geçen sene yazın, cevahir avm de eczanede deldirdim burnumu, 20 tl ye. ilk taktıkları hızmayı 2 gün çıkmarmak yasak, biraz büyük olduğu için aynada kiminin hoşuna gitmeye bilir, ama bu sorun değil, asıl sorun ilk bir kç ay sürekli mikrop kapıp iltahaplanmasıydı, ve sürekli çıkıp düşüyordu burnumdan,ama karalıydım çıkarmamakta ve alışmakta... sonra gittim bi kuyumcudan altın hızma aldım(altın hızmaların fiyatı 25-40tl arası) ve rica ettim iç kısımda kalan ucundaki yeri toplu iğne ucu gibi kalınlaştırttım. o kalın yuvarlak ucu delikten geçirirken gözlerim sulandı ama takış o takış..... birdaha hiç çıkarmadam, zaten artık o da istesede düşemiyor burnumdan:) iltahap kapmasına gelince sürekli düştüğü içinmiş takıp çıkarıldığı içinmiş, birtane altın hızma takıp birdaha hiç çıkarmadığım için mikropda kapmadı, çok nadir bazen kızarsada kremle geçiyor hemen, şunu söylemeliyimki temiz tutulması ve alışana kadar titiz bakılması çok önemli.... şuan varlığını unuttuğum oluyor, alıştım, gayette güzel duruyor, ama hala her gece yatmadan yüzümü temizledikten sonra hızmamın olduğu deliğe azcık bepanten sürerim...
eğer delikse burnunuz bence sizde hergün farklı bi hızma takıp çıkartmaktansa birtane beğendiğiniz altın hızma alın yıllarca dursun hem mikrop kapmaz hemde delik her defasında tahriş olmaz...
hızmanın bakımı sabır ve titizlik istiyor...