Hobi Paylaşım Alanımız(Deneyimlerimiz,Uğraşlarımız,Araştırmalrım ız,Yardmlaşmalarımız)

bir garip oblomov

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
21.479
15.166
Hobilerine aşkla bağlı olanların araştırmalarının deneyimlerinin paylaşılacağı güzel bir topik olması dileğiyle:KK16::KK16:

Bismillahirrahmanirrahim

:124::124::124::124::118::118::118::118:

Son düzenleme:
Artık diğer başlığı sabote etmeyeceğım, ne güzel ne güzel :KK16:
Hayırlı uğurlu olsun :KK9:

Kıl testerede mi kalmıştık :KK1: Çok zormuş yahu, kelebek vidası, demir kollu olması gereken kendisi, kaliteli bıçağı :KK30:
Kıl testere almayı düşünenler boru kolluları almayınız, öyle yazıyor nette :KK9:

Artık diğer başlığı sabote etmeyeceğım, ne güzel ne güzel :KK16:
Hayırlı uğurlu olsun :KK9:

Kıl testerede mi kalmıştık :KK1: Çok zormuş yahu, kelebek vidası, demir kollu olması gereken kendisi, kaliteli bıçağı :KK30:
Kıl testere almayı düşünenler boru kolluları almayınız, öyle yazıyor nette :KK9:

evet anlamayan insan için çok zor ama böylesi en güzeli kendi çabalarımızla öğreniyoruz çoğu şeyi:KK16::KK16:eğitim şart tabiki ama biz kendi kendimizi eğitiyoruz:KK16::KK16: boru kol derken neyi kastediyorlar cnm u şeklinde oluyor onları biliyorum ben:44:

oley oley:124:
Suan soracağım bisey yok ama aklima gelince hemen size kosacagim kizlar :KK16::

Son düzenleyen: Moderatör:
evet anlamayan insan için çok zor ama böylesi en güzeli kendi çabalarımızla öğreniyoruz çoğu şeyi:KK16::KK16:eğitim şart tabiki ama biz kendi kendimizi eğitiyoruz:KK16::KK16: boru kol derken neyi kastediyorlar cnm u şeklinde oluyor onları biliyorum ben:44:

u şeklinde oluyor ama o u'yu kimi boru gibi içi boş şeyden yapıyor kimi de demir (hatta lama demir de diyorlarrmş:26:) yapıyor. ikincisi daha kaliteliymiş tabi ki :KK16:

Bende bi hobi edinmek istiyorum, fazla yorucu olmayan, malzemeleri çok pahalı olmayan, yaparken huzur duyabileceğim rahatlayabileceğim bişi arıyorum ama henüz bulamadım...

Bende bi hobi edinmek istiyorum, fazla yorucu olmayan, malzemeleri çok pahalı olmayan, yaparken huzur duyabileceğim rahatlayabileceğim bişi arıyorum ama henüz bulamadım...

hobi repertuarım geniş olmamakla birlikte bildiklerimden en ucuzu keçe gibi geliyor bana, araştırın isterseniz :KK31:

kendi hobilerimin fiyatlarından örnekler vereyim
mesela ince keçenin metresi 5 tl civarı kalın keçe 10 tl 1 metre keçeden dünya model çıkartabilirsiniz.zaten yanında alacağınız makasları ve ipleri başka şeylerde de kullanma imkanınız var:KK31:

ahşap boyama ve cam boyama için kullanılan boyaların en ucuzu 4,5 tl civarında ahşap objelerin en ucuzu 2,5-3 tl cam objelerde kullanacağın şeye bağlı kavanoz kullanacaksan paşabahçede 3 lü takım 22 tl gibi bir fiyat

etamin yapacaksan etamin kumaşının metresi 10-15 tl arası ipleri 1 tl dikiş iğnesi takım olarak 1,5 lira

bence hepsini dene cnm el yatkınlığına ve alacağın huzura göre hangisini yapmak isterseniz o konuda ilerleyebilirsiniz.
ben ahşap ve cam boyamayı seçtim:KK16::KK16::KK16:

kendi hobilerimin fiyatlarından örnekler vereyim
mesela ince keçenin metresi 5 tl civarı kalın keçe 10 tl 1 metre keçeden dünya model çıkartabilirsiniz.zaten yanında alacağınız makasları ve ipleri başka şeylerde de kullanma imkanınız var:KK31:

Ahşap boyama ve cam boyama için kullanılan boyaların en ucuzu 4,5 tl civarında ahşap objelerin en ucuzu 2,5-3 tl cam objelerde kullanacağın şeye bağlı kavanoz kullanacaksan paşabahçede 3 lü takım 22 tl gibi bir fiyat

etamin yapacaksan etamin kumaşının metresi 10-15 tl arası ipleri 1 tl dikiş iğnesi takım olarak 1,5 lira

bence hepsini dene cnm el yatkınlığına ve alacağın huzura göre hangisini yapmak isterseniz o konuda ilerleyebilirsiniz.
Ben ahşap ve cam boyamayı seçtim:KK16::KK16::KK16:

keçeyi bende yapmak istiyorum ama bişey bilmiyorum kursada gıdemem calışıyorum nasıl öğrwnıcwm offf:KK50:

keçeyi bende yapmak istiyorum ama bişey bilmiyorum kursada gıdemem calışıyorum nasıl öğrwnıcwm offf:KK50:

internetten kalıplar indir istediğin boylarda ayarla onları dikkatlice kes ve keçenin üzerine iğnele ve onun hizasında keçeyi kes bu kadar basit cnm:KK34:içini doldurmak istersende aynı kalıptan 2 ad keseceksin içini boncuk elyafla doldur dikmeye başla:KK16:

Çok güzel bir topik olmuş, çok faydalanabileceğimi düşünüyorum :KK9::KK9::KK9:

Kendi hobilerime gelince ahşap boyama yapıyorum inanılmaz zevk alıyorum :) Ancak kendime göre kurs bulamadım o yüzden internetten aldığım bilgilerle yapmaya çalışıyorum.

Bir kaç haftaya da çini boyama kursuna başlıyorum. Çini konusunda pek bir bilgim yok merakla bekliyorum :)

Çok güzel bir topik olmuş, çok faydalanabileceğimi düşünüyorum :KK9::KK9::KK9:

Kendi hobilerime gelince ahşap boyama yapıyorum inanılmaz zevk alıyorum :) Ancak kendime göre kurs bulamadım o yüzden internetten aldığım bilgilerle yapmaya çalışıyorum.

Bir kaç haftaya da çini boyama kursuna başlıyorum. Çini konusunda pek bir bilgim yok merakla bekliyorum :)

ben dün bir kez daha ahşap boyamada mumla eskitme yapılarak tahta parçaları yapılıyor ya :44: onu yaptım ve ikinci kez başarısız oldum. daha da yapmam. eskitmenin dozunu ayarlayamıyorum :KK52:

ben dün bir kez daha ahşap boyamada mumla eskitme yapılarak tahta parçaları yapılıyor ya :44: onu yaptım ve ikinci kez başarısız oldum. daha da yapmam. eskitmenin dozunu ayarlayamıyorum :KK52:

aa mumla eskitmeyi bilmiyorum ben :/ Nasıl yapılıyo o? Eskitme boyası almıştım normal boya kuruduktan sonra onunla boyayıp bez yada sungerle silince çok güzel oluyo onu dene istersen.

X