Canım merhaba,tabii durumlarımız çok farklı (ben evliyim ve bebek için operasyonlar geçiriyorum)ama yapılacak işlem aynı.Öncelikle şunu söyleyeyim,bundan 5 sene önce bakire bir arkadaşım rahminden polip aldırdı,o da ailesi ile uzun uzun konuşup bu kararı aldı,hatta doktordan bir rapor bile rica etmişlerdi.Tabii ki bunlar senin sağlığından önemli değil,seni hayatını birleştirecek kadar sevecek adamın bu duruma takılacağını düşünmüyorum o sebeple bu konuda rahat ol.
Gelelim histeroskopiye.Bu işlem genel anestezi altında yapılacak,ben 45 dk.da çıkmıştım.Yani sen tamamen baygın olacaksın,dolayısıyla işlemi anlamayacaksın.Birgün önce saat 12'den sonra birşey yeme demişlerdi bana.Sabah hastaneye gittik.Hemşire geldi,bana bir önlük verdi,üzerimi çıkarıp o önlüğü giydim,beklemeye başladım.Sonra hemşire geldi,haydi bakalım gidiyoruz dedi,birlikte ameliyathaneye gittik.Beni masaya alıp,muayene pozisyonunda yatırdılar,üzerime örtü örttüler,sonra doktorum ve anestezi uzmanı geldi.Anestezi uzmanı elimin üzerinden damar yolu açtı ve başlayalım mı hocam dedi,doktorum hadi bakalım 5 dk.sonra görüşürüz dedi(Tabii bana 5 dk gibi geleceği için :) )Anesteziyi vermeye başladıklarında başın dönüyor gibi olacak,ne oluyor demeden bayılmış olacaksın.Sonrada uykudan uyanır gibi uyanacaksın.Başkalarını bilemem tabii ama benim çıktığımda hafif bir ağrım vardı,adet sancısının bir iki tık fazlasıydı.Birazcık bulantım oldu ama çıkaracak kadar değildi.Odama geldiğimde hemşire bir iğne yaptı ve 10 dk sonra tak diye ağrımda kesildi,hiçbir şeyim kalmadı.3 saat kadar dinlendikten sonrada hastaneden çıktım.2 gün kanamam oldu ki bu normaldi zaten.Onun dışında ertesi gün hiç birşey olamamış gibiydi.[/QUO
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim birkaç sorum daha olacak bilgin varsa cevaplamanı isterim ameliyat öncesi narkoz verilmeden bir saat kadar önce vajina yumuşaması için ilaç verilecekmiş bu işlem nedir nasıl oluyor bilgin var mı