Histeroskopiyle rahimdeki polipi aldıranlar bilgi verebilir mi? Süreç nasıl oluyor?

colorfulballoons

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
1.992
2.037
333
Merhaba

1 bucuk senedir bebek istiyorum olmuyor. En sonunda rahim filmi de cekildim orada kesinlesti, ultrasonda 1,3 cm endometriyal polip görüldü. 1 kez kimyasal gebelik yasadim. Bunu aldırmadan sanirim hamile kalamayacagim. Endometriyal polip aldiranlar yardimci olabilir mi? Nasıl oluyor işlem? Sizce özelde mi, fakülte hastanesinde mi olmaliyim bu operasyonu? Ya da cok memnun kaldiginiz bir doktor var mi? Trakya bölgesi tercihim.

Çok basit bir operasyon, ben özel hastanede yaptırdım ancak sigortam olduğu için ücret ödemedim ve ne kadar ücreti olduğunu bilmiyorum. Genel anestezi ile yapıldı, yaklaşık 1 saat içinde uyandım. Ameliyatım öğleden sonra geç bir saate kaldığı için doktor o gece kalmamı uygun gördü. Uyandığımda regl sancısı gibi bir sancı vardı, hemen ağrı kesici yaptılar ve sonrasında hiç ağrı yaşamadım. Çok hafif bir kanamam oldu bir de operasyon sonrası. Devlet hastanesinde de yaptırabilirsiniz, çok komplike bir operasyon değil.

Tesekkurler bilgiler icin. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin hamileymissiniz :) peki ameliyattan sonra hemen mi hamile kaldiniz? Ne kadar korunmak gerekiyor?

Tesekkurler bilgiler icin. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin hamileymissiniz :) peki ameliyattan sonra hemen mi hamile kaldiniz? Ne kadar korunmak gerekiyor?
Çok teşekkür ederim, amin ben yoğun adet sancısı şikayetiyle evlendiğim ilk aylar doktora gittim ve polipi o zaman öğrendim. O dönem gebelik düşünmüyordum ama gittiğim doktor bu şekilde hamile kalırsam bebeğin tutunmasını engelleyeceğini söyledi. O dönem bebek düşünmediğim için doktor korunmayla alakalı bilgi vermedi. Ameliyat oldum, tam 1 yıl sonra 2. denemede hamile kaldım, ilk deneme kimyasalla sonuçlandı. Allah size de tez zamanda nasip etsin.

Merhaba hangi hastanede oldunuz ameliyatınızı? Benim de 4 mm polip çıktı. İki kimyasal gebeliğim oldu sanırım aldırmam gerekecek

Merhaba hangi hastanede oldunuz ameliyatınızı? Benim de 4 mm polip çıktı. İki kimyasal gebeliğim oldu sanırım aldırmam gerekecek
İstinye Üniversitesi Liv Hospital'da oldum, ancak basit bir operasyon olduğu için hastane konusunda çok seçici olmadım. Geçmiş olsun şimdiden, aldırın kurtulun tabi ki. Peki kimyasal gebelik için pıhtılaşma testleri yaptırdınız mı?

Doktorum hsg ve spermiypgrafi dışında şu an için gerek yok dedi çünkü pıhtılaşma sorunu olan gebelikler 6. hafta ve sonrasında düşüyormuş açıklaması buydu ama içim rahat etmedi bu ayın sonunda kendim gidip yaptıracağım.

Tebrik ederim Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin Peki işlem sonrası ne zaman hamile kaldınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…