• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Histeroskopi sonrası yaşanilanlar

Arkadaslar 40 yasindayim.5 kaybim var.En son doktora gittiğimde yaşım ilerliyor eşimle tüp bebek mi yaptirsak diyoruz dedim.O zaman ofishistereskopi cekelim.Sonrasinda duruma göre aşılama ya da tüp bebek merkezine yonlendiririm demisti.Reglimi takip eden 10.gun histeroskopi yapıldı ama anestezisiz yapıldı.Benim rahim ters olduğu için işlem sırasında biraz ağrım oldu.Herhangi bir problem olmadığını tüp bebeğe şuan gerek yok denildi..Doktorum normal yollardan hamile kalabilirsin folik asit kullanmaya başla 3 ay içinde hamile kalmazsan gel dedi.İslem sonrası hafif kanamam oldu.Ayni gün romatoloji uzmanına test sonuçlarımı gösterdim lupus teshisi konuldu.Eve geldiğim gün eşimin kovid olduğunu öğrendik.Allahtan işyerinde vaka sayısı arttığı için ve ofis histeroskopi çekilecegim için kimsenin sağlığını tehlikeye atmayalım diye biz 1 hafta öncesinde evde yatakları ayırmıştık ve beraber yemek yiyip içmiyorduk.9 Eylül'de Histereskopi çekildim 14 ekime kadar lekelenme tarzında kanamalarim oldu.Lekelenmeler artik histereskopiden mi yoksa stresten mi bilemedim.14 Ekim'de regli olduktan sonra korunmayı biraktik.Sanirim hamileyim.Birde anlamadığım birşey var neden tüp bebek ve aşilama öncesi Histereskopi yapılmıyor.Benim doktorum tüm riskleri ortadan kaldirdiktan sonra aşılama ve tüp bebek yapilmasini öneriyor.Tup bebek yaptırıp negatif sonuç aldıktan sonra histeroskopi çekilmesi çok mantıksız geliyor.Rabbim çocuk isteyen herkesin kucağını bos bırakmasın.

Merhaba yapışıklık belirtiniz varmıydı
Eğer bana soruyorsanız,hayır herhangi bir belirti yoktu.Ben yaşım ilerliyor tüp bebek mi yapsak diyince ,tatlım o zaman bir ofis histereskopi çekelim bizim vajinal ultrasonla görmediğimiz bir problem var mı yok mu ona göre değerlendirip seni tüp bebek merkezine yonlendiririm demişti.histereskopide bende ekrandan izledim hafif bir darlık var gibi demisti Kiper hoca ama bu benim rahimimin ters almasından kaynakli birşeymiş
Endişe edicek birşey yok dedi.

merhabalar. 16 Ekim'de histeroskopi oldum. tam 1 hafta kanamam oldu, ilk günler çoktu, azalarak bitti.
reglim başlamadı henüz. başlayınca transfer hazırlığına başlayacağız. ama şimdi gecikme filan olursa bu regl düzeninin normale dönmesini beklemek gerekir mi transfer için bilginiz var mı? gecikme yaşayanlar yine de hemen ilk adette transfer oluyor mu?

Merhaba cok teşekkür ederim ❤ evet ben de hamileyim şükür histeroskopiden 1 ay sonra şuan çok cok yeni insallah sagsaglim kucagima alirim benim icin dua ederseniz sevinirim folik asit Aspirin ve oksapar igne basladim bana umut oldunuz Allah razi olsun😊😊
Hangi nedenden dolayi histeroskopi olmustunuz bnde bu ay olacam insallah ama cok tedirginim 1 gun hastane yatis olacak her yer ayni gun taburcu ediyor neden yatis yapiyolar bilmiyorum siz hastanede kalmismiydiniz

Hangi nedenden dolayi histeroskopi olmustunuz bnde bu ay olacam insallah ama cok tedirginim 1 gun hastane yatis olacak her yer ayni gun taburcu ediyor neden yatis yapiyolar bilmiyorum siz hastanede kalmismiydiniz
Merhaba Hayır ben hastanede Hiç Kalmadım virüsten dolayı tutmuyorlar zaten bir iki saat narkozun etkisinden hastanede kaldım Kendime gelince taburcu ettiler Tedirgin olacak bir şey yok zaten narkozlu yapılıyor o yüzden hiçbir şey hissetmiyorsun benim histereskopi olmamın sebebi üstüste yaşadım kürtajlar dan dolayı rahimde çöküntü olmuş Rahim filminde gözüktü doktor bunu düzeltelim yapışıklık falan da oluşmuş dedi O yüzden histereskopi oldum korkmayın doktorunuza güveniyorsanız bir sıkıntı olmaz inşallah

Merhaba Hayır ben hastanede Hiç Kalmadım virüsten dolayı tutmuyorlar zaten bir iki saat narkozun etkisinden hastanede kaldım Kendime gelince taburcu ettiler Tedirgin olacak bir şey yok zaten narkozlu yapılıyor o yüzden hiçbir şey hissetmiyorsun benim histereskopi olmamın sebebi üstüste yaşadım kürtajlar dan dolayı rahimde çöküntü olmuş Rahim filminde gözüktü doktor bunu düzeltelim yapışıklık falan da oluşmuş dedi O yüzden histereskopi oldum korkmayın doktorunuza güveniyorsanız bir sıkıntı olmaz inşallah

Tesekkur ederim gecmis olsun illa yatis yapicaklar bi gun yanina virusten dolayi refakatci filanda almiyolar nasil olcak merakla bekliyorum

benimde canım çok sıkkın çok kez oldum en son geçen yol oldum ve tüp bebek yaptık düştü 8 haftalık, dun kontrole gittim yine yapısıklıklar varr rahimde tekrardan olmam gerekliymiş ve ciddi de bir para demek ,devlet de yaptırmıstım daha önceden rahmime zarar vermişlerdi. ne yapacagım bilmiyorum transfer yaptıramıyorm:(

bu işi bilen bir dr yaptırın yoksa rahme cok zarar veriyorlar, cok çektim biliyorum durumunuz varsa özelde yaptırın derim

Merhaba iyi akşamlar.
Biz 1,5 yıllık evliyiz hiç korunmadık ekimde aşılama yaptırdık ama tutmadı doktorumuz ofis histeroskopi yapalım dedi ve bugün oldum. Anestezi yapılmadı. Doktor rahim duvarın kalın orayı biraz kazımamız lazım istersen şimdi yapabilir dedi ve kalınlaşan rahim duvarını kazıyarak temizledi, aynı zamanda ordan parça aldı. Aralıkta tekrar aşılama yapılacak. Tekrar kalınlaşma olurmu ve yapılan bu işlem hamile kalmamda yardımcı olurmu ?

benimde canım çok sıkkın çok kez oldum en son geçen yol oldum ve tüp bebek yaptık düştü 8 haftalık, dun kontrole gittim yine yapısıklıklar varr rahimde tekrardan olmam gerekliymiş ve ciddi de bir para demek ,devlet de yaptırmıstım daha önceden rahmime zarar vermişlerdi. ne yapacagım bilmiyorum transfer yaptıramıyorm:KK43:
Ben de iki sene önce polip yüzünden kürtaj oldum sonrası adetlerim çok azalmıştı bir kere transfer oldum tutmadı doktor rahim flmi çekip histeroskopi ile rahme çizik atalım dedi geçen ay oldum yapışıklıkta çıkmıştı onuda açtılar
İlk adetimi yoğun oldum jel uygulamışlardı ilk adetten sonra yapışıklık olma ihtimali var mıdır acaba

Ben de iki sene önce polip yüzünden kürtaj oldum sonrası adetlerim çok azalmıştı bir kere transfer oldum tutmadı doktor rahim flmi çekip histeroskopi ile rahme çizik atalım dedi geçen ay oldum yapışıklıkta çıkmıştı onuda açtılar
İlk adetimi yoğun oldum jel uygulamışlardı ilk adetten sonra yapışıklık olma ihtimali var mıdır acaba
geçmiş olsun canım olabilir cnm ben agustosta oldum ama eylülde olmadım tekrar gittm hem kist hem yapısıklık cıktı inş bir daha olmaz ben ilaçla oldum ama empriyonun tutunması için yeterince açık değilmiş ,:(

geçmiş olsun canım olabilir cnm ben agustosta oldum ama eylülde olmadım tekrar gittm hem kist hem yapısıklık cıktı inş bir daha olmaz ben ilaçla oldum ama empriyonun tutunması için yeterince açık değilmiş ,:KK43:
Size de çok geçmiş olsun galiba bu kistler yapışıklığa sebeb oluyor
Size histeroskopide yapışıklık olmaması için jel uygulamışlar mıydı
Bana dontorum uygulamış daha tekrar etmez dedi inşaAllah etmez dua ediyorum

Back