Hormonal bozukluk ve bebek hasreti

Cikolatakoklayankiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
26
5
28
merhaba arkadaşlar 2 yıllık evliyim evliliğimin başında 3-4 ay Yasemin kullandım ve hayatım bozunca düZenli olan regli döngüm bozuldu adet görmemeye başladım görmedikçe kilo aldım yaklaşık 16 kilo ve bebek düşünmediğimiz için başta çok da bilinçli olmamakla beraber yoğun hayat temposunda dikkat edemedim kendime en son bebek kararı verdiğimiz geçen yazdan sonra bu konuyu ele almış oldum fakat gittiğim her doktor bana Doğum kontrol ilacı verip yollamayı tercih etti bende kullanmadım böylece adet düzensizliğim arttı psikolojik olarak kendimde aşırı sinir hali görüyordum saç dökülmesi ve kilo alımı özellikle göbek çevresinden cabasıydı ne yapacağımı bilemedim ve soğan kürü yaptım adet gördüm 15 gün soğan suyu içtim ve bıraktım sonradan devam etmem gerekiyormuş fakat ben iş değiştirmek zorunda kalınca takip edemedim ve 110 gündür adet görmüyorum ilk tahlil yaptığımda endokrin gittim doktor bana tahlil sonuçları için serbest testesteronumun aşırı yüksek olduğunu söyledi 126 çıktı şu hormonum 16larda fsh ise 6-7 arasında yine Yasemin verdi ve yolladı kullanmamayı tercih edip aktardan hayıt tohumu aldım bir ay kullandım ve serbest testesteron bir ay içinde 90 na düştü fakat diğerlerinde bir düşme olmadı şimdi ise cyclo progynova kullandım dün bitti onunla beraber hayıt hapı kullanıyorum birinci kutu bitmek üzere adet olduğumda tahlil yaptırıp doktora gideceğim ama artık bende bebek sahibi olmak istiyorum eşimin üzüntüsü beni daha çok üzüyor bunun yanında eşimin ailesi ile ilgili ciddi problemler yaşıyoruz benim gibi olan sonuç almış almamış denemiş çabalamış kim varsa söyleyeceği her cümleye ihtiyacım var şimdiden hayırlı ramazanlar hanımlar ....

Benimde hormonal bozukluktan gebelik olusmuyor ama benim yalniz bir hormonumda yukseklik var o da yumurtlamayi saglayan hormon saracoglunun soganla birlikte incir kuru varmis hem yumurtaliklari temizleyip hemde hormonlari dengeye sokuyormus ramazandan sonra onlara basliycam sende bi arastir istersen benim tanidigim vardi 3 sene olmadi simdi 3 aylik bebisi bana bunlari onerdi insallah olumlu sonuclar aliriz

Canım ama insülin direncim olduğu için incir kürü yapamıyorum ben o yüzden sadece soğan kürü ile yetinebildim inşallah en kısa zamanda anne oluruz bizde o kadar üzücü bi durummuş ki bu hiç bilmezdim böyle olacağını ah ah dua edelim Ramazan da belki nasip olur

İnsallah hayirlisi olsun hakkimizda iyi bi doktor buldum bakalim onunla olacak inaniyorum :)

Nerde bu doktor nasıl biri iyi olduğunu nasıl anladınız?
Ümraniyede arastirdim gidenler onerdi tabi once sonra netten baktim sonrasinda muyene oldum gercekten cok iyi yaklasimi psikolojik destegiyle falan 11 ay oldu evleneli 6 doktora gittim hic birinde tatmin olmadim hicbirinide arastirmamistim oylesine gitmistim en son gittigimde sıkıldım artik bisey yok lafini duymaktan esimde sonunda arastir bi doktor bul gidelim dedi sonra arastirdim baktim giden tanidiklarda onermisti tabi ilk oyle duydum sonra gittik iste butun sorularima cevap aldim duyduklarim guzel seyler degildi ama yuksek moralle ayrildim doktorun yanindan. En azindan muyaneye baslayalim biz once rahatsizligin duzelsin sonra zamaniyla gelir beklenen dedi gereksiz umutlara kapilip her ay stres yasamiyorum bu bile bi tedavi valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…