• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hormon testinden önce nelere dikkat edilmeli?

arz1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2009
5
0
86
İstanbul
merhaba,bundan 2 ay kadar önce vücumdaki normal dışı kıllanma sebebiyle kadın doğum doktoruna gittim .Doktor,hormon tahlili yaptırmamı söyledi ve adetimin 3. gününde ölçtürmem gereken hormonları yazdı ,doktorun istediği hormon tetkikleri şunlar: A3HP,LH,FSH,E2,PL,FT4,TSH(doktorun yazısını çok iyi okuyamadığımdan bazı harfleri yanlış yazmış olabilirim.)
Doktor ,test yaptırmadan önce dikkat etmem gereken bazı şeyler söyledi;ama neler söylediğini tam olarak hatırlayamıyorum. Bahsettiğim hormonlara ilişkin bir tahlil yaptırmadan önce açlık/tokluk,cinsel ilişki,tahlil saati gibi konularda özel olarak dikkat etmem gereken bir durum var mı?Bir de ek olarak,bu tahlilin mutlaka adetin 3.gününde mi yapılması gerekir? daha önce bu testlerden birini yaptıran varsa sorumu cevaplayabilir mi? yarın test yaptırmaya gidecektim;ama şimdi nelere dikkat etmem gerektiğini hatırlamadığımdan boşu boşuna gitmek istemiyorum...cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

canım tsh hariç diğerleri adetin 3. günü bakılıyor. tsh tiroid fonksiyonları için yapılıyor. açlık tokluk farketmez.saat önemli değil hormon tetkiki olduğu için bunlar.dikkat etmen gereken bişi yok canım

canım aynı testlerii bende yaptırdımm adetin 3 günü yaptırdmm. ve aç karna kan verdimm . sakın tok karna gitmee. tok olursan kan almıyolarr ertesi gün gel diyolarr. onun içinn aç karna gitt. sadece kan alıyolarr. aynı gün yada ertesi günüü hemen alırsınn sonucunudaa.

peki sabah mı gitmem gerek?bir de internette araştırdım;ama tam olarak emin olamadım ,sanırım PL hormonuna ilişkin test yapılmadan 48 saat önce cinsel ilişkiye girilmemesi gerekiyormuş .doğru mudur ,bir bilginiz var mı?yani sağlıklı sonuçlar alabilmek açısından tahlilden önceki 48 saat içinde cinsel ilişki yaşanmış olması sorun yaratır mı ?

Son düzenleme:
zannetmmiyorumm canımm bir sorun olacağınıı. bende önce doktora göründümm adetliykenn gittimm zatenn. muayenedenn sonraa beni kan testine ve sıkıştırılmış idarar testine gönderdii. sonuçlarını al gel dedii. ben ogün sabah simit yediğim içinn olmaz dedilerr ertesi gün gel dedilerr aç karnaa bende aç karna gitimm sabah kan verdimm. ordan sıkıştırılmış idarr testine girdimm. sonuçlarımı da ertesi günü aldımm ve doktoruma göründümm yenidenn. ve sonuçlarımda iyii çıktıı. kolemen tedavisine başladımm bugün ikincii günümm hayırlısıylaa. öle bişey olsaydıı zatenn doktorr sölerdii. hem adetin 3 günü yaptıracağın içinn testiii haliyle kanamalıykenn ilişkide olmayacakk sen içini ferah tut arkadaşımm.

Son düzenleme:
dr bana benım hormonlarda bıraz bı ara bı sorun wardı we yaklasık kan wermeden geceden ıce ye dedı en az 12 saat ac kalman grekıyor dedı sekerlı seler de yeme dedı ıkı gun onceden su ıcebılırısın dedı o kadar

Kanama warken de dr sıkıstırılmıs ıdrar testını yumurtalıkların o kanamalı donemde kac mm oldunu normal zamanda ne kar oldunu hastalın yanı kanamanın 3. Gunu en ıyı bellı olyuyor bu yuzden ıstemıstır.

ya ben de hormon testi yaptırmak istiyodum ..adetin 3. günü olduğunu şimdi öğrendim...yarın 3. günüm..ama o gün yok denecek kadar az olurum ki ..
tüylenme ..aşırı sancılı adet için görünücektim...doktor tanıdık olduğundan aylardır gidemiyorum zaten:S

sıkıştırılmış idrar testi benim bildiğim kadarıyla yaklaşık 2 litre su içtikten sonra yapılıyor bu şekilde ultrasonla bakıyorlar yumurtalıklarına.
hormon tahlilinde ise adetin 3. günü ne kadar kanama olduğu önemli değil,o günki hormonal durumu incelemek istiyor doktor ,bu yüzden kolundan kan alarak hormon tahlili yapıyorlar ve doktor bu tahlili benden sabah aç karna istedi gerçi dün saat 11.50 ye kadar beklemek zorunda kaldım yağmur nedeniyle hastaneye geç kaldığımdan..neyse sonuçta hormon testim normaldi ve doktor bir dahaki adet periodum için yeni bir test daha istedi bir dahaki ay da onu yaptırıcam.bir de dün tesadüfen fark ettim mememde bir kitle vardı onun için de meme usg si istediler ,hastane meme usg si için 30 L. istiyormuş şaşırdım çünkü daha önceki usg lerde hiç para istenmedi(üniversite hastanesi) sizce bu meme usg si için her hastanede ekstra bir ücret ödeniyo mu böyle?yoksa kayıt kısmındaki adam beni kafaladı mı :P

sonce cim sıkıştırılmış idrar testi nedir acaba ve niçin yapıldı sana bu beni bi aydınlatabilirmisin zahmet olmazsa....

canım sıkıştırılmış idrar testiinde yumurtalıklarına ve rahim içine ultrasonla bakıyolarr. aç karnaa bol bol su içiriyolar tuvaletini yapmıyosunn tabii. idar kesenn sıkıştırdığıı içinn rahimi ve yumurtalıklarıı ultrasonla daha iyii içeriyii görüyolarr. kist felan varsadaa anında görülüyoo zatenn. bende rahim ağzında küçük bi kist çıkmışştıı idrar testinde ama hiç bir sorun teşkil etmediğii önemli bişey olmadığıını söyledii doktorumda. canımm biz bebek istiyoruzz korunmadığımız haldee olmadıı . sürekli doktorada gitimm hiç bir sorunn çıkmadıı ikimizdede. ama allah nasip etmedii. saati vakti değilmiş demekki. ben şubattan berii adet düzensizliği yaşamaya başladımm 40- 45 günde bir olmaya başlamıştım. adet düzensizliği içinn gitim doktoraa. testlerimm yapıldıı hepsii normall çıktıı. bu arada rahmimin ters olduğunuda öğrendimm. bununda çok normal olduğunuu 5 kadından birininn rahminin ters olduğunuu ama çoğuu kadınınn bunu bilmediğini söyledii doktorumm. bebek içinde sorun teşkil etmiyoo dedii. sen rahat olabilirsinn dedii. tahlil sonuçlarımı alıp doktora götürdümm doktorr herşeyy normall dedii. ilaç yazacaktıı tamm o arada bana sorduu bebk istiyomusunuzz dediii evet dedimm ozmann bebk tedaviisne başlayalımm dedii. folik asit( hemen başlayacaksın dedi) ,klomen( adetin 5 günü başlayacaksın 5 gün içeceksin dedi) ve progestan ( adetin 16 günü başlamamı söledi) verdi klomen e başladımm . bakalımm. hayırlısıylaa. allah umarımm ümitlerimi çabalarımı boşa çıkarmazz canımm. biraz uzun olduu canımm amaa böle iştee benimm yaşadıklarımm. seninn probleminn ne canımm??

Son düzenleme:
Ilk kez sizden duydum tahlıldn önce dıkkat edılmesı gerekn seylerı .tesekkurler

sıkıştırılmış idrar testi benim bildiğim kadarıyla yaklaşık 2 litre su içtikten sonra yapılıyor bu şekilde ultrasonla bakıyorlar yumurtalıklarına.
hormon tahlilinde ise adetin 3. günü ne kadar kanama olduğu önemli değil,o günki hormonal durumu incelemek istiyor doktor ,bu yüzden kolundan kan alarak hormon tahlili yapıyorlar ve doktor bu tahlili benden sabah aç karna istedi gerçi dün saat 11.50 ye kadar beklemek zorunda kaldım yağmur nedeniyle hastaneye geç kaldığımdan..neyse sonuçta hormon testim normaldi ve doktor bir dahaki adet periodum için yeni bir test daha istedi bir dahaki ay da onu yaptırıcam.bir de dün tesadüfen fark ettim mememde bir kitle vardı onun için de meme usg si istediler ,hastane meme usg si için 30 L. istiyormuş şaşırdım çünkü daha önceki usg lerde hiç para istenmedi(üniversite hastanesi) sizce bu meme usg si için her hastanede ekstra bir ücret ödeniyo mu böyle?yoksa kayıt kısmındaki adam beni kafaladı mı :P
sigorta hastanelerinde ücret alınmıyor.

yani üniversite hastaneleri usg gibi işlemler için bir ücret mi talep ediyor? sebep nedir ki?

merhabalar.... ben aranıza yeni katıldım ... 1.5 yıllık evlıyım be 8 aydır korunmuyoruz .. bu zaman zarfı ıcınde bırde kıst amelıyatı oldum sol yumurtalıgımın yarısını almak zorunda kaldılar..ve hala bebek sahıbı olamadım. inanın cok kötu durumdayım yarın hormon testı yaptıracagım eskısehırde sonucları merak edıyorum...benım sorum su adetın 3. gunu hormon testı yaparken neler yapıyorlar.. alttan muayene yok dimi :((((

Back