Hollanda Paylasim Alani(Tanisma)

Selam arkadaslar..alin size bir gurbetci daha:)))

Bende uzun yillardir hollandada yasiyorum...sizinle ayni hisleri paylasiyorum...Sansliyim cunki ailemd yanimda..onlar olmasaydi bu memlekette oyl kolay kolay cekilicek biryerde degil hani.

Nekadar adaptede olsaniz..dili nekadar iyi bilirseniz bilin bence herzaman birseyler eksik...

Mumkun olsada degistirebilsek...degilmi?

optum sizi kizlar

arkadaşlar hollandada ingilizcemi yoksa hollandacamı konuşı-uluyor.ingilizce bilmek işe yararmı?birde oğlum 6 yaşında türkiyede okul öncesi yani anaokula gidiyordu.şubat ayı gibi gelsek hollandaya,oğlumu nereye kayıt yaptıracağım.hollandada okul tatilleri nasıl?okullarda türk öğrenci sayısı nasıl?oğlum yabancı dil bilmediği için dışlanır diye korkuyorum..teşekkürler..işallah arkadaşlar geldiğimde görüşürüz..

Selam halek..

canim hollandada hollandaca konusuluyor evet..ingilizce bilmenin tabikide faydasi var ilk etapta insalarla en azindan ingilizce diyalog kurabilirsin. Oglusun varmis 6 yasinda..muihtemelen burdada ilk sene anaokuluna kaydini yaptirabilirsin..sene ortasindada kayit ediliyor..problem olucagini sanmiyorum. Tabii cocugu olan arkadaslar sana daha iyi bilgi verebilirler bu konuda.

Bu arada..hangi sehre geliceksiniz burda?? Kolay gelsin diyorum size..insallah umdugunuz gibi olur hersey.

sevgiler

biz nasip olursa şubat yada mart gibi geleceğiz.eşimin işi hangi şehirde olacak şu an bilmiyorum ama,bizim oturacağımız yer rotterdam olabilir.
arkadaşlar bi sorum daha olacak hollandanın en güzel şehri,yaşanabilecek şehri,hareketli ve alışveriş yerlerininde olduğu şehri neresi?amsterdam eşimin işine biraz uzakmış,roterdam eşimin işine yakınmış..şehir seçme hakkımız var gibi..siz bana nereyi tavsiye edersiniz.
hollandada türk okulları varmı?yada okullarda türk çocukları çokmu?
çok sağolun.sorularım biraz acemice ama?herşeyi merak ediyorum ve panik halindeyim.daha önce bir yıl isviçre lozanda yaşadık.oranın huzurunu ve güzelliğiniçok sevdik.hollandatyada alışırız heralde ama?

SLM HOLLANDADA YASAYAN DOSTLARIM.BENDE SIZIN GIBI O ÜLKEDE 5 YIL YASADIM.R'DAM KENTINDE.5 YILIM ORDA ZEHIR GIBI GETI.HIC SEVEMEDIM O ÜLKEYİ.EN SONUNDA ALLAH YUZUME GULDÜ ÜLKEME GERİ DÖNDÜM.VE CANAKKALEDEN DÜNYANİN EN İYİ İNSANI İLE EVLENDIM.1.BUCUK YILLIK EVLIYIM.7 AYLIK HAMİLEYIM.ANNE OLACAGİM ALAHIN İZNI ILE.ORDA GECEN YILLARIMA COK ÜZÜLÜYORUM.ALLAH SİZLERE YARDIM ETSIN.AMA HAYAT SARTLARI SIZLERINDE ORDA YASAMASI GEREKTIGINI SÜRÜKLEDİGİ ICIN ORDA YASAMAK ZORUNDASINZ.ÜZÜLMEYIN BEN SİZİN YERINIZE DE ÜLKEMDE BOL BOL TEMIZ HAVA CEKERIM.

ARKADASLAR,SİZDEN BİR RİCAM OLACAK.EVLENDIM AMA BIR TAKIM HOBI HASTALIKLARIM HALA DEVAM ETMEKDE. ISZDEN BIR RICAM!!!

NOKİA 6280 NIN PESİN FİATINI ÖGRENE BILIRMISNZ BENIM BENIM? YENISININ FİATİNI VE IKINCI ELDE VARSA TEMIZ ONUN FIATINIDA ÖGRENIRSENZ COK SEVINIRIM.ORDA PESIN DAHA UCUZSA BELKI NL DEN ALIRIM.NEYSE ARKDSLAR UMARIM BANA YARDIMCI OLURSNZ.SAGLICAKLA KALIN.AYSE TEKKELİhihoyyythihoyyythihoyyyt

SLM HOLLANDADA YASAYAN DOSTLARIM.BENDE SIZIN GIBI O ÜLKEDE 5 YIL YASADIM.R'DAM KENTINDE.5 YILIM ORDA ZEHIR GIBI GETI.HIC SEVEMEDIM O ÜLKEYİ.EN SONUNDA ALLAH YUZUME GULDÜ ÜLKEME GERİ DÖNDÜM.VE CANAKKALEDEN DÜNYANİN EN İYİ İNSANI İLE EVLENDIM.1.BUCUK YILLIK EVLIYIM.7 AYLIK HAMİLEYIM.ANNE OLACAGİM ALAHIN İZNI ILE.ORDA GECEN YILLARIMA COK ÜZÜLÜYORUM.ALLAH SİZLERE YARDIM ETSIN.AMA HAYAT SARTLARI SIZLERINDE ORDA YASAMASI GEREKTIGINI SÜRÜKLEDİGİ ICIN ORDA YASAMAK ZORUNDASINZ.ÜZÜLMEYIN BEN SİZİN YERINIZE DE ÜLKEMDE BOL BOL TEMIZ HAVA CEKERIM.

ARKADASLAR,SİZDEN BİR RİCAM OLACAK.EVLENDIM AMA BIR TAKIM HOBI HASTALIKLARIM HALA DEVAM ETMEKDE. ISZDEN BIR RICAM!!!

NOKİA 6280 NIN PESİN FİATINI ÖGRENE BILIRMISNZ BENIM BENIM? YENISININ FİATİNI VE IKINCI ELDE VARSA TEMIZ ONUN FIATINIDA ÖGRENIRSENZ COK SEVINIRIM.ORDA PESIN DAHA UCUZSA BELKI NL DEN ALIRIM.NEYSE ARKDSLAR UMARIM BANA YARDIMCI OLURSNZ.SAGLICAKLA KALIN.AYSE TEKKELİhihoyyythihoyyythihoyyyt

merhaba bende canakkaleliyim ve hollandada yasiyorum,tabi ki buranin havasi canakkale ile mukayese bile edilmez ama niye bu kadar nefret ettiniz hollandadan ,bende 2 yildir burda yasiyorum buranin duzenine havasina olanaklarina herseyine alistim ve burda yasamayi dusunuyorum

arkadaşlar hollandada ingilizcemi yoksa hollandacamı konuşı-uluyor.ingilizce bilmek işe yararmı?birde oğlum 6 yaşında türkiyede okul öncesi yani anaokula gidiyordu.şubat ayı gibi gelsek hollandaya,oğlumu nereye kayıt yaptıracağım.hollandada okul tatilleri nasıl?okullarda türk öğrenci sayısı nasıl?oğlum yabancı dil bilmediği için dışlanır diye korkuyorum..teşekkürler..işallah arkadaşlar geldiğimde görüşürüz..

arkadasim ingilizce bilmek cok buyuk avantaj hele ki yuksek seviyede biliyorsaniz ve de calismayi dusunuyorsaniz guzel isler bulabilirisniz ve hic hollandaca ogrenmenize gerek kalmaz ,inanin burda ingilizce bilmeyen yok her isinizi rahatlikla halledebilirisniz..

ben de yeni ogrenmeye basladim ve ingilizceye benziyo cok farkli bir dil degil biraz daha zor sadece..

bence hollandayi begenirsiniz burda yasam rahat ve guvenilir ,disarida dolasirken cantaniza yapismak zorunda degilsiniz acaba kapkac yaparlarmi diye ya da laf atan taciz eden olmaz ,evinize hirsiz girmez ,trafik gurultusu olmaz yani turkiyede rahatsiz oldugunuz seyler burda yok..

size tavsiyem buraya geldiginiz gibi birer bisiklet edinin heryere bisiklet ile ulasabiliyorsunuz ,biz esimle butun rotterdami hatta bir kac sehri bisiklet ile dolastik harika oluyo..

havasi kotu canakkale gibi surekli ruzgarli oluyo,ama cok soguk olmaz burayi severseniz havasina da alisirsiniz

arkadaşlar verdiğiniz cevaplara teşekkür ederim.aralık sonu ocak başı gelişimiz belli olsun,sorularım olacak tekrar..işallah gelince görüşürüz..teşekkürler..

:çok üzgünüm:valla canim yuregine saglik,hepimizin yasadigi seyler bunlar.gercekten gurbette ailemizden sevdiklerimizden uzakta yasamak cok zor,cok duygulandim yazdiklarindan:çok üzgünüm:

canim benim bigun sen ben ve serena alip bisikletlerimzi beraber dolsak ne guzel olur,maksat spor olsun:dance: yine bekliyorum bana ikinizi,sizinle tanistigima cok memnun oldum,burdan gercekten cok guzel dostluklar cikiyo heleki gurbette ve yanlizsan:1hug:

selam arkadaslarim bende amsterdamdayim buraya geleli 4 ay olacak alismak zor, dilimde yok daha tam olarak nasil zorlaniyorum cok zoruma gidiyor bazen dil bilmemek cok zormus ama ogrenecem insallah...benide arkadasiniz olarak araniza alirsaniz cok sevinirim...

selam canim hosgeldin aramiza tabi kabul ederiz herkesgibi alisacaksin olsun guzle gor guzel yasa demi canim gorusmek dilegiyle a.s.

arkadaslar ben 1 senedir burdayim,bu ulkenin neresini seviyor ve oturmak istiyorsunuz(zorlayici nedenler haricinde)....bende ilerde boyle dusunucem mi bilmiyorum...evimden disari cikmak bana keyif vermiyor..hep yasadigim yerleri ariyorum valla....birisi bana bu ulkeyi sevdirebilicek mi..

selam bende hollanda dogumluyum eşimde hollandalı annem de babam türk burda tr esimle çalısıyoruz
selamlar tekrardan herkese

Türkiye'den Hollanda'ya sevgiler öpücükler....a.s.

Lexington,bende daha önce Hollanda'da yaşadım.mutlumusun Türkiye'de olmaktan.ben çok mutluyum...Sadece Holanda'da ailemi ve arkadaşlarımı çokk özlüyorum...senağlama

X