hm22'nin YGS - LYS günlüğü

off kızlar deminden beri diyorum ki bu foto niye pc ye gelmiyor bekliyorum bekliyorum meğersem telefonun şarjı bitmiş:KK9:

şimdi atıyorum

Rica ederim canım.Düşün düşün o çok işe yarıyor sorularda.Bazen işin içinden o olmayınca çıkamıyorsun.

Artık uğraşıp duracağım mecburen bol bol uğraşmadan denemeden olmayacak anlaşılan.

off kızlar deminden beri diyorum ki bu foto niye pc ye gelmiyor bekliyorum bekliyorum meğersem telefonun şarjı bitmiş:KK9:

şimdi atıyorum

Harikasın :KK1:
Ders çalıştığınız dönemlerde siz de çok dalgınlık yapıyor musunuz ben bazen çok rezil oluyorum ..

Harikasın :KK1:
Ders çalıştığınız dönemlerde siz de çok dalgınlık yapıyor musunuz ben bazen çok rezil oluyorum ..

ya ben acayip dalgınım:KK9: $18092013206.jpg

bu arada soruda köklerle uğraşmamak için 2x kaçtır yaptım ona dikkat et anlamadığın olursa sor.ay hala gülüyorum ya mal mı bekliyorum foto gelecek diye:KK9:

ya ben acayip dalgınım:KK9: Eki Görüntüle 806875

bu arada soruda köklerle uğraşmamak için 2x kaçtır yaptım ona dikkat et anlamadığın olursa sor.ay hala gülüyorum ya mal mı bekliyorum foto gelecek diye:KK9:

Şimdi ben bunu gayet güzel anladım da 90dan büyük olması bir işimize yaramadı mı nasıl oldu ?

Şimdi ben bunu gayet güzel anladım da 90dan büyük olması bir işimize yaramadı mı nasıl oldu ?

90 dan büyük olması işimize yaradı çünkü 45 in olduğu yere bu sayede dik indirebildik ikizkenar üçgen yapabilmek için.

Tamam şimdi oldu çok teşekkür ederim.

Olur mu hiç becerip çizemedim sadece :KK1:

ben eksik yazmışım mesela bu tip sorularda hep böyle yap 90 dan büyük derse hemen dik indir hele ki orada bir 45 açısı varsa:KK9:

kalanlar hangileri tekrar gönderde bakayım.

ben eksik yazmışım mesela bu tip sorularda hep böyle yap 90 dan büyük derse hemen dik indir hele ki orada bir 45 açısı varsa:KK9:

kalanlar hangileri tekrar gönderde bakayım.

Tamam bunu mutlaka deneyeceğim bugün soru çözerken çıkarsa böyle bir şey.
Sketch Toy: Draw sketches and share replays with friends!
Bu sorular var ama acelesi yok ne zaman müsait olursan .
Ben de bir taraftan yemek yapmaya çalışıyorum da :KK1:

$18092013208.jpg

a yı buldum gerisi işlem kalabalığı diye devam etmedim ama sonuç çıkıyor.ikinci sorunun cevabı bu galiba

Bu tarz sorularda illa bir a verip pisagoru denemem gerekli sanırım.
Teşekkür ederim.

rica ederim.evet pisagor ve öglid ti galiba o çok çıkıyor genelde diğerlerini de ben kağıda yazayım toplu gönderirim.şimdi çıkayım bir iki saate dönerim.

rica ederim.evet pisagor ve öglid ti galiba o çok çıkıyor genelde diğerlerini de ben kağıda yazayım toplu gönderirim.şimdi çıkayım bir iki saate dönerim.

Tamamdır, bend e yemekle uğraşayım sonra da yemek var, sonra tekrar çalışmaya geçerim.

Tamamdır, bend e yemekle uğraşayım sonra da yemek var, sonra tekrar çalışmaya geçerim.

$18092013209.jpg burada 60 açısını bulduktan sonra paralellikten dolayı yan tarafta 60 olur.sonra iki iç açı bir dış açıya esit olduğundan orası 45 oluyor.büyük dik üçgene bakıncada diger açıya da 45 kalıyor.yani 45 45 90 üçgeni çıkıyor oradan da 8 kök 6

iki soru kaldı galiba onlara baktım ama bulamadım.eksik bilgide yok galiba ama çıkmıyor:S konularıda hiç hatırlamıyorum beyin resetlenmiş benim.cevapları öğrenince beni de bilgilendir ben bulursam yazarım buraya.

Son düzenleme:
Olur mu hiç becerip çizemedim sadece :KK1:

Çizimi için o kadar uğraştırdım bulamasam olmazdı.Ama biraz fazla buldum sanırım:KK70: 2 yolla buldum.Önce 1.yi buldum ama o trigonometriye giriyor kesin başka bir yolu daha vardır diye düşündüm sonra 2. yol geldi aklıma.Hatta hala başka bir yolu daha vardır diye düşünmüyor değilim.:KK55:Önce 1. yolu atayım diger measajda da 2 yi atayım da karışmasın.AbBD üçgeninin alanını 2 şekikde bulup eşitledim önce normal tabana dik indirerek (geniş açılı üçgen olduğundan dışına iner dik) sonra da sinüslü alan formülünden. Fotoğrafta hiç anlaşılmamış ki . Anlaşılmayan yerleri sorarsın artık canım.

Eklentiler

• $i (2).jpg
    $i (2).jpg
    21,4 KB · Görüntüleme: 44
  • $i.jpg
    $i.jpg
    16,1 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
X