• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hormon Testi ve İlaç Etkileşimi

mortingen

Jolly Joker
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
1
0
36
İstanbul
Herkese Merhaba :)

Siteyi uzun süredir misafir olarak takip ediyordum ve gerçekten buradaki üyelerin birbirlerine çok yardımcı olduklarını gördüm, bu çok hoşuma gitti. Biraz geç oldu fakat ben de aranıza katıldım sonunda :) Vee ilk sorumla size birşey danışacağım umarım fikriniz vardır :/

23 yaşındayım ve kendimi bildim bileli düzensiz adet görüyorum. 3 aydır adet görmediğim için Doktora gittim ve 2 cm lik kis olduğunu fakat çok önemli olmadığını belirtti. Bana bir ilaç verdi o ilaç benim adet görmeme sebep olacakmış. Adetin 3.günü de yaptırmam gereken birkaç test verdi. Bugün aç karnına kan testini yaptırdım. Değerlerim:

E2 : 64 (Normal değer 20-75)
FSH (ELISA) : 8.89 (Normal Değer 3.85-8.78)
LH : 15.07 (Normal Değer 2.12-10.89)
Prolaktin : 9.26 (Normal Değer 2.74-26.7)
sTSH : 1.31 (Normal Değer 0.34-5.60)

Lh değerim biraz yüksek çıkmış haftaiçi sonuçlarımı götüreceğim fakat çok kafama takıldı. Bu değerlere bakıp Polikistik over denilebilir mi? Bir de yaklaşık 1 senedir antidepresan ilaç kullanıyorum bunun da değerler üzerinde bir etkisi olur mu? Bilen, fikri olan, yardımcı olabilecek var mıı?

Back