Histeroskopi şart mı?

Yapışıklık tekrarlayan gebelik kaybına neden olur mu? Ultrasonda belli olmuyor mu mutlaka rahim filmi mi çektirmek gerekiyor yoksa histeroskopi mi olmak gerekiyor?

Merhaba, ben 2 tüp bebek denemesi sonucu her 2 bebektede kürtajla sonlanan gebelik yaşadım; ancak son kürtajım olumsuz oldu ve rahimde yapısıklık oldugunu söyledi doktorum raporumda;“Minimal kornual asimetri, sol kornus fundal yüz ve kavite sol lateral duvarda silik düzensizlikler, kavite sol lateral duvarda silik düzensizlikler, kavite sol lateral duvarda ince marjinal sineşileri düşündüren görünüm mevcuttur.” Ifadesi yazmakta.. prof doktorum histeroskopi yapıp 2 ay spiral takmak ıstıyor.. ancak baska bir doktora sordugumda bu rapora göre gerekli olmadığını söyledi.. ne yapcagımı bılmıyorum 2 arada 1 derede kaldım histeroskopiden korkuyorum gerekli mi bılmıyorum gerekli değilse bosuna rahimi elletmek İstemiyorum. Ayrıca ben bu raporu kürtajdan 2 ay sonra cektirmiştim hafif derecede yapısıklık var ise bu kendiliğinden düzelir mi? Doktorum duzelmeyecegını soluyor ama acaba ticari mi? Ozel bır hastane ve hıc guvenım kalmadı .. benim durumumu yasayan var m ısık tutarsanız sevınırım..
merhabalar baya olmus konuyu açalı.histeroskopi oldunuzmu acaba.gebelik kaybi yasadinizmi yine

Bende histereskopi ameliyatı oldum kürtaj sırasında sağ tüpüme parça kaçmış ve tıkamıştı buyüzden yapısıklık olmuştu ameliyat sırasında jel sürdüğü için yapışıklık kısa süre içinde geçti 1ay sonra kendiliğinden hamile kaldım
merhabalar sizde gebelik kaybi yasamissiniz sanirim.Histeroskopi sonrasi saglikli gebelik elde ettinizmi acaba

X