• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hollanda'da viral olan 'başörtülü genç kız'

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Hollanda'da viral olan 'başörtülü genç kız'
Yusuf ÖzkanLahey, Hollanda
  • 59 dakika önce
Paylaş
Türk kökenli 17 yaşındaki başörtülü bir genç kızın, Leiden'deki hardcore punk konseri sırasında çekilen fotoğrafı Hollanda'da "viral" oldu.

Seyircilerin arasına atlayan başörtülü genç kızın eller üzerindeki görüntüsü, sosyal medya üzerinde en fazla paylaşılan ve üzerinde en çok konuşulan fotoğraflarından biri haline geldi.

151224161645_jan_rijk.jpg

Image captionJohn Coffey adlı grubun sosyal medya hesaplarından fotoğrafın 19 Aralık'ta Leiden'de çekildiği belirtilirken, 'barış' vurgusu yapılıyor.
Hollandalı hardcore punk grubu John Coffey'in Leiden kentindeki konseri sırasında fotoğrafçı Jan Rijk tarafından çekilen ve grubun sosyal medya hesaplarından da paylaşılan fotoğraf, kısa sürede Facebook ve Twitter'da yoğun şekilde paylaşıldı.

Fotoğrafçı Jan Rijk, "Kökeni ne olursa olsun, müzik insanları birbirine yakınlaştırıyor" diyor.

Rijk'a göre fotoğrafın geniş kitleler tarafından beğenilip, paylaşılması da bu yüzden.

17 yaşındaki genç kız, John Coffey grubu üyelerinin paylaşımı üzerine fotoğrafı görmüş ve Hollanda basınında yer alan haberlere göre, fotoğrafı çeken Jan Rijk'ı kendisi aramış, fotoğrafının geniş kesimlerce beğenilip paylaşılmasından memnun olduğunu belirtmiş.

Ancak genç kız ailesinin tepkisinden de çekindiğini anlatmış:

"Babam belki bu konuya sadece güler geçer, ama korkarım annem bir daha konserlere gitmeme izin vermez. Müslüman toplumda hardcore punk müziğe biraz da olsa tuhaf bakarlar..."

jan Rijk'ın daha önce de bir konser sırasında seyircilerden birinin fırlattığı bir şişesini havada yakalayarak içen bir grup üyesinin fotoğrafı yaygın biçimde paylaşılmıştı.
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/12/151224_hollanda_viral_foto

Size ne allah aşkına. Birileri kadınları kalıba sokmaktan vazgeçecek mi artık? Daha 17 yaşında kız. Çocuk yaşta. 18 ini doldurmamış. Bu şekilde deşifre edilmesi yakışık alıyor mı?
deşifre olayı değil canım, kız memnun halinden, haberden anladığım kadarıyla pozitif anlamda popüler olmuş foto
17 yaşındaki genç kız, John Coffey grubu üyelerinin paylaşımı üzerine fotoğrafı görmüş ve Hollanda basınında yer alan haberlere göre, fotoğrafı çeken Jan Rijk'ı kendisi aramış, fotoğrafının geniş kesimlerce beğenilip paylaşılmasından memnun olduğunu belirtmiş.

deşifre olayı değil canım, kız memnun halinden, haberden anladığım kadarıyla pozitif anlamda popüler olmuş foto

Evet zaten neyse ki hollanda dalar. Türkiyede olsa yazık olurdu kıza bu olaydan sonra. Ki oldu da daha önce. Devlet büyükleri bile işleri yokmuş gibi çıkıp ayıpladı başörtülü kızı. Kız memnun ama olmaya da bilirdi. Sırf başörtülü diye bu şekilde gündeme getirilmesini yanlış buldum.

Evet zaten neyse ki hollanda dalar. Türkiyede olsa yazık olurdu kıza bu olaydan sonra. Ki oldu da daha önce. Devlet büyükleri bile işleri yokmuş gibi çıkıp ayıpladı başörtülü kızı. Kız memnun ama olmaya da bilirdi. Sırf başörtülü diye bu şekilde gündeme getirilmesini yanlış buldum.

foto, "Kökeni ne olursa olsun, müzik insanları birbirine yakınlaştırıyor" başlığıyla paylaşılmış bence hem dinler hem de ırk anlamında pozitif birleştirici bi mesaj verilmeye çalışılmış ama yanlış anlamalarada müsait tabii, her görüşe saygı duyarım, beni rahatsız etmedi bu foto, ben verilmek istenen mesaja göre değerlendirdim

ama dediğim gibi farklı değerlendirmelere oldukça açık tabii

Kişi başörtülü olur makyaj yapar, kişi başörtülü olur konsere de gider içkili ortamda da bulunur doğal görüyorum. Açıkçası yadırgamıyorum kendi inanç sistemindeki kurallardan birini yaparken birini ihmal edebilir. Mesela kimse başörtülü ama yalan söylüyor demez sırf daha görünür olduğu için bu durum eleştiriliyor ve çelişki olarak görülüyor halbuki farkı yok. Bırakın insanlar istedikleri gibi davransın.

Back