- 10 Nisan 2023
- 100
- 26
- 25
Arkadaşlar merhaba 24 yaşındayım. 5 yıllık evliyim daha önce doğal yolla hiç gebelik yaşamadım. Geçen yıl tedaviye başlamaya karar verdik.6 ay ilac kullandim fakat sonuç olumsuz olunca aşılamaya gecelim dedik ama maalesef çok fazla yumurtam geliştiği için doktorum ya tüp bebeğe geçelim yada bu ay iptal edelim dedi biz iptal etmek istemedik ve direkt olarak tüp bebeğe geçiş yaptık. 14 yumurtam toplandı bunların 5 i 5.gun embriyosu 2 si 6.gun toplam 7 kaldı elimizde ve hepsi A kalitede dendi. Temmuz ayında ilk transferi taze yaptık. Test sonucum pozitif çıktı 15.17 fakat bir gün sonra 12 ye düştü ve doktorum embriyonun tutunduğunu fakat yerlesemedigini söyledi. Bu duruma herkes çok şaşırdı doktorum hatta embriyologlarım bile.çünkü herşey olması gerektiginden iyiydi çok umitliydik... Zaten tedaviye baslamadan rahim filmi cektirmistik rahmim hafif Y seklinde ve çok dardı ve doktorum bu yüzden önce ameliyat olup sonra ikinciyi denememizi önerdi. Aralık ayinda ameliyat oldum. Deprem bölgesinde olduğum için iki aydır transferi erteliyorduk amaa bugün tekrar estrofeme başladım ve çok heyecanlıyım korkuyorum. Aranizda benim gibi olan varmı? Ameliyattan sonra deneyipte pozitif sonuç alan varsa bana çok büyük umut olur