Hollanda'da nişanlandım ,resmi nikah yaptım ama nişanı attım..

duyguud

HeR şEy çOk GüZeLL.......
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
957
7
hollanda'ya nişanlandım resmi nikah yaptım ama nişanı attım..
mrb arkadaşlar...ben uzun süredir üyeydim ama interneti kapattırdığımız için giremdiyodum. herneyse asıl konu şu ben hollanda'ya nişanlandım ve nişandan 3 4 gün sonra resmi nikah yapıldı yani yapılması gerekiyomuş oturuum alabilmek için neyse yaptık resmen evlendim yanii ama ben nişanı attım nişandan 1 ay sonra yaklaşık 7 ay oluyo boşanma davası açtm, bu ay mahkemem var..sizden bu konular hakkında bilgi almak istiyorum sizin de çevrenizde böyle olaylar oldumu lütfen yardım edin sizce biter mi ilk mahkemede bildiğiniz bişeyler varsa lütfen benide bilgilendirin..şimdiden tşkler

bu olayın çok sık olan birşey olmsına şaşırıyorum senmi hollandada yaşıyordun yoksa nişanlınmı yani senmi gidip hollandada nikah yaptın nişanlınımı getirttn hollandada yaşayabilmesi içn cnm

ben türkiyedeym o hollandadaydı o buraya geldi nikah için orda oturum alabilmem için bikaç ay önceden nikah yapılması gerekiyomuş resmi işlemler için..çevrenizde var mı bu durumu yaşayan?

oturum falan kalmadı attım nişanı zaten 7 ay oldu...ben boşanma sürecini soruyorm çevrenizde bu tür olaylar oldu mu diye

okuldan bir arkadasımda resmi nikah yapmış karsı tarafın aldatması
sonucu nişanı atmıştı bildiğim tek sey
2 sene sonunda resmen boşanmasıydı..
tabi 2 sene sürecinde neler oldu bitti ayrıntılı bilmiyorum

neden boşanma davası açtın ki evlenme gerçekleşmedigi için sen nikah iptal davası açacaktın birkaç sahitle nikah hariç hiçbirşeyin gerçekleşmedigini ispatlayarak boşanma degil evlenme akdinin iptalini isteyecektin (benim bildigim biri hem nikah iptal davasını kazandı hem de kadını toplum içinde küçük duruma düşlürmekten 15,000 manevi tazminat kadının adli tıp istemiyle bakira raporu olmasına karşılık yani adam ellemese de çatır çatır adamın maaşından kesiliyor)
neyse artık geçmiş karşı tarafla anlaşarak boşanmazsan karşılıklı birrarya gelşerek hakimşn karşısında el sıkışarak ayrılıgı yapamazsanız boşanmak mümkün degil yani vekeletiyla avukatıyla filan degil kendi duruşmaya gelecek(2yıldır boşanamayan ve nikah memurlugunda 15ay çalışmış biri olkarak yazıyorum) ve inş Allah T C VATANDAŞI olarak evlenmişsinizdir yoksa işiniz daha da güçleşirrrrrrrr

ben de resmi nikahtan 2 hafta sonra ayrılmıştım ama 2 mizde türkiyedeyiz. yurdışından türkiyeye mahkemeye gelmesi gerekiyo sanırım. bizim 2 ay sonraya vermişlerdi mahkeme tarihini ve 10 dk da boşanmıştık. çok kolay oldu Allaha şükür.
sizinde hemen biter inş. ama mahkemeye 2 nizde gelip, evlenmediğinizi falan anlatırsanız ve bibirinizden hiçbirşey talep etmezseniz hemen biter sanırım.

ayni seyi bende yasadim
9 ayda bosanabildim
karsi taraf razi olmadi bosanmaya
moral bozulcak bisey degil ama iste
karsi taraf bosanmaya razi olmadigi zaman sorun oluyor
sana tavsiyem tazminat davasi ac ve ancak anlasmali bosanma karsiliginda tazminattan vazgecerim de
allah yardimcin olsun

hepinize teşekkür ederim kızlar yardımcı olsuğunuz için..
biz anlaşmalı boşanıyoruz zaten anlaşamadık nişandan sonra kimse de bi sorun çıkarmıyo çok şükür mahkeme bu ayda kendisi gelir mi onuda bilmiyorum görüşmüyoruz çünkü..
inşallah kendisi gelir vekalet falan göndermez bitsin istiyorum artık..
1.5 ay nişanlı ve resmi nihahlı kaldık sadece oturum alabilmek içindi zaten aramızda tabiki bişey geçmedi formalite bi evlilikti

tazminat davası açabiliyomuyum öyle bi sorun çıkarırlarsa, sonuçta nişanı atıp boşanmak isteyen benim,hemde benim tazminat dava açmak gibi bi hakkım oluyo mu?

bi sorum daha olacak..
çok soru sordum biliyorum ama:):)
nişanda takılan ziynetlerin hepsini mi verceğim yoksa yarı yarıya mı olacak onuda bilmiyorum..sonuçta ben 7 aydır resmi olarak evliyim ve babamın sigortasından da yararlanamıyorum madur oldum kendimde çalışmıyorum zaten.bide nişanda eğer resmi nikah yapmassanız gelmiycez diye tehtit etmişlerdi bizde mecburen kabul etmiştik kartlar falan dağıtılmıştı bütün hazırlıklar yapıldı diye mecburen nikah yapıcaz demiştik..
nişanı atar atmazda altınları istediler vermedik biz boşanmadan olmaz diye..
sizce altınların tamamını vermelimiym yoksa yarısını mı.??
yani sizlerin başından geçtiyse yada bi yakınınızın yardımcı olur musunuz böyle bi hakkım var mı benim?

evet davayi acmis olmana ragmen tazminata cevirebilirsin
ben normal dava acmistim karsi taraf razi olmayinca tazminata cevirdim
tabiki karsi tarafta bana tazminat davasi acti utanmadan
ben bir de hata yaptim hala ona yaniyorum bana avukatin biri dediki evlilikte bir sene beklemen gerek acmak icin
davayi megerse o sadece gercek evlilikler icin gecerliymis yanlis bilgi sonucu tam bir sene evli kalmak zorunda kalmistim
altin olarak ne takildi bilmiyorum ama cok fazla bisey takilmamisti bana
tek tas yüzük iki bilezik cegrek altin vardi 20 tane sahsen geri vermedim
geride istemediler benden
senin vicdanina kalmis bisey aslinda vermek istemiyorsan vermezsin
cünki bi yerde adin bosanmisa cikicak ona sayin diyebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…