Kızlar Merhaba,
1 Yıldır gebelik için uğraşıyorum.Yaşım 27. 4 Ay klomen tedavisi gördüm. Klomenle yapılmış 1 negatif aşılamam var .Sperm tahlili ,yumurtalıklar herşey normal. Nisan ayında rahim filmi çekindim. Sağ tarafta bant şeklinde tüpün ucunda hafif yapışıklık çıktı , sızıntı şeklinde de olsa sağ taraftan geçiş mevcut.Sol tüpüm açık. Rahim filmi sonrası doktorum biraz bekle dedi 4 aydır deniyorum, gene gebelik yok ve çarşamba günü tanısal histeroskopi olucam. Doktorum yapışıklık varsa açıcam yoksa sebebsiz infertilitesin diyor, lütfen yardım kızlar bu ameliyatı olanlar neler yaşadı. Nasıl bir ameliyat ? Ameliyattan sonra hemen hamile kalabildiniz mi ? Yoksa tüp bebekmi denediniz ? Haydi yaşadıklarımızı paylaşalım .
canım bendede kalp şeklinde rahim vardı bu ameliyatı oldum yalnız hem histereskopi hemde laparoskopi oldum karnımda 3 tane delik vardı 2si yumurtalıklarda diğeri göbek deliğimdeydi. 2 ay ilaç tedavisi gördüm her ay farklı bi ilaç verdi 3. ayda korunmayın dedi ilk ay olmadı diğer ay ovulasyon gününü takip ettim öyle hamile kaldımyani 4 ay geçti ameliyattan sonra.yalnız herkeste farklılık gösterir herkesin bünyesi farklı
ay ne güzel canım ya çok sevindim senin adına bana sadece histeroskopi yapılacak ama hamile kalmamda fayda sağlarmı şüpheliyim .Doktorum tüp bebek öncesi yapılan bir işlem olduğunu söyledi.Ama ben hemen tüp bebek istemiyorum. İnşallah benimde senin gibi hemen hamileliliğim olur. Buarada doktor sana 2 ay mı korunma süresi verdi?Ben doktoruma sordu korunma süresi olmayacak demişti ?
hem perdeyi aldı hemde polipler kistler varmış onlarıda temizlemiş 2 ay korunun dedi ilaç tedavisi vermişti belki seninki farklıdır.inşllh ameliyattan sonra hamile kalırsın canım dua ediyorum sana
saol canım benim hamilelerin duası kabul olurmuş derler, sende hayırlısı ile kucağına alırsın inşallah
slm arkadaşlar yeni üye oldum bende .10 yaşında bir çocuğum var ve 2 yıldır uğraşıyoruz sebepsiz infertilite dendi:herşey normal çıktı tüm tetkikler tahliller HSG herşey normaldi.6 ay kolmen ve pregnyl kullandım ama malesef olmadı. ancak en son dr bana laparoskopi olmamı söyledi ve 1 ay önce oldum laparoskopiyle beraber histeroskopide yapıldı tabi.Ameliyat sonrası çok yapışıklık olduğunu söyledi ameliyatım bayağı uzun sürdü.2 saate yakın .Ameliyat genel anestezi altında oluyor sonrası ağrı oluyor tabi bende en çok omuz ağrısı oldu karbondioksitle karın içi şişirildiği için bazen ona bağlı omuz ağrısı olabilirmiş.Onun dışında 1 haftada tam anlamıyla toparlanıyorsun korkulacak bişey değil yani.Yapışıklıklardan hamile kalamazmışım dedi doktorum ilk doğum sezeyanla oldu ve ondan sonra geçirilmiş enfeksiyonlar yapar dedi doktor. bende keşke 2 yıl önce yapsaydım dedim kendi kendime.Laparoskopi sonrası 6 ay zaman veriyorum dedi sonra olmazsa tüp bebek yapacaksın başka sansın yok dedi.Bende beklemedeyim allah hayırlısıyla isteyen herkese banada nasip etsin inşallah.
Haydi kızlar yok mu başka yapışıklık yüzünden hamile kalamayan bu ameliyat sonrası kendiliğinden hamile kalan ? Desteklerinizi bekliyorum. Bir tek ben miyim yaaa
mrb arkadaşım bende bir hafta önce histereskopi amaliyatı oldum kürtaj sonrası yapışıklık olmuş adetlerim çok azalmıştı 3. adetime kadar düzelir diye bekledim ama düzelmedi hemen dr gittim 2 gün sonra hs oldum yapışıklıklar açılmış ama sağ tüpünden şüpheliyim dedi doktor şuan adetimi beklyrum nasıl gelcek bilmyrum ben yinede rahim filmi çektircem
Merhaba.Ben şubat ayında 8 haftalık bebeğimin kalp atışı olmaması nedeni ile zorunlu kürtaj oldum.5 haftadan sonra çok fazla kanamam olmuştu ve sürekli yatmıştım ama olmadı.Kürtajım maalesef pek iyi geçmedi çok fazla kan kaybetmişim.2 gün hastanede yattım ve 4 ünite kan verildi.Kürtaj sonucunda kanamamın kesilmemesi nedeni ile parça kaldığı anlaşıldı ve tekrar kürtaj oldum.Sonunda kananam kesildi.2.kürtajımdan tam 40 gün sonra adet oldum.Ancak miktarında azalma vardı.Ondan sonra 4 kere daha yaklaşık 32 gün arayla adet oldum ve herbiri 2 şer gün sürdü ve toplamda 4 ped değiştirdim.Tekrar hamilelik istiyorum geçen ay doktora gittim.Hormon testleri yaptırdık her şey normal dedi.6 ay hamilelik için deniyeceğiz olmazsa rahim filmi çekeceğiz dedi.1 ayı geçti bekliyorum.yaşım 35 ve çok fazla vakit kaybetmek istemiyorum.Stres yaptığım için yada kürtajlardan sonra hala adetlerim düzene girmediği için miktarı azalır mı diye düşünüyorum.Yada rahim içi yapışıklık varsa ve hamile kalırsam tekrar düşük olurmu diye endişeleniyorum.Doktor hamile kalamazsın böyle diyor ama yinede endişeleniyorum.Böyle bir durum yaşayan var mı acaba?Adet miktarları ne kadar azalıyor rahim içi yapışıklık varsa?
c nm çok saol cevabın için ne kadardır gebelik için uğraşıyorsun , bu histeroskopi zor bir işlem mi ? Benim şimdilik iptal oldu ameliyatım doktorum yapışıklık çok az bu şekilde de kalabilirsin dedi, ben tüp bebk parası biriktiyorum ozak ayında tüp denicem
doktor ısrarla biraz daha bekleyelim diyor.Artık ne yapacağımı şaşırdım.Bir adet daha bekleyeceğim yine aynı olursa başka bir doktora gideceğim.Sen rahim içi yapışıklık varken mi hamile kalmıştın?
c nm çok saol cevabın için ne kadardır gebelik için uğraşıyorsun , bu histeroskopi zor bir işlem mi ? Benim şimdilik iptal oldu ameliyatım doktorum yapışıklık çok az bu şekilde de kalabilirsin dedi, ben tüp bebk parası biriktiyorum ozak ayında tüp denicem
hayır hiçbirşeyim yoktu kürtaj sonrası içimde kan pırtıları kalmış 10 gün sonra tekrar kürtaj olmuştum tamamen yanlış kürtaja bağlıyorum birde benim doktorum ultrasonla anladı yapışıklık olduğunu senin doktorunda olsaydı anlardı galiba ama histereskopide tahminimden daha az yapışıklık vardı dedi
Aslında iyi bir tüp bebek uzmanı.ultrasonla iyice baktı sıkıntı yok gibi gözüküyor ama 2.kürtaj beni endişelendiriyor dedi.Ama yinede
bekleme taraftarı.Doktorların rahat halleri beni çok rahatsız ediyor.Bu seferde kendimiz araştırmaya kalktığımızda her türlü kötü örneği
kendimize yakıştırıyoruz.Neyse ben 1 adet daha bekliyorum olmazsa başka bir doktor fikride alacağım.Bir yandan da benim doktorum
rahim filmi de çekiyor çok ihtiyaç olsa zaten para kazanmak için çekerdi diye düşünüp kendimi avutuyorum.Neyse bekleyip görmekten başka şu an için yapacağım bir şey yok.Hayırlısı diyelim:)
Canım bence rahim filmini çektir. Çok basit bir işlem zaten haif sancı oluyor hepsi bu. Benim rahim filmi sonrası sağ tüp girişinde bant şeklinde yapışıklık çıktı 1 sene 2 aydır uğraşıyorum olmadı.Geçen ay ofis histeroskopisi olucaktım son anda iptal oldu. Şuan beklemedeyim , Doktorum hiç olmasanda olur diyor , ama başka bir doktora daha gösterdim sonucumu olur ama düşük olur mu acaba diyor hakkımızda hayırlısı kendime ocak ayına kadar süre verdim olmadı tüpe geçicem . Aşılama istemiyorum