HODGKİN LENFOMA OLASILIĞI LÜTFEN BİLENLER YORUM YAPSINNNNN

fulcicek01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2012
84
8
38
ARKADAŞLAR MERHABA .... Size kısaca sıkıntımı yazacagım. Annemin çene altında bir şişlik vardı yaklaşık 3-4 aydır.. 10 gün önce özel bir hastanede muayene yaptırdım KBB bölümüne.. doktor pek incelemeden ultrason ve kan testi yapalım dedi yaptırdık ultrasonda kitle gördüler. Submental bölgede daha sonra iğne biyopsisi yapalım dediler ona da tamam dedim yaptırdık.. alınan 10 örnekleme camlardan 2 tanesinde Hodgkin Lenfoma olasılığı gördüler ama olasılık diyince kafamız karıştı moraller bozuldu tam anlayabilmek için kitlenin tamamının alınması gerekir dediler. Ben de o hasteneye güvenmedim Başka bir hasteneye götürdüm orda detaylı incelendi daha sonra bilgisayarlı tomografi çekildi . Doktorumuz parça alınırsa net birşeyler söylenir dedi iğne biyopsisi sonucu kafasını karıştırdı onun da.. hemen parçayı aldırdık şimdi sonuç bekliyoruz.. bu hastalığın belirtileri sadece lenflerde şişlik degilmiş aşırı kilo kaybı yüksek ateş aşırı terleme uykusuzluk vs. Belirtilerinden hiç biri annemde yok ama cok Huzursuzum internette araştırmaktan yoruldum artık mutsuzluk çöktü iyice. . Daha 3 aylık bebegimm var üzüntüden sütüm kesildi napacam bilmiyorum sonuçlar cıkacak bu hafta ama ne çıkacağını bilmemek daha doğrusu en kötüsünü düşünmekten helak oldum nolur bilen yaşayan yada böyle bir ihtimal görünüp temiz çıkan birilerini gördünüz ya da biliyor musunuz? Ben resmen çökmüş durumdayım yardım edin nolurrrrrrr

Oncelikle cok gecmis olsun.. Ama hastalik gelmeden gelmis gibi davranmayin lütfen.. Bi sonuçlar çıksın ona gore nasil bir yol izleyeceginize karar verirsiniz.. Allah sifalar versin.. Simdi herseyin sifasi var korkmayin.. Daha ortada hicbisey olmadan kendinize de annenize de bebeğinize de bunu yapmayin.. Insallah hayirli haberler alırsınız..

Sizin durumunuzla ayni degil ama bi animi anlatayim bi arkadasin ablasinda kanser hastaligindan suphelenmisler.. Daha ablasinin doktora gittigini duyar duymaz annesi ve arkadasim aglaya aglaya kendilerini yerlere ata ata feryat ettiler.. Ben de cok uzuldum tabi günümüz mahvoldu (onlari oyle gorunce ben zaten en kötüsü oldu sandım) agladik falan.. Sonra doktordan bi çıktı biseyi yokmuş.. Diyeceğim o ki kendilerini yerlere ata ata aglamalari bosunaymis.. Tabi ben sonuclari almadiklarini bilmiyordum bilseydim kizardim onlara oyle davrandiklari icin..

Ben birazda boyle seyler yaparsak Allahin gücüne gider inancindayim.. Batil ama ne bileyim boyle düşünüyorum.. Çünkü bu hastalikla savasan bir sürü insan var ve onlarin aileleri.. Onlara haksizlik eder gibi..

Tabiki verdiğim ornek cok uc bir ornek.. Hayatimda ilk ve tek oyle bir seye rastladim.. Soku da uzun sure atamadım zaten...

Insallah hayirli haberler alırsınız.. Hersey gonlunuzce olsun

ARKADAŞLAR MERHABA .... Size kısaca sıkıntımı yazacagım. Annemin çene altında bir şişlik vardı yaklaşık 3-4 aydır.. 10 gün önce özel bir hastanede muayene yaptırdım KBB bölümüne.. doktor pek incelemeden ultrason ve kan testi yapalım dedi yaptırdık ultrasonda kitle gördüler. Submental bölgede daha sonra iğne biyopsisi yapalım dediler ona da tamam dedim yaptırdık.. alınan 10 örnekleme camlardan 2 tanesinde Hodgkin Lenfoma olasılığı gördüler ama olasılık diyince kafamız karıştı moraller bozuldu tam anlayabilmek için kitlenin tamamının alınması gerekir dediler. Ben de o hasteneye güvenmedim Başka bir hasteneye götürdüm orda detaylı incelendi daha sonra bilgisayarlı tomografi çekildi . Doktorumuz parça alınırsa net birşeyler söylenir dedi iğne biyopsisi sonucu kafasını karıştırdı onun da.. hemen parçayı aldırdık şimdi sonuç bekliyoruz.. bu hastalığın belirtileri sadece lenflerde şişlik degilmiş aşırı kilo kaybı yüksek ateş aşırı terleme uykusuzluk vs. Belirtilerinden hiç biri annemde yok ama cok Huzursuzum internette araştırmaktan yoruldum artık mutsuzluk çöktü iyice. . Daha 3 aylık bebegimm var üzüntüden sütüm kesildi napacam bilmiyorum sonuçlar cıkacak bu hafta ama ne çıkacağını bilmemek daha doğrusu en kötüsünü düşünmekten helak oldum nolur bilen yaşayan yada böyle bir ihtimal görünüp temiz çıkan birilerini gördünüz ya da biliyor musunuz? Ben resmen çökmüş durumdayım yardım edin nolurrrrrrr
Insallah iyi huyludur merak etmeyin. Hodgkin lenfomanin seyri genelde cok iyidir tedaviye kolay cevap verir Allah korusun oyle bile olsa caninizi sikmayin.

Ya işte ilk yapılan iğne biyopsisinden sonra doktorlar acaba dediler o yüzden resmen allak bullak olduk her zaman hastalara dua eden biri olan annem şimdi kendisinin de duaya ihtiyacı var...dualarınızla bize de yer verin arkadaşlar.. dua paylaşıldıkça daha da etkili olur.. iğne biyopsisi şüpheli çıkınca mecburen parçayı tamamen aldılar şimdi sonuç bekliyoruz işte bu arada lohusayım ben sütüm kesildi üzüntüden..

Babamin bacaginin arkasinda da sislik vardi doktora gitti bayagi buyuk bir parcaymis aldilar incelemye ginderdiler ve lenf kanseri oldugunu ogrenmistik
Dunyam basima yikilmisti agla agla bir hal olmustum
boynunun arka kisimlarinada atmisti
Snra isin tedavisi aldi ve cok sukur atlattik
Doktor bize kanserlerin icinde en tehlikesiz olani demisti ve tedaviye cabuk cevap veren bir kanser turu
Babam 4 yildir cok iyi cok sukur ve 6 ayda bir kontrollere gidiyor sadece
Insallah annende hic cikmaz sagliklidir ama degilsede tedavisi var boyle dusun kendini yipratma

Arkadaşlar teşekkür ederim bilen ya da bu konuda az cok bilgisi olanlar yazmışlar ben hala rahat degilim sanırım aşırı duygusal ve zayıf bir dönemimdeyim Allah herkesin sevdiklerini korusun kollasın inşallah .. acılarını göstermesin...

Ya işte ilk yapılan iğne biyopsisinden sonra doktorlar acaba dediler o yüzden resmen allak bullak olduk her zaman hastalara dua eden biri olan annem şimdi kendisinin de duaya ihtiyacı var...dualarınızla bize de yer verin arkadaşlar.. dua paylaşıldıkça daha da etkili olur.. iğne biyopsisi şüpheli çıkınca mecburen parçayı tamamen aldılar şimdi sonuç bekliyoruz işte bu arada lohusayım ben sütüm kesildi üzüntüden..
Mutlaka başka sıkıntıları olurdu
Temizdir büyük ihtimal
Bebek çok küçükmüş süte ihtiyacı var
Moralinizi düzeltin sütünüzün geri gelmesini sağlayın
Ayrıca kanserse bile en kolay türlerinden biri hiç korkmayın

umarım herşey iyi çıkar. doktor sitesi değil ki arkadaşım anca temennilerimizi yazıyoruz. belki kötüsünü yaşayıp seni üzmek istemiyor yazmıyorlardır arkadaşlar. gittiğiniz hastaneyi bilmiyorum ama yaşadığınız yerde varsa mutlaka üniversite hastanesine gidin. sizin istediğiniz kesin cevabı anca doktorlarınız verir. hepimizin bildiği tedaviye erken aşamada olumlu cevap veren bir tür olduğu.

Çok geçmiş olsun. Rabbim korktuğunuza uğratmasın. Yaşadığınız çaresizliği çok iyi anlıyorum. Farklı bir kanser şüphesiyle annemden parça alındı. Sonuç çıkmadı ve günler geçmiyor sanki. Rabbim bütün hastalara şifa versin. Anne babamızı başımızdan eksik etmesin.

İnternetten uzak duracaksın. Herkeste hastalığın seyri değişken ve internette hep en kötü hikayeler var. Umut aşılayan hikaye bulman neredeyse imkansız ama öyle hikayeler daha çok.
İnternetten uzak dur, annenin yanında ol moral ver, torun hakkında konuşun.

Hodgkin lenfoma lenfomalar arasında en iyilerinden. Seyri çok iyi. Tedaviye yanıt kolay alınıyor. Bir de kilo vermesi gece terlemeleri olmaması annenizin hodgkinse bile agresif olmayan prognozu iyi bir lenfoma olduğunu gösterir. Hastalığının seyri gayet iyi gidecektir yani dertlenmeyin hodgkinler arasında prognozu en kötü olanın bile iyi prognozu. Bir de sizinkini 10 örnekte anlamayacakları kadar az tümör hücresi saptanmışsa hodgkinlerin en iyi huylularından olduğunu düşünüyorum. Lenfoma ise bile dert edecek hiç bişey yok geçmiş olsun

Cevaplarınız için sağolun ama henüz olasılık evresinde işte sanırım acaba demek en zor kısmı böyle bir durumda ??? Üzüntüden ben de grip oldum çocuğumu da bulaştırdım annem de bu haliyle bize bakmaya çalışıyor

Allahım korktuklarınıza uğratmasın inşallah

İşte insan hep sevdikleriyle sınanır bu böyledirz... Allahım kimseye anne baba acısı yaşatmasın diyorum ama maalesef herkes bu acıyı yaşıyor... benim şu an tek duam tek temennim bu sonuç sadcee şüphe olmuş olsun temiz cıksın rabbim tüm hastalara şifa sonuç bekleyenlere de acil şekilde huzur versin