Hmaileliğiniz süresince toplam kaç kilo aldınız,bebeğiniz kaç kilo doğdu?

oykumruyam

Öyküm abla olduuu:)
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
3.016
36
358
Diğer
Bu benim 13 yıl sonra ikinci hamileliğim...ilk kızımda 9 kilo kadar almıştım ve 2830 gr doğmuştu kızım.şu an 30.haftamdayım ve henüz 3kilo aldım şeker diyetindeyim bu arada .Haftasonu kontrolüm vardı doktorum bebeğimin gelişiminin haftasıyla uylumlu olduğunu ancak ayda 1 kilo kadar almazsam geriye düşebileceğini söyledi.Endişeleniyorum çünkü sanki daha fazla kilo alamayacakmışım gibi geliyor Benim gibi çok az kilo alıp da normal kiloda bebek doğruranlar var mıdır merak ettim.Lütfen cevap verin...:26:

33. haftamdayım 9 kg aldım, kızım 2200 gr şuanda canım, ama ben son 1 ay 4 kg birden aldım yani 29-33 arası:( bebekte tam 1 kg almış 1 ayda...

30.hafta 3 kilo :26:

Allah Allah:53:Maaşallah diyeyim:nazar: Halbuki şeker hastaları daha fazla kilo almazlar mıydı?Sen söyelyince şimdi ben kilomu söylemeye utandım bi an:26:

Ben oğlumda maalesef gebelik zehirlenmesi geçirdiğim için 25 kilo aldım,bebeğim erken doğduğu için 3 kg doğdu :55:

Masallah ama doktorun ne diyor? Ayda 1 kg alinmali diyor doktorlar senin alman gereken 6-7 olmaliydi herhalde ama dedigim gibi onemli olan doktorunun ne dedigi?

en son haftasonu gittim kontrole,gelişimi haftasıyla uyumlu ama ayda 1 kilo almaya çalış yoksa geriye düşebilir dedi doktorum fakat ben şeker diyetinde olduğum için pek hamur işi,tatlı falan da yemeyince alamıyorum kilo zaten minyon bir yapım vardır

Findik ezmesi guzel kilo aldiriyor :52: ama senin seker diyetin oldugu icin yememen gerekirsanirim.
Kuru yemis yesen ceviz findik badem bunlarda mi yasak?

Bu benim 13 yıl sonra ikinci hamileliğim...ilk kızımda 9 kilo kadar almıştım ve 2830 gr doğmuştu kızım.şu an 30.haftamdayım ve henüz 3kilo aldım şeker diyetindeyim bu arada .Haftasonu kontrolüm vardı doktorum bebeğimin gelişiminin haftasıyla uylumlu olduğunu ancak ayda 1 kilo kadar almazsam geriye düşebileceğini söyledi.Endişeleniyorum çünkü sanki daha fazla kilo alamayacakmışım gibi geliyor Benim gibi çok az kilo alıp da normal kiloda bebek doğruranlar var mıdır merak ettim.Lütfen cevap verin...:26:

ben henüz doğum yapmadım 36.haftadayım ama senin aldığın kilonun bebekle alakası yok dedi bana doktor ben de 4 kilo aldım henüz , bebeğin gelişi mi de 1 hafta ileriden gidiyo du en son kontrole gittiğimde :) sıkma canını bence sağlıklı beslenip aç kalmıyosan kaç kilo aldığının önemi yok bence

Findik ezmesi guzel kilo aldiriyor :52: ama senin seker diyetin oldugu icin yememen gerekirsanirim.
Kuru yemis yesen ceviz findik badem bunlarda mi yasak?

ceviz,fındık,badem hergün yiyorum zaten.ama canım bence sen de fındık ezmesi gibi şeker oranı yüksek gıdaları fazla yeme çünkü bebeğe faydası olmayan sadece sana,sonradan vermekte zorlanacağın kilolar olarak kalacaktır :49:

Haklisin ama tutamiyorum kendimi :)
Doktorunun dedigine bak sen cokta uzme kilo icin kendini nice hamileler 20-30 kilo aliyor. Annenin aldigi kilolarla dogru orantili olsa 20-30 kg alanlarin bebekleri 5kg nin ustunde dogmaliyidi degil mi :)
Bu arada bebis anne karninda neye gore kilo aliyor acaba?

Kızlarrr yine de fazlası zarar tabii ama,kaç kilo aldığınızı pek umursamayın,bebeğinizi emzirince hemencecik gidiveriyorlar :) Ben 25 kilo almıştım dedim ya,fazlasını bile verdim :37:

33haftamdayım, 10kılo aldım ama 2kılosu 3haftada geldi:((
bebğim 2000gr olmuş ama bu giidişle ben 15kıloyla ancak doğururum:(
arkadasım 30kılo almıştı 1senede tamamını vermiş,bır arkadasım da 20almıştı 40ı için mevlude gittim hepsini vermiş şok oldum...40gun bebk uyumayınca bole oluyo dedi

32.haftada bebeğim 1740 gr olmuş doktorum haftasıyla uyumlu dedi ama ben biraz daha alsınistiyorum ne yesem içsem bebeğime kilo olarak kalır acaba?

:3: 40+4 haftalıkken sezaryenle doğum yaptım. toplam 12 kilo almıştım. oğluşum 3640 gr doğdu. :16: haftaya 6 aylık olcak inşalah, benim vermem gereken 7 kg var :31:

cnm bnm arkadaşım da 6 kilo almıştı toplamda, bebişi de 4 kg doğdu. bünyeyle alakalı. bebiş sağlıklıysa sorun yoktur.

Back