• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

histeroskopi

Kader arkadaşlarım merhaba...Bende Temmuz'dan bu yana tüp bebek tedavisi görüyorum.Temmuzda ilk denememiz oldu ve maalesef olumsuz sonuçlandı.Eşimde sperm yavaşlığı vardı ve az sayıdaydı.Neyseki 4 yumurta toplanmasına rağmen 2 si 1.kaliteydi gayet güzel gidiyordu,transfer edildi ama olmadı işte.O günden bu yanada bunun sebepleri araştırılıyor.Genetik testler,kan testleri.Son olarakta bu pazartesi histeroskopi ameliyatı olacağım.Cd 138 diye bir şeye bakılacakmış,ayrıca rahim kontrol edilecekmiş birşey varsa düzeltilmeye çalışılacak,rahmim lazerler çizilecekmiş.İnanın 1 haftadır uyku nedir bilmiyorum.Korkudan ölüyorum,bu nasıl bir operasyon,yaptıran var mı hiç aranızda?Operasyondan da sonrasında alma ihtimalim olan kötü haberlerden de korkuyorum.Bu deneyimi yaşayan arkadaşlarım varsa paylaşırsanız çok sevinirim.Maddi manevi çok zor zamanlardan geçiyoruz,Allah hakkımızda hayırlısını versin...

Kader arkadaşlarım merhaba...Bende Temmuz'dan bu yana tüp bebek tedavisi görüyorum.Temmuzda ilk denememiz oldu ve maalesef olumsuz sonuçlandı.Eşimde sperm yavaşlığı vardı ve az sayıdaydı.Neyseki 4 yumurta toplanmasına rağmen 2 si 1.kaliteydi gayet güzel gidiyordu,transfer edildi ama olmadı işte.O günden bu yanada bunun sebepleri araştırılıyor.Genetik testler,kan testleri.Son olarakta bu pazartesi histeroskopi ameliyatı olacağım.Cd 138 diye bir şeye bakılacakmış,ayrıca rahim kontrol edilecekmiş birşey varsa düzeltilmeye çalışılacak,rahmim lazerler çizilecekmiş.İnanın 1 haftadır uyku nedir bilmiyorum.Korkudan ölüyorum,bu nasıl bir operasyon,yaptıran var mı hiç aranızda?Operasyondan da sonrasında alma ihtimalim olan kötü haberlerden de korkuyorum.Bu deneyimi yaşayan arkadaşlarım varsa paylaşırsanız çok sevinirim.Maddi manevi çok zor zamanlardan geçiyoruz,Allah hakkımızda hayırlısını versin...
Canim oncelikle cok gecmis olsun..hoisteroskopi olacakmissin.. Hic korkma inan anlatildigi gibi bi sey degil anlamiyosun bile.. Genel anestezi yapiliyor zaten uyaninca her sey bitmis oluyor. Benim 3 ayi gecti cok sukur sonrasinda da bi sey olmadi.. Korkma olur mu? Ameliyat sonrasi yaz bize neler oldugunu.. Rabbim hayirlisini versin hakkinda ama kendini birakma guclu ol.. Haberlerini bekliyorum..

Canim oncelikle cok gecmis olsun..hoisteroskopi olacakmissin.. Hic korkma inan anlatildigi gibi bi sey degil anlamiyosun bile.. Genel anestezi yapiliyor zaten uyaninca her sey bitmis oluyor. Benim 3 ayi gecti cok sukur sonrasinda da bi sey olmadi.. Korkma olur mu? Ameliyat sonrasi yaz bize neler oldugunu.. Rabbim hayirlisini versin hakkinda ama kendini birakma guclu ol.. Haberlerini bekliyorum..

Çok teşekkür ederim :) operasyondan sonra çok ağrı olduğunu söylediler bu korkuttu beni ayrıca tabii sonuç ne olacak korkusuda var...Şu Pazartesi bir geçseydi...Uyku uyuyamıyorum.

Merhaba Kızlar,
Ben geçen hafta salı günü (13/10/2015) histereskopi oldum. Ankarada Doç. Dr. Cemil Kaya'ya oldum. Benim sıkıntım rahimde septumdu. Ama Cemil hocama gidene kadar 3 doktor gezdim ve bir kez rahim filmi çektirdim. Hiçbiri karar veremedi bendeki rahatsızlığa. Septum ya da çift rahim arasında gidip geldiler. Filmde bile karar veremediler, laporoskopi olacak dedi Koru Hastanesi Ümit Korucuoğlu(ümit hoca güler yüzden uzak, 2 kelime etmez ve ettirmez). Cemil hocam muayene bakıp kesinlikle septum ve çok derin septum dedi. Ameliyatımın garantisini veriyorum dedi. Regl bittikten hemen sonra ameliyata aldı. Normalde 2 seansda temizlenmesi gereken şeyi tek seansda uğraşları sonucunda temizledi. Elinin çabukluğu tecrübesinden kaynaklanıyor bunu çok iyi anladım. Ayrıca muayenede ve kontrolde benimle dakikalarca ilgilendi sohbetten kaçınmadı. Dün kontrole eşimle gittim ve ikimize ameliyat CD sini detaylı şekilde izletip anlattı. Şimdi sıra sizde çocuk yapın gelin dedi :)
Histereskopi genel anestezi altında oldu. İlk çıktığımda sancım vardı, ağrı kesiciyle ağrılarım gitti. Tek bir ağrı çıkar çıkmaz oldu. Onun dışında hiçbir sancım ağrım olmadı. Bu da Cemil Hoca sayesinde.
Eğer Ankaradaysanız ve sağlığınız konusunda titizseniz kesinlikle Cemil Kaya'yı öneriyorum. Gebelik sürecimi de Cemil hocamla geçireceğim için içim çok rahat.

Merhaba Kızlar,
Ben geçen hafta salı günü (13/10/2015) histereskopi oldum. Ankarada Doç. Dr. Cemil Kaya'ya oldum. Benim sıkıntım rahimde septumdu. Ama Cemil hocama gidene kadar 3 doktor gezdim ve bir kez rahim filmi çektirdim. Hiçbiri karar veremedi bendeki rahatsızlığa. Septum ya da çift rahim arasında gidip geldiler. Filmde bile karar veremediler, laporoskopi olacak dedi Koru Hastanesi Ümit Korucuoğlu(ümit hoca güler yüzden uzak, 2 kelime etmez ve ettirmez). Cemil hocam muayene bakıp kesinlikle septum ve çok derin septum dedi. Ameliyatımın garantisini veriyorum dedi. Regl bittikten hemen sonra ameliyata aldı. Normalde 2 seansda temizlenmesi gereken şeyi tek seansda uğraşları sonucunda temizledi. Elinin çabukluğu tecrübesinden kaynaklanıyor bunu çok iyi anladım. Ayrıca muayenede ve kontrolde benimle dakikalarca ilgilendi sohbetten kaçınmadı. Dün kontrole eşimle gittim ve ikimize ameliyat CD sini detaylı şekilde izletip anlattı. Şimdi sıra sizde çocuk yapın gelin dedi :)
Histereskopi genel anestezi altında oldu. İlk çıktığımda sancım vardı, ağrı kesiciyle ağrılarım gitti. Tek bir ağrı çıkar çıkmaz oldu. Onun dışında hiçbir sancım ağrım olmadı. Bu da Cemil Hoca sayesinde.
Eğer Ankaradaysanız ve sağlığınız konusunda titizseniz kesinlikle Cemil Kaya'yı öneriyorum. Gebelik sürecimi de Cemil hocamla geçireceğim için içim çok rahat.
Merhabalar. Yazdığınız yazıda geçen isim ÜMİT KORUCUOĞLU beni can evimden vurdu! Büyük harflerle yazıyorum ki birilerininde dikkatini ceksin okusun... 7 ay önce hamile olduğumu öğrendiğimde internette iyi bir doktor araştırmasına girdim ve her yerde ümit korucuoğlu yazıyordu. Bende kendisinin hastası olmaya karar verdim. Gebeliğimin 5. Ayında rahmimde bir anormallik gördüğünü ama ne olduğunu çözemediğini söyledi ve beni koru hastanesininde sahibi olan Aydan Biri'ye yönlendirdi. Aydan hocam mr cektirmem gerektiğini söyledi. Peki dedim ve ertesi gün ümit korucuoğlunu aradım (doktor yada hoca demiyorum kesinlikle). Mr cektirmem gerektiğini söyledim ve bana söylediği cevap aynen şu oldu; bence gerek yok 40. Haftanda cok güzel doğumunu yapacaksın sen, en kötü ihtimalimiz sezeryan olur,korkma, demek oldu. Sonuc mu? Bebeğim bir kaç hafta sonra susuz kalıp öldü... Rahmimde görülen bir septummuş. Ve bence kadın doğum uzmanı olan herkes görebilir. Doğum yaptırmak cok kolay! Ben ölü doğum yaptım ve başımda ümit korucuoğlu yoktu bile! Kısa ve öz ümit korucuoğlu bana göre sadece bir ebe...

Sonrasında Aydan Biri hocam ile devam ettim. Güler yüzü, psikolojik yaklaşımı ve deneyimleri ile kendisine minnettar kaldım. Şimdi histeroskopi mi yaptı ve 2 aylık sürecimi bekliyoruz.

Cemil hocayı duymadım ama ümit konusunda size katılıyorum

Ben de bugün operatif histeroskopi oldum. Şişli memorialde. Ama ameliyat sonrası bir şey demediler.Sadece polip vardı 1.5 cm onu aldık dediler. Bu arada 1550 lira tutu. Pataloji ile birlikte. Genel anestesi ile yapıyorlar bir şey hissetmiyorsunuz. Çıkınca ağrınız çok az oluyor ve beş on dakika sonra geçiyor.Korkacak bir şey yok.

Merhaba Kızlar
Polip yüzünden histeroskopi olucam da onunla ilgili bilgi verebilecek birileri var mı?
Ameliyat sonrası çok ağrı oluyor mu? Ertesi gün işe başlayabilir miyim mesela?

Ben ertesi gun ucaga atlayip ankaraya gezmeye bile gitmistim. Cok sukur ki benim sonrasinda hicbir agrim sizim olmadi. Stres yapma anestezili oldugu icin inan hic hissetmiyorsun bile. Simdiden cok gecmis olsun. Deneyimlerini bizlerle paylasirsan sevinirim.

Merhaba kızlarr
Dün düzensiz ve artan regl durmumdan dolayı operatif histeroskopi oldum. Korktuğum kadar zor bişey değilmiş. Nerdeyse ağrım bile olmadı.
Ama kafama takılan birşey var acaba bana yorum yapacak birileri çıkar mı?
Doktor çıkınca ben henüz narkozdan ayılmamışken şunları söylemiş: "Belli bir polip veya myom a rastlamadım sadece rahimde bazı düzensiZlikler vardı onları temizledim patolojiye gönderdim. Patoloji sonucuna göre konusacağız bundan sonrasını."
Doktoruma çok güveniyorum ama bu açıklamayı anlayamadım. Polip ya da myom yoksa neyi temizledi? Ya da boşuna mı yapıldı bu işlem ve boşuna mı narkoz aldım yani
Var mı bir fikri olan??

Merhaba. Bende de polip tada myom yoktu. Ama rahim duvarina yakin kanama alani gibi bi sey varmis onu temizledi ve rahimde ki sekil bozuklugunu duzeltti. Hatta ameliyatin cd sini bana verdi izledim. İnsan hayret ediyor gercekten. Cok gecmis olsun.. Temiz sonuclar alirsin insallah..

Merhaba kızlarr
Dün düzensiz ve artan regl durmumdan dolayı operatif histeroskopi oldum. Korktuğum kadar zor bişey değilmiş. Nerdeyse ağrım bile olmadı.
Ama kafama takılan birşey var acaba bana yorum yapacak birileri çıkar mı?
Doktor çıkınca ben henüz narkozdan ayılmamışken şunları söylemiş: "Belli bir polip veya myom a rastlamadım sadece rahimde bazı düzensiZlikler vardı onları temizledim patolojiye gönderdim. Patoloji sonucuna göre konusacağız bundan sonrasını."
Doktoruma çok güveniyorum ama bu açıklamayı anlayamadım. Polip ya da myom yoksa neyi temizledi? Ya da boşuna mı yapıldı bu işlem ve boşuna mı narkoz aldım yani
Var mı bir fikri olan??
canım ameliyatın raporunu istersen yapılan işlem yazıyor.banada doktor aynı şeyi söylemişti . ameliyat anında rapor tutuluyor .infertilite doktoru o raporu istemişti.raporu aldım doktora sordum bana doktor rahim ortası sola dönük o düzeltilmiş ve kan pıhtısı patolojiye gönderilmiş dedi patolojiden de sonuç aldım temiz çıkmıştı.

Kafam karıştı açıkçası şekil düzeltse falan söylerdi herhalde. Artık patoloji sonucumu bekliyorum merakla. Umarım iyi çıkar herşey. Teşekkür ederim sonucu paylaşacağım sizlerle

kızlar selam,
bende ocak ayında genel anestezi altında histeroskopi olcam. polip alınacak. istanbul da önerebileceğiniz hastane var mı ?

Bende bugun histeroskopi oldum cok sukur..
Arkadaşlar benim rahimde miyom bulundu. Adet kanamalrım 10 gün sürüyordu ve çok yoğun bir şekilde oluyordu.En son kan ölçümü yaptırdığımda kanım 7 olmuş çok düşük.Aşırı derece de halsizlik var ve kendimi hiç iyi hissetmiyorum. miyomun alınması gerek dediler ama ben bekarım dolayısıyla bu işlemde kızlık zarımın bozulma ihtimali yüksekmiş.Ama ben herşeyi göze aldım sağlığım sözkonusu. Fakat çok korkuyorum daha önce jinekolojik muayene bile yaptırmadım. Histereskopi ameliyatı yaptıran varmı bana ayrıntılı bir şekilde anlatırmısınız çok korkuyorum.Neler olacak öncesi ve sonrası nasıl canım yanacakmı lütfen yardım edin bana....

Anestezisizde yapiyolar canim histereskopiyi.ofis histereskopi diye geciyor.bizzat ben kendim oldum yani
Arkadaşım benim rahimde miyom bulundu. Adet kanamalrım 10 gün sürüyordu ve çok yoğun bir şekilde oluyordu.En son kan ölçümü yaptırdığımda kanım 7 olmuş çok düşük.Aşırı derece de halsizlik var ve kendimi hiç iyi hissetmiyorum. miyomun alınması gerek dediler ama ben bekarım dolayısıyla bu işlemde kızlık zarımın bozulma ihtimali yüksekmiş.Ama ben herşeyi göze aldım sağlığım sözkonusu. Fakat çok korkuyorum daha önce jinekolojik muayene bile yaptırmadım. Histereskopi ameliyatı yaptıran varmı bana ayrıntılı bir şekilde anlatırmısınız çok korkuyorum.Neler olacak öncesi ve sonrası nasıl canım yanacakmı lütfen yardım edin bana....

Arkadaşım benim rahimde miyom bulundu. Adet kanamalrım 10 gün sürüyordu ve çok yoğun bir şekilde oluyordu.En son kan ölçümü yaptırdığımda kanım 7 olmuş çok düşük.Aşırı derece de halsizlik var ve kendimi hiç iyi hissetmiyorum. miyomun alınması gerek dediler ama ben bekarım dolayısıyla bu işlemde kızlık zarımın bozulma ihtimali yüksekmiş.Ama ben herşeyi göze aldım sağlığım sözkonusu. Fakat çok korkuyorum daha önce jinekolojik muayene bile yaptırmadım. Histereskopi ameliyatı yaptıran varmı bana ayrıntılı bir şekilde anlatırmısınız çok korkuyorum.Neler olacak öncesi ve sonrası nasıl canım yanacakmı lütfen yardım edin bana....
Canım merhaba,tabii durumlarımız çok farklı (ben evliyim ve bebek için operasyonlar geçiriyorum)ama yapılacak işlem aynı.Öncelikle şunu söyleyeyim,bundan 5 sene önce bakire bir arkadaşım rahminden polip aldırdı,o da ailesi ile uzun uzun konuşup bu kararı aldı,hatta doktordan bir rapor bile rica etmişlerdi.Tabii ki bunlar senin sağlığından önemli değil,seni hayatını birleştirecek kadar sevecek adamın bu duruma takılacağını düşünmüyorum o sebeple bu konuda rahat ol.
Gelelim histeroskopiye.Bu işlem genel anestezi altında yapılacak,ben 45 dk.da çıkmıştım.Yani sen tamamen baygın olacaksın,dolayısıyla işlemi anlamayacaksın.Birgün önce saat 12'den sonra birşey yeme demişlerdi bana.Sabah hastaneye gittik.Hemşire geldi,bana bir önlük verdi,üzerimi çıkarıp o önlüğü giydim,beklemeye başladım.Sonra hemşire geldi,haydi bakalım gidiyoruz dedi,birlikte ameliyathaneye gittik.Beni masaya alıp,muayene pozisyonunda yatırdılar,üzerime örtü örttüler,sonra doktorum ve anestezi uzmanı geldi.Anestezi uzmanı elimin üzerinden damar yolu açtı ve başlayalım mı hocam dedi,doktorum hadi bakalım 5 dk.sonra görüşürüz dedi(Tabii bana 5 dk gibi geleceği için :) )Anesteziyi vermeye başladıklarında başın dönüyor gibi olacak,ne oluyor demeden bayılmış olacaksın.Sonrada uykudan uyanır gibi uyanacaksın.Başkalarını bilemem tabii ama benim çıktığımda hafif bir ağrım vardı,adet sancısının bir iki tık fazlasıydı.Birazcık bulantım oldu ama çıkaracak kadar değildi.Odama geldiğimde hemşire bir iğne yaptı ve 10 dk sonra tak diye ağrımda kesildi,hiçbir şeyim kalmadı.3 saat kadar dinlendikten sonrada hastaneden çıktım.2 gün kanamam oldu ki bu normaldi zaten.Onun dışında ertesi gün hiç birşey olamamış gibiydi.

Canım merhaba,tabii durumlarımız çok farklı (ben evliyim ve bebek için operasyonlar geçiriyorum)ama yapılacak işlem aynı.Öncelikle şunu söyleyeyim,bundan 5 sene önce bakire bir arkadaşım rahminden polip aldırdı,o da ailesi ile uzun uzun konuşup bu kararı aldı,hatta doktordan bir rapor bile rica etmişlerdi.Tabii ki bunlar senin sağlığından önemli değil,seni hayatını birleştirecek kadar sevecek adamın bu duruma takılacağını düşünmüyorum o sebeple bu konuda rahat ol.
Gelelim histeroskopiye.Bu işlem genel anestezi altında yapılacak,ben 45 dk.da çıkmıştım.Yani sen tamamen baygın olacaksın,dolayısıyla işlemi anlamayacaksın.Birgün önce saat 12'den sonra birşey yeme demişlerdi bana.Sabah hastaneye gittik.Hemşire geldi,bana bir önlük verdi,üzerimi çıkarıp o önlüğü giydim,beklemeye başladım.Sonra hemşire geldi,haydi bakalım gidiyoruz dedi,birlikte ameliyathaneye gittik.Beni masaya alıp,muayene pozisyonunda yatırdılar,üzerime örtü örttüler,sonra doktorum ve anestezi uzmanı geldi.Anestezi uzmanı elimin üzerinden damar yolu açtı ve başlayalım mı hocam dedi,doktorum hadi bakalım 5 dk.sonra görüşürüz dedi(Tabii bana 5 dk gibi geleceği için :) )Anesteziyi vermeye başladıklarında başın dönüyor gibi olacak,ne oluyor demeden bayılmış olacaksın.Sonrada uykudan uyanır gibi uyanacaksın.Başkalarını bilemem tabii ama benim çıktığımda hafif bir ağrım vardı,adet sancısının bir iki tık fazlasıydı.Birazcık bulantım oldu ama çıkaracak kadar değildi.Odama geldiğimde hemşire bir iğne yaptı ve 10 dk sonra tak diye ağrımda kesildi,hiçbir şeyim kalmadı.3 saat kadar dinlendikten sonrada hastaneden çıktım.2 gün kanamam oldu ki bu normaldi zaten.Onun dışında ertesi gün hiç birşey olamamış gibiydi.[/QUO

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim birkaç sorum daha olacak bilgin varsa cevaplamanı isterim ameliyat öncesi narkoz verilmeden bir saat kadar önce vajina yumuşaması için ilaç verilecekmiş bu işlem nedir nasıl oluyor bilgin var mı

Back
X