• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hormon sonuclarindan anlayanlar bakarmisiniz?

Guuunisigi

“Küllün min indillah”
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2020
360
355
23
Merhaba adetimin 3. Gününde yaptırdığım kan testi ve vajinal ultrason sonuçlarından anlayan var mi?
Dün doktora göstermiştim ultrasonu ama tutup ultrason çeken kisiye gösterip. Zaten hsg çekileceksiniz bir dolu kağıt verdi onları da yaptırdıktan sonra gelin dedi. Çocuk istiyoruz birde kist var.
Screenshot_20200226-112758_Drive.jpg
Screenshot_20200226-112814_Drive.jpg
Screenshot_20200226-112929_Drive.jpg

Yardımcı olursanız sevinirim.

Buda ekim 2019 da çıkan sonuçlarım. Yardım lütfen

Eklentiler

• 20200226_122905.jpg
    20200226_122905.jpg
    85,1 KB · Görüntüleme: 58
merhaba sağ overde 11 folikül, solda 4 folikül+birde çikolata kisti görünüyor. rahim kalınlığı olması gereken kalınlıkta, bunun dışında kan tahlillerinizde bir sıkıntı yok. geçmiş olsun :)

merhaba sağ overde 11 folikül, solda 4 folikül+birde çikolata kisti görünüyor. rahim kalınlığı olması gereken kalınlıkta, bunun dışında kan tahlillerinizde bir sıkıntı yok. geçmiş olsun :)
Ayy çok sevindim şuan 🤭 peki foliküler zararsız biseyler mi engellemez heralde değil mi gebeliği çikolata kisti gibi zaten çikolata kistimde kuculmuussss sağ taraftada vardı kistim evirdi çevirdi bakti karnıma bastırdı vajinal ultrason kesindir değil mi adetliyken saklanmamıştır heralde. Sağda yok dedi ama sag da agrim oluyor arada. 2018den bu yana güzel gelişmeler 44.34mm soldu. Sağda 49.39mm idi endometrium 4.9 uterus 83.41di güzel o zaman kötü değil 😅

Ayy çok sevindim şuan 🤭 peki foliküler zararsız biseyler mi engellemez heralde değil mi gebeliği çikolata kisti gibi zaten çikolata kistimde kuculmuussss sağ taraftada vardı kistim evirdi çevirdi bakti karnıma bastırdı vajinal ultrason kesindir değil mi adetliyken saklanmamıştır heralde. Sağda yok dedi ama sag da agrim oluyor arada. 2018den bu yana güzel gelişmeler 44.34mm soldu. Sağda 49.39mm idi endometrium 4.9 uterus 83.41di güzel o zaman kötü değil 😅
folikül olmasa gebe kalamassın zaten :) onlar geriden gelen yumurtaların. Şu an gebeliğe engel bir sıkıntı görünmüyor. Ne zamandır istiyorsun , ilaç ne kullandın ya da tedavi ?

folikül olmasa gebe kalamassın zaten :) onlar geriden gelen yumurtaların. Şu an gebeliğe engel bir sıkıntı görünmüyor. Ne zamandır istiyorsun , ilaç ne kullandın ya da tedavi ?
Öylemi 😅 kusura bakma bilmiyordum. 6 aydır istiyoruz. 1 sene düşünmüyordum. Tedavi olmadım doğum kontrol hapı kullanmadım eşim korundu.
Sogan suyu hayit tohumu testere dişli aslan pençesi geçen ay 1 er bardak içtim hergun. Havuc yedim bal tarcin corek otu yuttum 1 hafta kadar. Yumurtlama zamanı bıraktım. keciboynuzu pekmezi esimle ikimizde yedik.
Bol bol dua ettim. Sonrada kimyasal geçirdim yeni.
Sen peki ? Kistin var mi

Çok teşekkür ederim 🌸 inşallah bu ay bu güzelliklerle olur 🤲🏻
AF: antral folikül demektir. Bu foliküllerin içerisinden bir tanesi daha hızlı gelişir öncü folikül olur ve döllenecek yumurta bu yumurta içerisindedir. Diğerleri genelde geriden gelirler ve döllenemezler çünkü olgunlaşamazlar. Olgun folikül genelde 15 mm ve üstüdür.

3. günde ultrason bakılmasının sebebi henüz AF'ler küçükken ( 4mm den büyük) daha büyük kistlerin tespitinin de kolay olması ve hormonların değerlerinin anlaşılmasıdır.

Hormon değerlerin ve kanser taraman normal çıkmış. FSH çok az yüksek ancak etkilemez diye düşünüyorum çünkü bir adet kistin varmış o yükseltiyordur. TSH normal yani tiroid.

Düzenli spor ve varsa fazla kiloları verirsen hemen hamile kalırsın sanırım.

Sigara varsa bırakmalısın acilen.

Günde 2 lt su iç

AF: antral folikül demektir. Bu foliküllerin içerisinden bir tanesi daha hızlı gelişir öncü folikül olur ve döllenecek yumurta bu yumurta içerisindedir. Diğerleri genelde geriden gelirler ve döllenemezler çünkü olgunlaşamazlar. Olgun folikül genelde 15 mm ve üstüdür.

3. günde ultrason bakılmasının sebebi henüz AF'ler küçükken ( 4mm den büyük) daha büyük kistlerin tespitinin de kolay olması ve hormonların değerlerinin anlaşılmasıdır.

Hormon değerlerin ve kanser taraman normal çıkmış. FSH çok az yüksek ancak etkilemez diye düşünüyorum çünkü bir adet kistin varmış o yükseltiyordur. TSH normal yani tiroid.

Düzenli spor ve varsa fazla kiloları verirsen hemen hamile kalırsın sanırım.

Sigara varsa bırakmalısın acilen.

Günde 2 lt su iç
Içim rahat etti gerçekten. Söylediklerine dikkat edeceğim yanitladigin için çok teşekkür ederim. 😊

Back