizliğim olmadı bu zamana kadar? Yani en azından her ay adet gördüm son 3 ay günlerin uzaması dışında ve bir sorun varsa hormonlarımda bozukluk olması gerekmez miydi?
2) doktor böyle bir durumda bir ilaç vs başlamalı mıydı özellikle devamlı ilaç vermemesinin sebebi gördüğü görüntünün çok tedavi gerektiren bir durum olmaması mı
3) özel bi hastanenin doktoruna İnstagramdan ulaştım tarlusal için 5 gün gecikme çok erken olmuş dedi kullanmalı mıyım sizce?
4 ve en hassas konu) Bu sendromla hamile kalabilir miyim tüm umudumu yitirmiş durumdayım
Fikri ve öyküsü olan arkadaşlarım lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
*bu arada mutlaka başka bir doktora daha görüneceğim en yakın zamanda
1) polikistik over sendromum var ise neden adet düzensizliğim olmadı bu zamana kadar? Yani en azından her ay adet gördüm son 3 ay günlerin uzaması dışında ve bir sorun varsa hormonlarımda bozukluk olması gerekmez miydi?
2) doktor böyle bir durumda bir ilaç vs başlamalı mıydı özellikle devamlı ilaç vermemesinin sebebi gördüğü görüntünün çok tedavi gerektiren bir durum olmaması mı
3) özel bi hastanenin doktoruna İnstagramdan ulaştım tarlusal için 5 gün gecikme çok erken olmuş dedi kullanmalı mıyım sizce?
4 ve en hassas konu) Bu sendromla hamile kalabilir miyim tüm umudumu yitirmiş durumdayım
Fikri ve öyküsü olan arkadaşlarım lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
*bu arada mutlaka başka bir doktora daha görüneceğim en yakın zamanda