Histeroskopi ve hsg farklılığı

leyla_pulur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
234
95
98
Merhaba herkese uzun zamandır korunmadığım halde hamile kalamıyorum. Bir buçuk sene önce hsg filmi çektirdim herşey normal dendi son jinekolojik muayenemde rahmimde polip tespit edildi ve histeroskopi ile alınması gerektiği söylendi ancak histeroskopi de polip bulunamadı ama doktor rahmimin t şeklinde olduğunu söyledi yani hsg de üçgen olan rahmim histeroskopide t şeklinde çıkmış. Çok şaşkın ve üzgünüm. Böyle bi yanılma olabilir mi acaba

Rahim sekli gelismis ultrason cihazlarinda gorunur. Bnm gittigim doktorum rahmimin seklinin nasil oldugunu gostermisti bana. Zaten t seklinde olsa hsgde de cikardi. Iyi bir doktora daha gorunun bence.

Rahim sekli gelismis ultrason cihazlarinda gorunur. Bnm gittigim doktorum rahmimin seklinin nasil oldugunu gostermisti bana. Zaten t seklinde olsa hsgde de cikardi. Iyi bir doktora daha gorunun bence.
Hsg de normal üçgen olarak görünüyor bu doktor kadın histeroskopide t şeklinde dedi kafam alllak bullak oldu iki gündür ağlıyorum inşallah bu kadın yanılıyordur böyle bi fark olabilir mi ya. Bende hsg deki rahim görüntülerim var üçgen olduğu belli ve normal hsg sonuçları yazıyor. Acaba sadece para için mi histeroskopi yapıldı bana yada bu bilmiyor o kadar şaşkınım ki

Normal jinekolojik muayenede çıkıyor mu rahim şekli

Cikiyor tabi. Ama her doktorun kullandigi ultrasyon cihazi farkli kimi doktor gelismis cihaz kullaniyorken kimisi eski usul cihazlara devam ediyor. Daha dün kontrole gittim vajinal bakiyor ve ordan rahim seklimi rahim icimi yumurtaliklarimi her seyimi gordük. Benimkisi de tam v seklinde degil yanlardan hafif basik ama bu sikinti yaratmaz sana dedi. Hsg cekildim hsgdeki goruntum ultrasyonda doktorun gosterip cikarttigi goruntuyle birebirdi. Bir rahim hsgde v seklinde gozukuyorsa eger bir doktor o hastaya neden histeroskopi yapar ki. Size neden histereakopi yapma geregi duyuldu ben orasini anlayamadim acikcası!

Eger rahminiz t seklideyse bile bunun cozumu var merak etmeyin. Kisa bir kazıma islemiyle rahim olmasi gereken sekline getiriliyor. Ama siz tabi ki tedavi olmadan once mutlaka iyi bir doktora daha gozukup yasadiginiz durumu anlatin. Cunku dogru olmayan bir seylerin oldugu cok acik. Eger doktorunuz hakliysa yani rahminiz t seklindeyse, o zaman yapilan hsg goruntusu size ait degil. Velev ki goruntuler size ait o zaman doktorunuzda bir sikinti var.

Son düzenleme:
HSG de rahim şekli net olarak görülür. Böyle bir farklılık olmaz. Yapışıklık varsa şekil farklı görünebilir.

Bende polip tespit edildi bu yüzden histeroskopi yaptı ama polip yokmuş ameliyatta çıkmadı yani o kadar şaşkınım ki bedavadan ameliyat oldum resmen sen hangi doktora gidiyorsun

Bende polip tespit edildi bu yüzden histeroskopi yaptı ama polip yokmuş ameliyatta çıkmadı yani o kadar şaşkınım ki bedavadan ameliyat oldum resmen sen hangi doktora gidiyorsun

Kötü olmuş. Ben bursada orhan orhana gidiyorum. Öyle mükemmel ötesi bir doktor degil ama memnunum şahsen. Aletlerinin teknolojik olmasından memnunum.

Ameliyata oldunuz mu? Dr unuz kim?
Evet histeroskopi ameliyatı oldum polip alınacaktı polip çıkmadı yok olmuş ameliyattan sonra bana senin rahmin t şeklinde yanlardan basık gibi gördük biz dedi ama hsg filmimde üçgen anlamadım gitti özge gedik doktorum

İ
İnşallah yapışıklık olmamıştır. Ne zaman histereskopi oldunuz? Histereskopiden sonra hsg çektirdiniz mi?

Cuma günü oldum inşallah olmamıştır yapışıklık histeroskopiden sonra ne zaman çektirebilirim hsg bi bilgin var mı
Tedavin bittikten sonra reglin in 7-10. Günü. Yumurtlama olmadan çektirilmesi gerekiyor. Spiral taktılar mı ve hormon kullanıyor musun? Dr unuza da sorun isterseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…