• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Histeroskopi

sensizim85

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2017
3
0
6
33
Kızlar merhaba ,histeroskopi oldum 15 gun olacak yarın kanama az az da olsa devam edıyor bı kaç gün kesılmıstı tekrar başladı basına gelen var mı böyle durum Cuma günü kontrolüm var ama biraz korktum acıkcası

Canım ben de iki ay kadar önce histeroskopi oldum rahim duvarları kesildi ve yapışıklık açıldı. Çok ağır kanamam oldu. Yani hayatımda hiç o kadar kaz görmedim diyebilşrim.
Sonra dr un verdiği hırmon ilaçları bitmeden bi gün önce önceki adetimden sonra 37. Günde ve ameliyat kanamam bittikten bir kğsür hafta sonra ilk adetimi gördüm. 15 gün sürdü ve 3 günü sürekli olarak ve kırmızı kanama oldu. Dr normal dedi. 3 gün önce histeroskopiden sonra 2. Kez adet oldum ve bugün yine aşırı kanamam var günde bir paket ped bitiriyorum bu da 15 gün sürecek gibi. Önceden günde maksimum iki ped kullanırdım ne olacak bilmiyorum. 3. Periyodda notmale döner inşAllah. Ya da 3. Yü görmeyiz hamilelik olur inşAllah :)

selam kızlar, ben de 9 temmuzda anesteziye alınarak histeroskopi oldum. bişi çıkmadı. bi içeri bakıp çıktılar :) bir problem yok dediler herhangi bir işlem yapılmamış. işlemden sonra kanama oldu, akşamına leke geldi. öyle ağrım falan da olmadı. 2.3. gün hafif leke geldi. 4. gün akşam koyu pelte şeklinde geldi. 5.6. gün adet kanaması gibi geldi kırmızı ama ped bile takmadım günlük ped yetti. 7. gün kesildi ve hiç bir şey gelmedi. 8. gün denize girdim. o hafta deniz ve havuza girdim (tatile gitmiştik de :)) 10.11.12. gün ilişkiye girdim. 22 temmuzda adetim gelmesi gerekiyordu gelmedi. adet günümü 16 gün geçti daha bişi yok.

Arkadaşlr bende bu hafta histeroskopi olucam size nasıl bir yöntem yaptılar bana bir doktor sadece perde alınacak başka brşeye gerek yok istedğin zaman çock yapabilrsn dedi başka bir doktor rahimi yanlardan açıcam göçklk var balon koycm fln ddi 2 ay çock yapamazsn dedi ben hangisine inanıp hangi tedaviyi yaptırcam bilemedm sadece perdeyi kesicem diyen doktora ddm yanlardan fln genişletilck demişti bir doktor diye oda gerek yok dedi bunu diyen doktor profsr ama önceki kürtajımıda o yapmştı kararszm size ne gibi tedavi yaptılar

Açıkçası ben de histeroskopi ameliyatı oldum. Fakat benim o an karar verip laporoskopi ye almışlar ben anestezi altındaydım. Çikolota kistim tüpüme ve yumurtama yapışmış. kisti sadece patlatıp temizlemişler yumurtama yapışık olduğu için alamamışlar. Ameliyat sonrası histeroskopi değilde laporoskopinin bence etkisi çoktu. Kanamalarım oldu 1. hafta sonunda azaldı ve 2 hafta sonra hiçbirşeyim kalmadı. Ameliyat sonrası pis kan aksın diye taktıkları hortum ve sonda hortumu can sıkıcı oluyor. Bebeğim olsun da Allahın izniyle hepsi geçer.

Açıkçası ben de histeroskopi ameliyatı oldum. Fakat benim o an karar verip laporoskopi ye almışlar ben anestezi altındaydım. Çikolota kistim tüpüme ve yumurtama yapışmış. kisti sadece patlatıp temizlemişler yumurtama yapışık olduğu için alamamışlar. Ameliyat sonrası histeroskopi değilde laporoskopinin bence etkisi çoktu. Kanamalarım oldu 1. hafta sonunda azaldı ve 2 hafta sonra hiçbirşeyim kalmadı. Ameliyat sonrası pis kan aksın diye taktıkları hortum ve sonda hortumu can sıkıcı oluyor. Bebeğim olsun da Allahın izniyle hepsi geçer.
Geçmiş olsn canm peki tedavin işe yaradımı canm bana amelyt olcağm doktor perdeyi kesices başka bişe yapmıcas dedi başka doktor balon demişti o balon ne için takılıyr ameliyttan snra yapışıklk oldumu sende herkes yazmş oluyr diye korkyrm inş olmaz bende filan

Şimdi söyle ben sana yanlış bilgi vermek istemem ama bana doktorumun dediği şu histeroskobinin asıl amacı rahim de yumurtalıklardakı asıl sorunu bulmam ve o anda müdahale etmek benim durumun da hiskoroskopi ile cozulemeyecegi için hemen laporoskopi ye aldılar açıkçası 2 ay korunma verdi ve dogum kontrol hapı verdi doktor 2 ay bitti ilaç bitti şimdi adet olunca kontrol bakalım som durum ne inşallah tedavi sonuç vermiştir açıkçası 2 aydır adetlerım daha sancisiz bu açıdan iyi oldu acikcasi

Balon dedikleri bambaşka birsey sanırım. Bu bana takılan hortum içeride kalan pis kanın dışarıya çıkması için adı dren di sanirim ayrıca ameliyat sonraki gün durdu pis kan çıkınca doktor çekti aldı. Bu sanırım laporoskopi ile ilgili senin ki perde kesilecek ya tekrar yapışmasın diye takılacak anladigim kadari ile korkma ya derdi veren Allâh sabır ve dermanı verir. Sen stres yapma. Allahın izniyle iyi olacaksın ins.

Back
X