Ben atp,enzim,karbonhidrat ,protein,yağ,hücre zarı,dna,rna gibi şeyleri sordum aslında.Bunlar bence bütün hücrelerde zorunlu.(Rİbozom zatenAllah'ın emri de)Ayrıca mitokondri konusunu tekno femde anlatırlarken alyuvarlar hariç oksijenli solunum yapan bütün ökaryot hücrelerde bulunur demiş onu da tam anlamış oldum şimdi.
Bir de hücre duvarıyla çeperi farklı şeyler değil diye biliyorum?
Hücre zarı yazacağıma hücre duvarı yazmışım kusura bakma
Atp bütün canlılarda olmak zorunda,çoğu reaksiyon için atp gerekli.
Enzim bütün gerçekleşen olayların kahramanı, Enzimsiz reaksiyon olmaz.
Karbonhidrat, protein zaten kesin olur. Yağlardan emin olamadım :26:
Hücre zarı olmasa hücre dağılır.
Dna Rna zaten yaşamsal olayların kontrolünü sağlar.
Mitokondride dediğin gibi anahtar kelime oksijenli solunum, yani bütün ökaryotlarda bulunmaz, alyuvarda istista, onlar kendilerine oksijen taşıyabilmek için yer açalım derken her şeyden kısıyorlar.
Yağlardan eminim ben kesin var.Yağsız hhücre olmaz.Hatta en fazla protein en az karbonhitrat bulunur.Yağ h.zarının olmazsa olmazı kesin bilgi yayalım
Deneme sonucumu paylaşayım.
Türkçe : 37.5
Sosyal :36.25
Matematik :34.25
Fen :37.5
Toplam Netim : 145.5
Ygs 2 Puanım : 471
Güvenderin denemelerinden sıkıldım, bitsin istiyorum.
Sık sık çözünce soru tiplerine çok alıştım.
Yarın bir aksilik çıkmazsa birey çözeceğim, bireyi çok merak ediyorum.
Bu arada geometri ile başım cidden dertte, matematik netim tamamen geometrinin eseri.
tüm konuların bitti mi ben simdi çözsem 100 net anca yaparım tebrik ederim ne diyim
Matematikte az bir şey kaldı onlarda mantık bağıntı falan. Çıktığında genelde çözemiyorum ama bu denemede yoktu.
Geometrim de yeterince yanlışım var, konular bitmesine rağmen.
Fen için, biyolojim genelde full oluyor, konular bitmedi ama hakim olduğumu düşünüyorum, kimyada konularım bitti dikkatsizlikten çıkarsa çıkıyor yanlışım, fizikte optik elektrik falan çok iyi değil, bu deneme de 2 yanlışım da fizikten çıktı. O konulara gelmedim zaten daha.
Türkçe de dikkat problemim vardı, eksik dil bilgisi konularım vardı onları hallettim, yine fem dergiden yeri geldikçe bakacağım ama iyi durumda, ilk zamanki hatalarım artık kalmadı.
Sosyal şans işi biraz. Felsefe severim o full geliyor, coğrafyayı sevmiyorum, o şans işi, yorum yapabildiysem iyi geliyor. Tarihi çok iyi bilmiyorum ama yorum olunca yapıyorum.
Ygsnin çoğunu hallettim gibi ama çalışmaya başlayalı da 2 ayı geçti öyle bir şey var. Çalışmadığım gün en fazla 2 gündür bu sürede.
umarım bende bu duruma gelirim okulla birlikte ne derece giderse artık görücez.
Sadece biraz sabır.
Bak ilk çözdüğüm deneme ile neredeyse 40 puan fark var.
Konular ilerledikçe netlerde yavaş yavaş artıyor.
Bir de biliyorsun fen benim büyük avantajım. 40 fen taş çatlasın 15 dakikada bitiyor.
bende türkçeyi olabildigince minimum süreye indirmek istiyorum çok uzun paragraflar çıkıyor tabi onu nasıl yaparım bilmiyorum.benim fende yorum gücüm pek yok özellikle öncüllü sorularda iki şık arasında kalıyorum ve hep işaretlemedigim sık doğru çıkıyor lanet şey
Kızlar sorularıma bakar mısınız ?
Bu arada kendi telefonumdan fotoğraf atmayı başarabildim pek güzel olmasa da ..
Eki Görüntüle 807412
Eki Görüntüle 807413
Eki Görüntüle 807414
Eki Görüntüle 807415
Eki Görüntüle 807416
şu ikinci soruyuda çözdümde nasıl anlatsam bilemedim.kağıda yapmadım çünkü
Eğer anlatabilirsen sözel olarak da anlatabilirsin, yoksa zaten yorgunsun uğraşma hiç ..
Zamanla öğreneceğim ben bu geometriyi, olmadı diğerlerinden daha çok öğrenmeye çalışırım ne yapayım yetenek işi ..
bu sorular aslında basit benzerlik çalış biraz bak hepsi hallolur ben sana sözel anlatmaya çalışayım sen kağıda uygula
ikinci soruda EC ye k dersek AD ye de 3k deriz paralel kenar olduğu için BC de 3k dır.Daha sonra EAB üçgenini inceleyelim.EC bölü EB yani buradan benzerlikten 1/4 gelir. Yani FC bölü AB de 1/4 tür. FC ye x diyelim AB de 4x dir. FC ye x dedik ya DF ye de 3x kalır paralellikten dolayı. zaten bakıyoruz bir kelebek var orada DF 3x ise KF de 3a diyelim AB 4x ise AK da 4a dır.buradan da 3/4 çıkar.anlamadığın olursa sor.buradaki mantık parça parça düşünüp cevaba ulaşmak.yani önce verilenleri degerlendirmek paralellik varsa da paralel olan tarafada aynı değeri yazmak.
10 uncu soruda şu şekilde.burada AE ile EC esit verilmiş ya E den AF nin herhangi bir yerine orta taban çekeriz. Bu noktaya kafadan atalım EH noktası olsun.EH ile HD esit olur orta tabandan dolayı. FD ye k dersek soruda vermiş ya. AF de 3k.Ama biz orta tabanla ayırdık AD yi toplamda 4k mız var 2k 2k ayırmamız lazım.FD ye k demiştik zaten HF ye de k kalır.Çektigimiz orta tabanda 1 e 1 oranından 6 gelir.EH 6 dır.en son olarakta ADC ücgeninde 1 e 2 oranı var ya 6 ya 12 olması lazım yani DC 12 dir.buradan da topla BC 18 gelir.anlamadığın olursa sorarsın.
Dünkü çalıştıklarımı da yazayım:
1 tane deneme çözdüm
Celal Aydın fizikten 51 soru çözdüm
Formül Geometriden 34 soru çözdüm
Yine Formül Matematik 1 den 60 soru çözerek çalışmamı bitirdim.