Benim bildiğim, okurken sanki sesli okurmuş gibi içinden tekrar ederek okumadığın sürece zaten çok hızlı okuyorsun. O durum baya yavaşlatıyor insanı. Konu hakkında bilgim bukadarcık ama paylaşmak istedim :)
Ben de bilgisayarda bişeyler okurken satırları karıştırırım devamlı. Bu yüzden okuduğum satırın bir kısmını sanki kopyalayacakmışım gibi mavi mavi işaretlerim. Takıntı gibi oldu bende =)
Benim bildiğim, okurken sanki sesli okurmuş gibi içinden tekrar ederek okumadığın sürece zaten çok hızlı okuyorsun. O durum baya yavaşlatıyor insanı. Konu hakkında bilgim bukadarcık ama paylaşmak istedim :)
Hızlı okuma Kursları hakkında ya da hızlı okuma hakkında genel olarak oyle okursak anlayamayız yavas yavas okunursa daha ıyı sındırerek okuruz gıbı bır anlayıs var. Ama bilimsel veriler tam tersı hızlı okumanın dikkatin ve anlama gücünün çok yüksek olduğu, zihnin son derece elâstik bulunduğu bir okkuma seklidir. Örnek olarak okuma hızını bir misline çıkaran bir okuyucunun anlama derecesine % 12'lik bir artış olduğu görülmüştür. Artı olarak hızlı okurken sadece goz hızınız artmakta beyın zaten hızlı algıladıgı ıcın dıkkat dagılması en aza ınmektedır. Hızlı okuma zıhnı degıl goz kaslarını calıstırmayı hedefleyen bır uygulama. Ornegın ben ilk hızlı okuma da basladıgımda dk da 300 kelıme hızda okudugum metnı gayet ıyı anlarken yapılan egzersızler sayesınde bunu dk 700 e cıkardım. Ve ilk bastakı dk 300 kelime okurken anlama durumumla 700 dekı durumum aynı. Ha dk 1200 yapıyorum o zaman okudugumu anlama oranım %60 sevıyesı. Ama su 700 gayet normal bır sekılde anladıgım sevıye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?