• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hormon sonuçları

Ececim

kızım abla oluyor
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2006
1.427
522
323
43
Hocam merabalar 9 yıllık evliyim yaşım 34, 7 yaşında bir kızım var. Aşılama yoluyla hamile kalmıştım. 5 yıldır korunmadan gebelik elde edemedik. Eşimin sperm değerleri normal ancak Dna Hasar %85 bunun için tedavi görüyor. Benim adetimin 3. günü yaptırdığım sonuçlarım:
TSH: 1.17
Estradiol: 50.81
FSH: 7.12
LH: 7.78
Prolaktin:23.43
Testosteron: 0.215
DHEA-SO4: 162.7
AMH: 1.30
17-OH Progestoron: 0.313
Serbest testosteron: 6.12 (doktorum bunun için bana aldactone verdi.)
adetimin 21. günü yapılan
progestoron: 6.22 (anlamı yumurta yok mu)
Hemen tedaviye başlamalıyım mı yoksa Dna hasarı için tedavi sonucunu beklemelimiyim kızım çok istiyor bir kardeşi olmasını.

Hocam merabalar 9 yıllık evliyim yaşım 34, 7 yaşında bir kızım var. Aşılama yoluyla hamile kalmıştım. 5 yıldır korunmadan gebelik elde edemedik. Eşimin sperm değerleri normal ancak Dna Hasar %85 bunun için tedavi görüyor. Benim adetimin 3. günü yaptırdığım sonuçlarım:
TSH: 1.17
Estradiol: 50.81
FSH: 7.12
LH: 7.78
Prolaktin:23.43
Testosteron: 0.215
DHEA-SO4: 162.7
AMH: 1.30
17-OH Progestoron: 0.313
Serbest testosteron: 6.12 (doktorum bunun için bana aldactone verdi.)
adetimin 21. günü yapılan
progestoron: 6.22 (anlamı yumurta yok mu)
Hemen tedaviye başlamalıyım mı yoksa Dna hasarı için tedavi sonucunu beklemelimiyim kızım çok istiyor bir kardeşi olmasını.

Sizin sonuçlarınız normal olduğu ve 7 yıl önce de aşılama ile hamile kalabildiğinize göre spermde sorun önceden de vardı. Malesef spermdeki DNA hasarını giderebilecek hiçbir kanıtlanmış bilimsel tedavi bulunmamaktadır. Sadece eşiniz sigara kullanıyorsa onu bir an önce bırakmasını öneririm. Diğer bütün kullandıklarınız malesef vakit kaybından başka size bir fayda sağlamayacaktır. 5 yıldır hamile kalamadığınıza göre daha fazla beklemeksizin tüm tetkiklerinizi getirdiğiniz taktirde tümünü inceleyerek gerçek sorunu bulup size yardımcı olabiliriz.

Back