• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

histeroskopi

Arkadaşlar septum hamile kalmaya değil hamileliğin devamına engel.

Bendede septum vardı. Evet septum hamile kalmaya engel değil. Ama düşük ve erken doğum riski çok fazla. Zaten çoğu doktor ameliyat öneriyor. Hatta benim giitğim doktor bana septum ve hamilleikten bahsederken hamilemi kalmak istiyorsun yoksa doğum yapmak istiyorsun dedi. Direkt operasyonu seçtim. Lütfen septumu sadece hamile kalmaya engel bir durum değil gibi düşünmeyim.

Elif23 cüğüm, histereskopiden sonra doktor doğum kontrol hapı başlamamı istedi. Hap bittikten sonra tüp bebek tedavisine başlayacaktık. (benim tüp bebek olacak olursa tabi). Neyse tam hap galiba 28 günlük onun bitimine 4 gün kala iğnelere başlanacaktı. ama ben geçen hafta çok kötü üşüttüğüm için 1 ay daha erteledik. Sana ofis histereskopi mi istedi doktor.

Bu arada Zeyhat'cığım, açıkçası septumun düşük ya da erken doğuma sebebiyet verdiğini bilmiyordum . Açıklayıcı bilgin için çok teşekkürler canım.

Arkadaşlar septum hamile kalmaya değil hamileliğin devamına engel.

Bendede septum vardı. Evet septum hamile kalmaya engel değil. Ama düşük ve erken doğum riski çok fazla. Zaten çoğu doktor ameliyat öneriyor. Hatta benim giitğim doktor bana septum ve hamilleikten bahsederken hamilemi kalmak istiyorsun yoksa doğum yapmak istiyorsun dedi. Direkt operasyonu seçtim. Lütfen septumu sadece hamile kalmaya engel bir durum değil gibi düşünmeyim.

Aynen katılıyorum..Bende rahimimdeki doğuştan olan perde için operasyonu yeni oldum...ama sanırım 2.bir operasyon yaptırmam gerekecekmiş..perdenin şekli itiba ri ile bazen böyle olabliyormuş...yarın doktoruma gidicem ve ufak dikişleri alıp,muayene edicek...
bu konularda uzamanlaşmış birçok iyi doç.dr var hiç korkmayın arkadaşlar..
Unutmadanşunu söyliyim en doğrusunu doktorlar bilir,kulaktan dolma fikirlerle kafa karıştımayın sakın...a.s.

ve Allah isteyen heeeerkese bebiş versin inşallah:CüvCüv:

Merhabalar..bende rahimdeki septumdan yani perdeden dolayı 2 kez histeroskopi ile laparoskopi ameliyatları oldum.bendeki perde derin bi perde olduğu için bazen iki aşamada alınması gerektiği söylendi.ama şu an dr um yaptığı vajinal usg de biraz yapışıklık var gibi dedi.o yüzden ofis histeroskopi ile adet bitiminde hem rahimin durumuna bakalım hemde yapışıklık varmı diye bakalım emin olalım dedi.yapışıklık varsa onları da halledelim dedi hemde sende gözlerinle görürsün kameradan dedi..yani anestezisiz ameliyat ortamında ofis histeroskopi olcam anlıyacağınız.daha önce 2 rahim filmi tecrübem var..aslında çok çok acı ve ağrı hissetmedim rahim filmlerinde..ofis histeroskopisi olanlar nasıl bişey acaba biraz endişeliyim gerçi dr um korkulacak,endişe edicek bir şey değil diye beni rahatlatıyo ama yinede sizlerin deneyimlerini öğrenmek isterim..:uhm:

Back