• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hormon tedavisi ile tüylerden kurtulmak mümkün..

banada doktor pcos ile ilgili diane35 yazmıştı bir yıl önce.bende safa saf bende tüylenme var.bülent ersoy gibileri nasıl kadın oldular.onların kullandığı tüy dökücü haplardan istiyorum dedim.onlar erkekken kadıno ldular.bense bayanım.ben de tüylerden kurtulmak isityorum dedim.komediydi.doktor nasıl da güldü bana.neyse 6 ay kullandım dianayı ama hiç bişi dğeişmedi.adet düzenim bozuktu düzelmedi yine.tekrar gititğimde doktora bu seferki genç biriydi.yasmin önerdi.diana35 önermiyoruz artık dedi.yasmin yazdı.bu daha organik,kilo alımıda yapmaz dedi.rapor isteyin doktorunuzdan.raporla çok ucuza geliyor.ben kullanıyorum.adet düzenim yerin oturdu gibi.birde burda gördüğüm saraçoğlunun kürünü deneyecğeim bakalım ne sonuç alacağım.
 
hormon tedavisiyle tüylerden kurtulmak mümkün değildir
tüylere etkisi;yeni tüy oluşumunu engellemektir sadece ..
 
Diane için hiç iyi şeyler yazılmamış:1shok: Yaklaşık 2ay kadar önce doktora gittim adet düzensizliğim ve aşırı tüylenme nedeniyle...Diane35 i verdi 3kutu yazdı 3ay sonra gel dedi.2 kutuyu bitirdim bile ama eğer yararlı değilse ve ileride kanser riskini arttırıyorsa neden bunu yazdıki doktor sonuçta bilmesi gerekmiyor mu fisfisfis Bana işe yarıyor gibi geldi geçenki adetim 3 gün erken bile oldu.Aslında erken olmasıda iyi değil ama demekki ilk zamanlar böyle oluyormuş diye düşünmüştüm...Bilmiyorum kafam çok karıştı ama korkmaya da başladım açıkçası :bbo: Annem geçen sene rahim kanserine yakalandı...ananem göğüs kanserinden vefat etti :çok üzgünüm: off senağlama Eğer gerçekten zararı varsa ne diye veriyolar bu ilaçları...
 
slm arkadaşlar.. ben de prolaktinim yüksek olduundan hormon tedavisi görmüş biri olarak sölüorum ki tedavinin ne yazık ki çıkmış tüylere hiç faydası dokunmuor:delphin: doktor bana tedaviş olman yeni tüy çıkışını önler, eskilerinin dökülmesini kesinlikle sağlamaz dedi ama bende zaten ergenlikte çıkan tüylerden sonra yeni tüy çıkmadı. benim sorunum tüylerimin ince olması ve lazer epilasyondan fayda göremicemin sölenmesi, bazen bu yüzden keşke kalın olsalardı diorumm:bbo:
 
ben de 1 yıl kadar önce hormon testi yaptırdım ama ultrasona girmedim, kan testi yapıldı yalnızca. sonuçlara göre yaklaşık 5 ay boyunca dostinex ve diane 35 kullandım.pek de bi değişiklik olmadı açıkçası bi süreliğine adet düzenim bozuldu hatta bu diane yüzünden.2 ay kadar adet görmedim bi ara.neyse 5 ay sonra bıraktım.şimdi herşey eskisi gibi.tabi kişiden kişiye göre değişiyo etkileri.bende hiçbir yan etkisi de olmadı.hiçbişey olmadı kısacası:)

cnm bişey sormak istiorum.. sanırım dostinex kullanma nedenin prolaktin yüksekliği.. ilacı kullandıktan sonra tamamen normal seviyeye geldi mi değerlerin? çünkü bildiim kadarıyla o ilaç kullandıkça işe yarıor bırakınca gene yükeselebilior, nitekim bende öle oluor:delphin: ben kullanırken çok düşüordu bırakınca da çıkıordu.. şimdi ara ara kullanıorum.. bi soru daha, sende de tüyler ince miydi?? a.s.
 
Az önce aklıma geldi ve biraz araştırdım.bulduğum bir yazıyı sizinle paylaşmak istedim.

Kadınların vücutlarında görülen aşırı tüylenmeden kurtulmak için, sebeplerini ve tedavi yöntemlerini bilmek gerekiyor.

Cilt güzelliğini bozan pek çok faktör var. Bazı nedenlerle kadınların vücudunda görülen tüylenmeler de bunlar arasında. Tüylenmenin nedenleri araştırılırken önce hormon testleri yapılıp, kandaki androjen ve diğer hormonların seviyeleri belirlenmelidir. Ayrıca yapılan ultrason incelemesi ve özel radyolojik incelemeler ile varsa yumurtalık veya böbrek üstündeki tümörler tesbit edilmelidir. Vücudundaki tüyler artan insanların mutlaka doktora görünmesi gerektiğini söyleyen Doktor Murat Taşdemir, aşırı tüylenmenin nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlatıyor:

Normal kıl büyümesi: Kıllar, derinin altında ‘folikül’ adı verilen kökten büyür ve kıl derinin üzerinde kalan kısmı alındığı halde kökü durduğu sürece büyümeye devam eder. Erişkinlerde iki tip kıl bulunuyor. Birincisi kadının yüzünde, göğüslerinde bulunan ince, renksiz ve kısa olan kıllar. İkincisi ise, hem kadın hem de erkeklerin başında, koltuk altında ve cinsel bölgelerinde bulunan sert, uzun ve koyu renkli kıllar. Ön kol ve bacakların dizden aşağılarındaki kılların sayısı hormonal durumdan bağımsızdır.

Yüzde ve vücutta tüylenme: Kandaki androjenlerin (erkeklik hormonu) artması, tüylenmeyi ortaya çıkarır. Androjenler, ince, zayıf ve kısa olan tüylerin, sert uzun kıllara dönüşmesine neden olur.

Menopoz: Kadınların menopoz dönemlerinde, yumurtalıklardan östrojen (kadınlık hormonu) sentezi azaldığı halde, androjen sentezi devam eder. Bu da, kıllanmaya neden olabilir.

Genetik: Annesinde aşırı tüylenme olan kişilerde görülme olasılığı yüksektir.

İlaçların yan etkileri: Erkeklik hormonları veya androjenik özellikler gösteren ilaçlar alan kişilerde aşırı tüylenme görülebilir.

Polikistik over hastalığı: Yumurtalıklarda kist oluşup, erkeklik hormonlarının fazlaca üretilmesine neden olur. Aşırı tüylenme, düzensiz yumurtlama, adet düzensizlikleri, kısırlık ve şişmanlık görülür.

Yumurtalık tümörleri: Androjen salgılayan tümörler aşırı tüylenme yapar.

Adrenal bozuklukları: Androjenler böbrek üstü bezinde de üretilir. Böbreküstü bezlerin büyümesi fazla androjen üretilmesine ve aşırı tüylenmeye neden olur.

Tıbbi tedavi: En çok doğum kontrol hapları kullanılır. Bu haplardaki östrojenler, karaciğerde androjenlere bağlanarak onların etkisini azaltır. Diğer bir ilaç olan ‘Spiranolakton’ androjenlerin ciltteki etkisini engeller. Böbrek üstü bezlerinin hastalıklarına bağlı aşırı tüylenmenin tedavisinde ise kortizon kullanılır. Son yıllarda GnRH analogları denilen bir grup ilaç ile yumurtalıklardan androjen salınımını engellenerek aşırı tüylenme tedavi ediliyor. Hormon tedavisi ile de yeni tüy çıkması engellenir. Önceden çıkan tüyler hormon tedavisi ile dökülmez, tedavinin bitiminden sonra epilasyon uygulanarak yok edilir. Hormon tedavisine başlandıktan sonra ortalama 1-2 yıl sonra ilacın dozu azaltılarak tüylenmenin tekrarlaması halinde ilaca devam edilir.

Aranızda hormon tedavisi gören varsa bilgilerini paylaşabilir mi ? sitede bir çok yazı okudum ama ben bu yöntemi kullanarak kalıcı olarak tüylerden kurtuldum diyen sayılı kişi var ve inanasım gelmiyor.Tam olarak bilgim yok ama tüylerin çıkmasını sağlayan hormonlar çalıştığı sürece karınca yumurtası yağı yada bioder gibi ürünlerin ne şekilde bir yararı olur bilemiyorum.yazıda da dediği gibi hormon tedavisine başladıktan sonra bu tür şeyleri kullanmak daha mantıklı bence.


İŞTE BUDUR AÇIKLAMA kaydirigubbakcemile5
ÖNCELİKLE NEDEN BELİRLENİP TEDAVİ YAPILAMLI YOKSA YAPILAN TÜM EMEKLER BOŞADIR..
İĞNELİ VE LAZER ÇIKAN TÜYLER İÇİN EN UYGUN YÖNTEMDİRkaydirigubbakcemile2
 
kızlar ben bu dogum kontrol haplarını ortaokul sonda adet düzensizliginden kullandım şimdii gögsümde kist (fibredenom)var..sebebinin o oldugunu düşünüyorum..dogum kontrol hapları çok iyi değill heleki cinsellik için kulanan hanımların dikatt etmesi gerekiyor..
 
pcos deyip gönderiyorlar herkesi
aslında bu hastalık değil
tıpta bir tabir vardır
hastalık yoktur hasta vardır diye
gördüğüm şu ki herkesin hikayesi şikayeti hormon sonuçları farklı
ama ülkemizde ve dünyada koruyucu hekimlik yerine tedaviye yönelik hekimlik yapıldığından herkesi bir kategoriye sokup aynı ilaçları veriyorlar
halbuki herkesin durumu farklı
tedavisi de ona göre olmalı
öncelikle neden olduğu üstünde durulmalı ama bu konu hiç önemsenmiyor!
hastalığın nasıl çıktığı araştırılırsa tedavi ona göre planlanır ve kür şansı yükselir
pcos konusu tanısı hala tıpta bile tartışmalı doktorlar arası inanılmaz ekol farkı var
birinin dediğini öteki kabul etmiyor
herşeyden önce insan kendini bilir
yediğimizden içtiğimizden midir bilinmez tüylenme kısırlık adet düzensizliği tavan yapmış durumda
öncelikle doğal beslenme,egzersiz gibi temellere yönlenmeliyiz
ilaç ilk seçenek oluyor maalesef ve herkes mucize bekliyor hele ki kronik bir hastalıksa bu insanı yıpratıyor gerçekleşmeyince
çok zor biliyorum ama sabır ve moral yüksekliği gerekli hepimiz için çünkü şu an bu hastalık yeterince araştırılmıyor kanımca ve tek seçenek doğum kontrl haplarıymış gibi tedavi edilmeye çalışılıyor
umalım ki yeni yöntemler bulunsun ama önce kendimizden başlayalım
sağlıklı beslenme gibi..
 
merhaba ben adet düzensizliği ve tüylenme için kadın doğuma gittim bana bi kaç test falan yaptı o sonuçlara baktı bi daha ki ay yine gel adetin 2 ve 3 üncü günü kan ver dedi acaba gidip yaptırsam mı yoksa direk lazerle tüylerden kurtulmaya mı çalışsam yardımcı olursanız sevinirim :):1:
 
Her tüylü insan hormon bozukluğundan şikayetçi olmayabiliyor.

Veya hormondan öte PCOS hastaları da tüylenmeden şikayetçi olabiliyor ki bu ha diyince tedavi edilebilen birşey de değil.

Hormon ölçümü elbette yapılmalı ve sıradışı bir durum varsa önlem alınmalı ama demişsiniz ki "tüylerin çıkmasını sağlayan hormonlar çalıştıkça hiç yöntemden sonuç alınabileceğini düşünmüyorum."

Tüylerin çıkmasını sağlayan hormonun düşüklüğü de bir dengesizliktir.Eğer bunda bir aşırılık varsa tedavi edilmelidir.Hormonun normal seviyesini bozarak tedavi edilemez zaten tüylenme.

Ben bir yöntem deneyerek tüylerimden kalıcı şekilde kurtuldum diyenlerdenim.Hala uygulamam devam ediyor,ve hala fayda görüyorum.Ve PCOS'luyum.

Tüylerinizden nasıl kalıcı br şekilde kurtuldunuz cvplarsanız çok sevinirim
 
Her tüylü insan hormon bozukluğundan şikayetçi olmayabiliyor.

Veya hormondan öte PCOS hastaları da tüylenmeden şikayetçi olabiliyor ki bu ha diyince tedavi edilebilen birşey de değil.

Hormon ölçümü elbette yapılmalı ve sıradışı bir durum varsa önlem alınmalı ama demişsiniz ki "tüylerin çıkmasını sağlayan hormonlar çalıştıkça hiç yöntemden sonuç alınabileceğini düşünmüyorum."

Tüylerin çıkmasını sağlayan hormonun düşüklüğü de bir dengesizliktir.Eğer bunda bir aşırılık varsa tedavi edilmelidir.Hormonun normal seviyesini bozarak tedavi edilemez zaten tüylenme.

Ben bir yöntem deneyerek tüylerimden kalıcı şekilde kurtuldum diyenlerdenim.Hala uygulamam devam ediyor,ve hala fayda görüyorum.Ve PCOS'luyum.
Çok çok önce yazmıssınız belki görürsünüz nasıl kurtuldu nuz?
 
Back